reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy jestem w ciąży?

Szczescie

Niestety i ja spotkałam się z nie przyjemnościami na tej stronie, doskonale rozumiem Twoje oburzenie. Również liczyłam na rozmowe, wsparcie, dobrom rade ze strony uczestników forum, a zostałam potraktowana jak gówniara nie mająca pojęcia o życiu.
Spotkasz tu wiele ludzi o ciepłym sercu, ale jak sama widzisz, zdarzają się i takie przypadki, gdzie ludzie są bardzo nie przyjemni, jak np. post marul kipi ironią, i po co to? Można było napisać tą wiadomość w zupełnie inny sposób, gdzie została by odebrana jako dobra rada, a nie jako wrecz "obraza" drugiej osoby. Zapewne zostane skrytykowana za tą wiadomość, wisi Mi to i Ty też się nie przejmuj :-)
i najlepiej skonsultować się z lekarzem, test powinien wykryć ciąże po planowanej miesiączce, dwie próby i wynik negatywny, albo zachodzą w Twoim organizmie jakieś zmiany, co wstrzymuje miesiączke albo zostaniesz mamusią :-) Daj znać :-)
Pozdrawiam.

reklama
Dziewczyny! Tu nie chodzilo o krytyke kogokolwieg tylko trudno stwierdzic ciaze na odleglosc. A watkow czy jestem w ciazy jest na forum kilkanascie.
Przepraszam jesli kogos urazilam bo nie taka byla moja intencja

Osoby początkujące na forum, często początkowo nie potrafią ogarnąć jego zasad i w jaki sposób funkcjonuję. Wiem sama po sobie, troszkę wiecej wyrozumiałości dla nowicjuszy, wystarczyło tylko pokierować na jakieś główne forum dotyczące tego tematu :-)
Trzeba sobie pomagać, po to chyba zostało stworzone BB :-)
Pozdrawiam.

Jak tylko będę coś wiedziała to na pewno dam znać.
A luteine brałam, ponieważ miałam nieregularne cykle. I do tej pory było wszystko idealnie, 28 dni.
No nic,poczekamy zobaczymy :)

ja tez nie rozumiem zlosliwosci niektorych jesli denerwuja was takie posty to nie czytajcie i nie odpisujcie dziewczyna chciala uslyszec pare slow wsparcia a tu od razu taka krytyka kazda z nas nie mal zadaje to pytanie i chcialaby uslyszec cos milego cos co podniesie na duchu ..

Szczescie testy czasem sie myla idz do lekarza albo zrob bete nie musisz byc w ciazy bo moze znow sie cykle wydluzyly a moze jestes a testy nie wykazaly wiec najlepszy lekarz ale powiem Ci ze my od zawsze stosujemy przerywanca i jak widac dla nas to jest wlasnie najlepsza metoda antykoncepcji na moje nieszczescie bo ciagle mam nadzieje ale niestety wiec roznie to z tym moze byc:p daj znac jak sie sprawy maja:)

Szok jak niektórzy forumowicze potrafią krytykować, dziewczyna chciała się poradzić a tu większość krytykuje.

Kasiu możesz być ale nie musisz. Testy fakt mylą się, najlepiej będzie jeśli udasz się do ginekologa, on powie Ci czy jesteś w ciąży czy też nie. pozdrawiam

Zadomowieni uzytkownicy nie maja obowiazku na takie posty odpowiadac wiec nie rozumiem irytacji i protekcjonalnego tonu. Ktos pyta więc mozna odpowiedzieć .
Testy czasem zawodzą więc gwarancji nigdy nie ma. Moze to byc wynik stresu, nerwów, może zaburzeń hormonalnych? Tu tylko lekarz może odpowiedziec na 100% wiec zycze powodzenia.

okres spóźnia mi sie już 9 dzień. powiekszyly mi sie piersi, od trzech dni mierze temperature pochwy i wynosi ona ok 37,7. dodam jeszcze, że jakoś ponad tydzień po ostatnie miesiączce zauważyłam na majtkach 2 dosyc spore plamy krwi. z chlopakiem kochamy sie niemal codziennie, używamy prezerwatyw i żadna nas nie zawiodla tj. nie pękła, czy nie zsunęła się. jednak zrobiłam przedwczoraj test i wyszedł negatywnie. czy dają one 100% pewności, czy moge być w ciąży?

reklama
Hej.. dla pewności możesz odczekać jeszcze kilka dni i powtórzyć test :-) Wydaje mi się jednak, że skoro się zabezpieczacie to nie powinnaś być w ciąży. Fakt, że spóźnia Ci się okres jeszcze o niczym nie świadczy.. :tak: Sama miałam tak kilka razy, raz wręcz praktycznie ze wszystkimi objawami ciążowymi gdzie okres spóźniał mi się już prawie miesiąc.. zrobiłam 4 testy, każdy był negatywny, ginekolog także potwierdził, że nie jestem w ciąży. Czasami po prostu zmieniamy tryb życia, może miałaś ostatnio jakieś bardziej stresujące sytuacje? Otoczenie ma duży wpływ na nasz organizm, wszelkie wycieczki, zmiany klimatu, zmiana diety i wcześniej wspomniany stres mogą sprawić, iż okres będzie się spóźniał bądź też wystąpi przedplanowo :-)

Do góry