reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy jestem w ciąży?

reklama
Podczas przeziębienia często bolą jajniki. Na odczuwanie objawów ciązy jest zdecydowanie za wcześnie i uwierz mi, że można sobie wmówić nawet mdłości gdy się mysli że jest ciąża.
Folik 11 zł za opakowanie kupowany niedawno.
Naturalne metody leczenia: mleko z masłem i czosnkiem, herbata malinowa, syrop z cebuli z cukrem na kaszel.

W ciąży można jeść wszystko prócz surowego mięsa, surowych ryb i jajek. A teraz, jak się coś w Tobie dzieje, to dziecko nie jest połączone i nic mu nie zaszkodzi, więc nie panikuj i nie rób akcji pt nic nie będę jeść ;) Ale lecz się lepiej naturalnie, zawsze zdrowiej, nawet jak się nie jest w ciąży

a kto bedzie jadl surowe ryby i jaja?? jesli jestes pewna ze wspolzylas 2 dni przed owulacja to masz szanse ze trafiliscie i to duza:)

a tak apropo kw Foliowego , jesli starasz sie byc w ciazy to bierz go caly czas.

A jak jest z progesteronem dziewczyny mozna go podniesc czyms jesli jest prawdopodienstwo ciazy, bo ja slyszlam ze luteine tez sie bierze na wywolanie miesiaczki.

Marysia, amatorzy sushi i tatara. :tak: Zdecydowanie niektorzy lubia surowe jajeczka, miesko, rybke...
Co do progesteronu... Miesiaczke wywoluje nie tyle jego branie, ile odstawienie - progesteron odpowiada za utrzymanie ciazy. Jesli lekarz stwierdzi ze masz za niski, przepisze Ci leki, sama lepiej sie w to nie pakuj bo hormony to bardzo delikatna galaz gospodarki.

Z suworych jajeczek to kogel-mogel mniam:) poza tym surowa polska i surowy boczek - obydwie wędlinki są lekko podwedzone i nic więcej. Tatar jest boski ale wołowina oszalała z cenami:-D Także amatorzy się znajdą Marysia :)

Tatar i sushi to jest to co misie lubią najbardziej ;-)
a progesteron i inne hormony radzę brać tylko po badaniach i po wizycie u lekarza i to dobrego bo można Marysiu zrobić sobie KUKU :-)

Brałam progesteron w postaci dupka, czyli duphastonu na podtrzymanie i wierzcie mi, nie życzę nikomu, bo rozwala psychikę dogłębnie. A samej nie bierz nic, po badaniach jedynie, na zlecenie ginka :)

reklama
Dzięki za tyle odpowiedzi:) Póki co będę czekać. A co do odzywania to rzeczywiście staram się jeść lepiej, ale spokojnie jeszcze nie zwariowałam:p jak już pisałam wcześniej jestem realistką i raczej nie w moim stylu wmawianie sobie czegoś:)

Kupiłam kwas foliowy, 60 tabletek za 13zł z groszami:)

Pozdrawiam

Do góry