reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czerwiec 2013

Witam wieczornie!
Czytam Was nabieżąco, gorzej z pisaniem. Ostatnio mamy brzuszkowe problemy. Lekarz zalecil Delicol, a ja mam sciagać swoj pokarm i podawać z butli, boMała się denerwuje pod koniec karmienia i łyka powietrze. Także chodze pije wodę, herbatkę laktacyjną i pompuję. Wczoraj podaliśmy na noc mm, zjadła 30.

Mam nadzieję, ze problemy brzuszkowe miną, trzymajcie kciuki!

Natis super wygladacie.

Dmuchawcu, anilek, MatkaEwa podziwiam po stokroć- macie tyle na głowie, a jesteście obecne na bb. Czy Wy w ogóle sypiacíe?

reklama
Anilku- zaproszenia śliczne:tak::tak:

Dziewczyny współczuję problemów brzuszkowych, koniecznosci odciagania mleczka itp. Moja Helenka ma dopiero 1.5 tygodnia więc jeszcze wszystko może sie zdarzyć, ale mam nadzieje, że jednak nas to ominie:sorry::sorry::sorry: Daję radę z trzema pszczołami, ale gdyby doszły do tego problemy, to nie wiem:no::no:

Postanowliśmy , że rocznicę uczcimy piknikiem na naszej działce, który odbędzie się jutro:-):-) Średnio to romantyczne okoliczności, ale cóż zrobić?:sorry:

Robaczku- ciesze sie, ze Wasza imrezka się udała:tak::tak:

Gosiak ja kupiłam Bebiko 1 HA: https://www.bebiklub.pl/home/produkty/mleka-specjalistyczne/bebiko-ha-1/ , Młody chętnie wciągnął ;-) Moja córa też piła Bebiko ale to zwykłe. Jak Gabryś nie będzie miał żadnej alergii to będę mu kupować zwykłe jak już skończę karmić cyckiem ;-) Ale słyszałam też, że bardzo dobre jest mm Hippa: Sklep internetowy Hipp Dodomku. Hipp Bio Combiotik 1 ekologiczne mleko początkowe 9062300122883

DzIś wieczorem też była lekka spazma ale nie taka tragiczna jak wczoraj, na szczęście szybko zasnął ...

Lecę pod prysznic i do łóżeczka ;-)

Dobranoc ...

Dziękuję za miłe słowa dotyczące zaproszeń.:tak::-)

Miałam czas je zrobic, bo moje dwa starszaki na wakacjach są. Jutro wracają. Odwiedziłam ich wczoraj. Stęskniłam się. I w domu tak pusto chociaż Adaś jest, to jednak rodzinka nie w komplecie... Nie ma bałaganu, jest cisza i spokój,ale PUSTKA doskwiera. Jak my żyliśmy jak ich nie było?????:eek:

Natis, sliczne jestescie obie!

ja dzis od 4.30 na chodzie bo mały wczoraj zasnął o 17 i nie dało sie go dobudzic.. Więc siła rzeczy o 4 był juz rzeski... Ja mniej ;)

generalnie złego słowa powiedzieć na synka nie mogę, oby tylko tak dalej!

Ide spać bo padam :)

pozdrawiam kochane!

Dziekuje Isis.
Ja wlasnie ze sklepu wrocilam, kupilam odpowiednik naszego bebilonu, bo tylko to dostane w razie czego w Polsce. Jeszcze nie dalam, ale jest blisko. Maly nadal nie spi...drzemal mi moze po kilkanascie minut.
Zmykam , dobranoc

Natis wyglądacie super!!!:))

Anilek piękne zaproszenia!!!

Matka Ewa ja od kilku dni się biorę za sprzątanie i zabrać nie mogę. Dobrze, że moja mama ma wolne od pon, dam jej Maluszka na spacer i sama biorę się za robotę:) Rozbawiłaś mnie tymi darami :)) fajnych masz sąsiadów!!!

