reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy jestem w ciąży?

Robiłam dziś na rano test. Wyszedł negatywny. Możliwe, że zrobiłam go za wcześnie ( dzień przed spodziewanym okresem ), albo po prostu nie jestem w ciąży.

reklama
A ja mam dzisiaj 9 dzień po owulacji...Od dwóch dni bardzo dokuczają mi piersi, szczególnie jedna...Są nabrzmiałe, nie bolą ciągle tylko co jakiś czas coś mnie w nich kłuje i jeszcze są bardzo drażliwe. Nie potrafię tego uczucia opisać, czuję w nicj jakieś napięcie...Wiem, że może to być spowodowane po prostu zbliżającym się okresem, ale mnie nigdy piersi przed okresem nie bolą...
Jeżeli chodzi o brzuch to nie boli tylko co jakiś czas coś mnie lekko kłuje...Ech tak bardzo bym już chciała wiedzieć czy to dzidzia a tu jeszcze tydzień muszę poczekać bo to dopiero 23 dc:blink:

Heej. Znowu ja.
Piszę bo mam kolejny problem, okres spóźnia mi się na razie dwa dni, ale tym się za bardzo nie przejmuję, bo może to stres. Dziś myślałam, że dostałam okres, ale jednak nie. To jakieś brązowe plamienie, którego nigdy nie miałam. Od czego to może być?
Proszę o szybką odpowiedź, martwię się..

Cześć kobitki ,jestem tu nowa więc grzeczniutko serdecznie pozdrawiam.
Jestem 6tyg.ciaży w zeszły piątek ,6 dni po spodziewanym terminie miesiączki zrobiłam test i wyszły dwie grube krechy.
Przeczuwałam że jestem w ciąży gdyż dziwne rzeczy sie działy w z moim organizmem.
Kilka dni po zapłodnieniu (wiem kiedy to było bo kochalismy sie tylko ten jedyny raz )zaczeły bardzo bolec mnie piersi ,miałam też malutkie krwawienie-żywa krew ze śluzem -to było plamienie implantacyjne.
Następnie pojawiła się niechęć do czerwonego wina -a zawsze przed snem wypijałam dwa kieliszki w towarzystwie narzyczonego.Pare dni przed spodziewaną misiączką dostałam delikatnego plamienia ,ale zaraz przeszło ,bolał mnie dół brzucha jak na okres ,ale miałam bardziej intensywne ,bolące skurcze .Miałam też kilkudniową biegunkę ze skurczmi jelitowymi.W dniu spodziewanej miesiączki znowu miałam plamienie ledwo widoczne ,a piersi miałam wrażliwe na najdelikatniejszy dotyk.W koncu zrobiłam test i wyszły dwie grubaśne krechy:)
Teraz czuje się dobrze,energia mnie rozpiera,piersi mniej bolą gdyz luteina którą dostaje uregulowała gospodrkę hormonalną w moim organiżmie.Ale zaczynam mieć ogromny apetyt ,i zachcianki.Mieszam mleko z ogórkami małosolnymi i ze śliwkami a wiadomo czym to się kończy :)

Hej dziewczyny. Jestem nowa :) otóż z narzeczonym postanowiliśmy, że odstawiam tabletki 10.08 dostałam okres i później zaczęłam liczyć dni płodne. W trakcie owulacji pobolewały mnie jajniki. Po trzech dniach od owulacji złapał mnie spory ból podbrzusza, bardzo męczący. W ciągu doby zmniejszył się na tyle, że nie przeszkadza (choć nadal pobolewa i kłuje w podbrzuszu). Kilka dni temu zauważyłam dodatkowo, że strasznie bolą mnie sutki (ale tylko gdy się ich dotyka, albo otrą się o koszulkę). NIGDY nie miałam bólu piersi przed okresem ani nie bolał mnie brzuch już 7 dni przed miesiączką (zwykle na dobę przed). Czy to mogą być objawy ciąży? Tak szybko?

