reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy jestem w ciąży?

Powinnaś zrobić test, gdyż jest bardzo duże prawdopodobieństwo że zaszłaś w ciążę. Twój okres, a jakby nie okres to może być plamienie często wystepujące przy zagnieżdżaniu się zarodka w macicy. Osobiście w pierwszej ciąży tak miałam i pomyślałam że to okres, a jak poszłam do gina to był już 6 tydzień ciąży.

Zrób test domowy kupiony w aptece, to najszybszy sposób żeby sprawdzić czy jest się w ciąży.

reklama
Cześć wam. Moze się powtarzam a raczej napewno ale nie moge znalesc tego tematu. Mam wielkie wątpliwości. Otóż aktualnie odczówam co jakiś czas ból brzucha jak przed okresem, jest prawie identyczny. Mamy dopiero dziewiąty a ja okres mam zawsze i niezmiennie 14, poza tym czasami doli mnie żołądek ale to może być zupełnie przypadkowe. Trzy togodnie wczesniej byłam z moim chłopakie ale nie doszło do stosunku jedynie troszke pikantniejsza gra wstepne podczas której doszło do wytrysku, który spoczął zaroaz obok mojej waginy. I tu nasuwa sie moje pytanie. Czy istnieje możliwosć żebym była w ciąży ? Te przerywane bóle męczą mnie już od wczoraj rana i nie wiem co o tym mysleć. Wierze w wasze doświadczenie większe niż moje i czekam na odpowiedzi.

Hej dziewczyny. Mam wielkie wątpliwości. Otóż aktualnie odczówam co jakiś czas ból brzucha jak przed okresem, jest prawie identyczny. Mamy dopiero dziewiąty a ja okres mam zawsze i niezmiennie 14, poza tym czasami doli mnie żołądek ale to może być zupełnie przypadkowe. Trzy togodnie wczesniej byłam z moim chłopakie ale nie doszło do stosunku jedynie troszke pikantniejsza gra wstepne podczas której doszło do wytrysku, który spoczął zaroaz obok mojej waginy. I tu nasuwa sie moje pytanie. Czy istnieje możliwosć żebym była w ciąży ? Te przerywane bóle męczą mnie już od wczoraj rana i nie wiem co o tym mysleć.

Aha i najważniejsze jest to że od jakiś 5 dni bola mnie piersi tak jak przed okresm a do okresu przecież jeszcze daleko?

proponuje

a) zrobicc test jesli nie przyjdzie okres

b) pomyslec o zabezpieczeniue

C) poczytac ksiązke do biologi klasa 5 bodajże.

Ja w sumie WAS kobiet chyba nigdy nie zrozumiem ...
Po co sie głowić i zastanawiać?
25 złotych w kieszeń i na pobranie krwi ...
BETA HCG od 0 do 5 nic z tego ...
< 5 ... gratulacje MAMO ;]

Cześć.
Mam taki problem. Kochałam się jakiś czas temu ze swoim chłopakiem. Miałam wtedy dni płodne.
Dzisiaj jest jakoś 5 dni od tamtego czasu. Od wczoraj strasznie bolą mnie piersi, ból brzucha dzisiaj miałam nie do zniesienia. Częściej chodzę do toalety. Czy możliwe, że 5dni po zapłodnieniu byłyby już jakieś objawy? Po jakim czasie najlepiej zrobić test ciążowy, żeby wynik był najbardziej prawdopodobny?
Jeszcze dodam, że palę papierosy i nie czuję jakiegoś wstrętu do palenia.
Pozdrawiam, i czekam na jakąkolwiek odpowiedź :)

witam, ja na jakieś 3,4 dni przed terminem spodziewanej miesiączki miałam straszny ból brzucha, zwłaszcza w nocy, wtedy też zaczęły boleć mnie piersi, problemów z częstymi wizytami w toalecie nie mam aż do dziś, a jestem w 26tc:) Każda kobieta inaczej przechodzi ci ążę więc trudno jednoznacznie stwierdzić jakie są prawidłowości w tym temacie. Po 7 dniach można zrobić badanie krwi na stężenie HCG i wtedy powinno być wiadomo, test ciążowy najlepiej zrobić dopiero w pierwszym dniu gdy miesiaczka sie nie pojawi( mimo ze napisane jest na nich ze mozna juz po 6 dniach ale po tym czasie nic nie wychodzi). Pamiętaj o tym, że przed pierwszym dniem spodziewanej miesiączki wiele zarodków ulega poronieniu samoistnemu i nawet jesli z badania krwi wyjdzie ciąża to nie ma gwarancji że po tym terminie nadal w ciąży będziesz.

najlepiej po dniu spodziewanej @ albo w dniu nie wczesniej a 5dni po zaplodnieniu to watpie moze to stres albo sobie to wmawiasz

reklama
Czyli nie ma szansy, że jestem w ciąży czy jakaś jest?
Jestem młoda i nie bardzo znam się na tych wszystkich sprawach.
Najlepiej zrobić po prostu test?

Do góry