Marcysiowa ja mam Aventu "S"... tam przy rozmiarach w minimetrach masz wymiary, to szerokość sutka. Szczerze Ci powiem, że sobie zmierzyłam:) wyszło, że mam 10 mm, a przy S napisali, że jest do 12mm więc jest OK :)

Gosiak współczuję... ale nie poddawaj się. Próbowałaś wody podać albo smoczek? Chociaż na trochę żeby Ci się mleczko zrobiło... Wiem co czujesz, Franek ostatnio tak zaczął płakać i pierwszy raz mu łzy poleciały...:(

Robaczku trzymam kciuki żeby u Ciebie mleczko popłynęło!!!!

Madzia i jak, byłaś na solarium?:) mnie się nie udało bo pojechaliśmy na ogródek i nie było kiedy. W sumie od jutra ma być pogoda więc może na ogródku się poopalam? :)

Sa_raa fajnie, że Feliks zdrowy i wszystko dobrze!!! Mam nadzieję, że wygracie z trądzikiem. Franek ma też kilka krostek, jak do środy nie znikną zapytam lekarza co i jak...

Moje kochanie już zasnęło. Ja chcę odczekać jeszcze z godzinkę albo więcej i odciągnąć mleka, bo teraz karmienie pewnie ok 05:00.

ehhh padam z nóg... dobranoc laseczki!!! :)

Ostatnia edycja:
Tyle się napisałam o tym solarium.. i nakarmiłam Smerfa o 14 i razem zasnęliśmy:cool: Obudził mnie Mateusz po 16, że pora jechać na grilla, bo byliśmy umówieni.. No a solarium i tak tylko do 15 u mnie w soboty czynne :-(
Może też się skuszę na "żywe" słoneczko jutro.. a jak nie to na poniedziałkowym spacerze po parku może złapię trochę promieni? :-)

Tymek spał od 14 do 22 z 2 przerwami na jedzenie i zmianę pieluszki.. coś czuję, że czeka mnie ciężka noc :baffled::baffled:

Natis super fotki :-)
MatkaEwa no to miłych macie sąsiadów, mi tylko każdy do wózka wchodzi.
Gosiak trzymam kciuki, żeby kryzys minął bez podania mm
Anilek super zaproszenia, zazdroszczę talentu

Ostatnia edycja:
anilek jakie piękne zaproszenia! moze sie skuszę, zeby też zrobic :) my chrzcimy w czwartek 15 sierpnia ;) jaki kupilas do nich papier? i jakie sa wymiary?

reklama
Hej Dziewczyny!

Anilek- piękne zaproszenia! Zazdroszczę zdolności, bo mnie ich Bozia poskąpiła :-D

Mikotku- my też mamy problemy brzuszkowe... Daję Małemu Espumisan, masuję brzuszek i stosuję Kateter, czyli takie rurki, które wkłada się w pupę, żeby gazy odeszły. Naprawdę pomaga w parę minut, polecam. No i życzę, żeby dolegliwości zdarzały się jak najrzadziej!

Dmuchawcu- oby Helenkę ominęły kolki! Miłego dnia i świętowania Wam życzę na działeczce:-D:-D

Natis- wyglądacie z Lenką przepięknie! Naprawdę aż miło się na Was patrzy!

Ja dziś miałam cudowną noc, bo mąż miał dyżur przy Małym do 3, a Mały zjadł o 2.45 i spał do 5.00, więc spałam 7 godzin bez przerwy!!!:szok: Jak wstałam, to ściągnęłam z piersi 250 ml (oczywiście z obu, żeby nie było). To mój rekord, no ale zazwyczaj ściągam pokarm co 2,3 godziny.

Dziś postanowiłam zostawić moich chłopaków i jechać do Kielc na wyprzedaże!!! Może coś upoluję fajnego :-D

Chciałam zaprezentować Wam mojego Syneczka już z lepszą buźką (ta maść sterydowa naprawdę pomaga).

Załączniki

• Zdjęcie0038.jpg
    Zdjęcie0038.jpg
    39,6 KB · Wyświetleń: 77
  • Zdjęcie0039.jpg
    Zdjęcie0039.jpg
    55,8 KB · Wyświetleń: 61
Do góry