reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy jestem w ciąży?

Trochę dziwne że w takim czasie po ostatniej miesiączce nie ma jeszcze dobrze wykształconego pęcherzyka. Ale nie stresuj się za bardzo tylko wybierz się do innego ginekologa bo ten to chyba jakiś przygłup był że nic konkretnie nie powiedział, a to według mnie nie będzie już taka zaupełnie mała ciąża tylko jakiś 6-8 tydzień. W kiażdym razie ja bym się wybrała do innego lekarza.

reklama
Dziewczyny lekarz na szkole rodzenia tłumaczył nam dlaczego często mają takie"spokojne\lekceważące"podejście do wczesnej ciąży.Sprawa jest prosta...bo jeśli ciąży coś grozi to oni i tak nie mogą temu zapobiec.Wiele w tedy nie od nich zależy.Wiadomo,że chciałybyśmy aby lekarz podszedł bardziej "jak człowiek"do naszej ciąży ale nie dziwmy się,dla nich to rutyna i kolejna ciężarna kobieta.Gdyby do ciąży pochodzili uczuciowo to po kilku poronieniach czy martwych porodach nie mogliby już pracować.Psychika by im padła.

z jednej strony masz racje, ale w wypadku poronien powinni sie zachowywac jak ludzie albo chociaz psychologa lub ksiedza przyslac na rozmowe... ja przy pierwszym poronieniu czulam sie jak na rzezni... za drugim razem byl inny szpital inni lekarze i sto razy lepsze podejsce-pielegniarki i lekarze traktowali mnie nie jak kolejna ktora roni tylko kolejna osierocona matke-traktowali mnie z serce a nie z obojetnoscia... a lekarz ktory nie przezywa w sercu porodu martwego dziecka jak dla mnnie nie powinien byc lekarzem bo to zawod tylko dla wybranych z powolania a ci co pracuja jedynie dla kasy dla mnie to nie lekarze...

co do autorki to musisz czekac nic innego ci nie pozostaje trzymam kciuki za was

znalazłam ten wątek przypadkowo szukałam w necie pierwszych objawów ciąży bo staram się o dzidzię

dziewczyny może odświeżycie ten temat :-):-)??!!

Ostatnia edycja:
Jeszce przed terminem@ miałam straszne problemy z cerą i zachciewajki jak coś zobaczyłam do jedzenia np .pączek to musiałam go zjeść. A tak to wiedziałam już sama bo planowałam dzidzie i jak zaczełam wygladać inaczej to sie kapłam o co chodzi. Miałam też tydz po zapłodnieniu czyli w momencie zagnieżdzania takie dziwne kłucia w macicy i naciaganie ,czasem skurcz mnie złapał w biodrze. Znajoma mówiła zebym poszła do lekarza bo źle wyglądam jakbym była chora. Mierzylam też tamperature bo 2 lat z powodzeniem stosuje NPR. U mnie ok 37.4_37.3*C. dużo kremowego śluzu szyjkowego od 3 dnia po zapłodnieniu i w tym dniu ból głowy migrenowy.

Jeśli chodzi o objawy po zapłodnieniu to chyba najwcześniejszy to ból implementacyjny - kiedy zapłodnione jajeczko się zagnieźdza. Przybiera różną formę – chwilowego kujnięcia lub dłuższego napięcia. Wzrost temeratury i ból piersi też występują najwcześniej, czy wstręt do kawy czy papierosów.

U nie pierwszy był ból jak na @ i myślałam, że to ona, ale 2 dni po terminie zrobiłam test i wyszedł pozytywny. Żadnych innych objawów. Dopiero ok 7 dni po teście zaczęły boleć mnie piersi, ale też ni jakoś szczególnie mocno.

U mnie zdecydowanie piersi ... bolały ciągnęły nie jak na @ tylko jak w okresie dojrzewania :-)
do tego cały czas typowe uczucie jakby miała nadejść @, ale nie nadchodziła, zamiast tego pojawiły się upławy.
I jeszcze wstręt do niektórych zapachów (zwłaszcza papierosów i czerwonego wina ...).

Ja uważam ,że po zapłodnieniu od razu nie ma żadnych objawów! A póxniej są podobne do zbliżajacej sie @...cięzko od razu wyczuc ....wszystko przychodzi z czasem :)

Ja uważam ,że po zapłodnieniu od razu nie ma żadnych objawów! A póxniej są podobne do zbliżajacej sie @...cięzko od razu wyczuc ....wszystko przychodzi z czasem :)
Ja miałam od razu objawy, właśnie po tym,ze miałam ból implantacyjny,inne kobiety maja plamienia implantacyjne .Są kobiety które bardzo dobrze znają swój organizm ,potrafią sie w niego wsuchać i wiedzą. Ja miałam W nocy kiedy doszło do zapłodnienia sen,że jestem w ciąży i urodzę córeczkę.wstałam rano i wiedziałam,że sie udało:-D 9 dni od owulacji zrobilam test i wyszedł negatywny,nie moglam w to uwierzyć,przecież JAK? byłam pewna ,że jestem w ciązy. 12 dnia wyszedł wyraźnie POZYTYWNY:-)
Jak byłam w ciąży z synem to też wiedziałam ,zanim zrobilam test ,obudzilam sie w nocy ze strasznymi mdłościami i z myślą ,ze to ciąża. wymioty pokazały sie tydzień po zapłodnieniu:wściekła/y: dopiero w dniu miesiączki zrobilam test a wymiotowałam już dobre pare dni i wyszedł POZYTYWNY.

reklama
Od 2 lat stosuje naturalne planowanie rodziny i są objawy wczesno ciążowe, trzeba tylko znać swój organizm:tak:

Do góry