reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy jestem w ciąży?

W 17-18 dniu cyklu doszło do "przytulania". Cykle trwają średnio 32-33 dni, więc były to dni płodne. Rozumiem że duże jest prawdopodobieństo na ciąże? Okres mam dostać dopiero ok 20-21 listopada. Chyba oszaleję do tego czasu z ciekawości!!!!

reklama
Mikaaa, moze byc ale nie musi - nie zawsze dochodzi do zaplodnienia, mimo wspolzycia w dniach plodnych. Coz... Poki co skazana jestes na tortury niewiedzy. Jesli miesiaczka Ci sie opozni 1-2 dni, strzel sobie rano tescik i sprawa powinna byc jasna. Bierz poprawke, ze Twoj stres zwiazany z ciekawoscia, moze zaburzyc cykl. Psychika ma duzy wplyw na nasza plodnosc.

Mikaaa najlepiej kup 2-3 testy z róznych firm. Mój pierwszy teskt kupiony w drogerii wyszedł negatywny a ja na 100% byłam w ciąży - ok 3-4 tygodnia :-D

Ok. Dziękuję kłaczek i misia45 za podpowiedź :) Na pewno kupię co najmniej 2 testy. Ale myślę że jesli nie dostanę okresu w terminie to po staram się wytrzymać ze zrobieniem testów ze 3-4 dni później niż termin okresu. Ale zobacze czy ciekawość nie będzie silniejsza... Jeśli okaże się, że jestem w ciąży to chciałabym w jakiś wyjątkowy sposób powiedzieć o tym mężowi. Czy gdzieś znajdę taki temat na forum?

Dodatkowo zaczęłam zażywać kwas foliowy. Tak na wszelki wypadek :)

Mikaaa, jesli w ogole planujesz ciaze, lub bierzesz pod uwage zajscie to kwas foliowy powinnas brac regularnie. Nie boli, wiele nie kosztuje, a chroni dziecko przed ciezka wada. O tyle pewniej jest robic test tuz po terminie @, ze wczesniej stezenie betki w moczu moze byc za niskie i test po prostu wyjdzie falszywie negatywny. Stad warto zrobic go nieco pozniej i koniecznie z pierwszego siku po nocy. Wiem jak ciezko wytrzymac... Dasz rade.:tak:

Witam. Byłam wczoraj u ginekologa. Dobrze, bo ze wgledu na leki ktore musze brac przepisal mi wysoka dawke kwasu foliowego. Zbadal mnie, ale tak jak myślałyśmy nic nie wykazało. Poogladal mnie i powiedzial ze wszystko jest wporzadku, nic nie bylo widac w jajowodach. Powiekszone endometrium o 4cm niz normalnie wiec cos sie tam dzieje:) Wiec faktycznie to jest bardzo wczesna ciąża, ok 2tyg. Tylko jedno mnie martwi. Dzis zrobilam test "maluszek" czy jakos tak sie nazywa i tam ta druga kreska prawie wogole jej nie widac. Nic sie nie zmienilo, dalej nie mam okresu, czuje ze jestem w ciazy, ale ten test troche mnie dobil. Czy jest to możliwe?

Prija0 u mnie beta po ponad tygodniu od zapłodnienia nic nie wskazała, podobnie jak test domowy zrobiony tydzień później. Dopiero ponad 3 tygodnie po zapłodnieniu (nie wiem kiedy miałam owulkę) porządne kreski się pojawiły. Myślę, że skoro lekarz mówi, że coś się dzieje to musisz cierpliwie czekać, więcej odpoczywać i mniej się denerwować. Pierwsze 3 miesiące są najważniejsze więc dbaj o siebie słońce. Może zrób sobie betę, myślę że już powinna wzrosnąć a majątek to nie kosztuje. Lepsze to niż kolejny test domowy.

reklama
kłaczek Ogólnie to my jeszcze w tym momencie nie planowaliśmy, ale taka "mała" wpadka nam się zdażyła i dlatego. Gdybym o tym myślała to na pewno zażywałabym kwas już kilka miesięcy przed. No ale jeszcze nie wiadomo, więc muszę czekać do @...

Do góry