P.S. nawet jak to piszę to pobolewa podbrzusze :-)

Nie powiem, bo ucieszyłabym się z maluszka... Piszcie, co myślicie!

Heej. Znowu ja.
Piszę bo mam kolejny problem, okres spóźnia mi się na razie dwa dni, ale tym się za bardzo nie przejmuję, bo może to stres. Dziś myślałam, że dostałam okres, ale jednak nie. To jakieś brązowe plamienie, którego nigdy nie miałam. Od czego to może być?
Proszę o szybką odpowiedź, martwię się..

Z tego co mówiła mi moja ginekolog, plamienie zamiast miesiączki ma trzy wyjaśnienia:
1. Zbliża się okres i plamienie poprzedza go na około dobę przed,
2. Ciąża - plamienie czasem nawet do trzeciego miesiąca występuje akurat w dniach planowanej miesiączki.
3. Jakieś problemy, na przykład torbiele czy kłopoty z hormonami. Rzadziej się to zdarza, ale każde plamienie i brak okresu należy sprawdzić.

Życzę Ci pozycji 2 :) Jeżeli nie dostaniesz okresu i plamienie minie to zrób test ciążowy. W innym przypadku idź do lekarza. Miałam takie plamienie kilka miesięcy temu, a następnego dnia przemieniło się ono w okres...

witajcie! ja jestem troche już zaniepokojona bo 3 miesiąc staram się z mężem o dzidzię i nic, z tym że od 4 dni bolą mnie piersi i od wczoraj brzuch w dole. kochaliżmy się z mążem od pierwszego dnia płodnego do ostatniego, okresu mam dostać 17.09. a test robiłam wczoraj tj. 06.09 i znów negatywny co ja mam myśleć???? czy jest szansa że jestem w ciaży???? kiedy teraz powtórzyc test czekać aż do okresu? czy może zrobić badanie kwi?

witajcie! ja jestem troche już zaniepokojona bo 3 miesiąc staram się z mężem o dzidzię i nic, z tym że od 4 dni bolą mnie piersi i od wczoraj brzuch w dole. kochaliżmy się z mążem od pierwszego dnia płodnego do ostatniego, okresu mam dostać 17.09. a test robiłam wczoraj tj. 06.09 i znów negatywny co ja mam myśleć???? czy jest szansa że jestem w ciaży???? kiedy teraz powtórzyc test czekać aż do okresu? czy może zrobić badanie kwi?

czekać do terminu okresu, niepotrzebnie robiłaś test wcześniej, bo możew ciązy jesteś a na test było za wczesnie

reklama
Witajcie!

Ja mam podobny problem do większości kobiet... nie jestem pewna czy jestem w ciąży, a wiem, że jest jeszcze za wcześnie na wizytę u lekarza. Kochałam się z mężem bez zabezpieczenia 4 września (12 dni temu). Od kilku dni mam dziwne objawy... czasami mam dziwne klucie w podbrzuszu, biało przezroczyste upławy jakich nigdy nie mialam, wczoraj mialam tez podwyższoną temteraturę do 37.5' , dwa razy z rana zdarzyło mi się zwracać ( raz po mojej -jak dotąd ulubionej- kawie... )
Pierwszego dnia gdy zaczęły się te dziwne objawy odrazu zrobiłam test ciążowy, który okazał się niegatywny. Dwa dni później, gdy nadal miałam te objawy, zrobiłam ponownie test - który również okazał się negatywny... dziś mija kolejny dzień kiedy czuję się dziwnie, czuję ucisk w pęcherz ( o wiele częściej zdarza mi się robić siusiu) po każdym jedzeniu czuję niesmak w buzi oraz na gardle (jakbym miala chore)...

Dodam, że w pierwszej ciąży objawy mialam dopiero gdy bylo widać już brzuszek (ok 4 miesiąca)... ale jak to mówią, każda ciąża jest inna....

Czy jest możliwe, że mogłam zajść w ciążę???

Do góry