reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2013

Witam wieczornie!
Czytam Was nabieżąco, gorzej z pisaniem. Ostatnio mamy brzuszkowe problemy. Lekarz zalecil Delicol, a ja mam sciagać swoj pokarm i podawać z butli, boMała się denerwuje pod koniec karmienia i łyka powietrze. Także chodze pije wodę, herbatkę laktacyjną i pompuję. Wczoraj podaliśmy na noc mm, zjadła 30.

Mam nadzieję, ze problemy brzuszkowe miną, trzymajcie kciuki!

Natis super wygladacie.

Dmuchawcu, anilek, MatkaEwa podziwiam po stokroć- macie tyle na głowie, a jesteście obecne na bb. Czy Wy w ogóle sypiacíe?

reklama
Anilku- zaproszenia śliczne:tak::tak:

Dziewczyny współczuję problemów brzuszkowych, koniecznosci odciagania mleczka itp. Moja Helenka ma dopiero 1.5 tygodnia więc jeszcze wszystko może sie zdarzyć, ale mam nadzieje, że jednak nas to ominie:sorry::sorry::sorry: Daję radę z trzema pszczołami, ale gdyby doszły do tego problemy, to nie wiem:no::no:

Postanowliśmy , że rocznicę uczcimy piknikiem na naszej działce, który odbędzie się jutro:-):-) Średnio to romantyczne okoliczności, ale cóż zrobić?:sorry:

Robaczku- ciesze sie, ze Wasza imrezka się udała:tak::tak:

Gosiak ja kupiłam Bebiko 1 HA: https://www.bebiklub.pl/home/produkty/mleka-specjalistyczne/bebiko-ha-1/ , Młody chętnie wciągnął ;-) Moja córa też piła Bebiko ale to zwykłe. Jak Gabryś nie będzie miał żadnej alergii to będę mu kupować zwykłe jak już skończę karmić cyckiem ;-) Ale słyszałam też, że bardzo dobre jest mm Hippa: Sklep internetowy Hipp Dodomku. Hipp Bio Combiotik 1 ekologiczne mleko początkowe 9062300122883

DzIś wieczorem też była lekka spazma ale nie taka tragiczna jak wczoraj, na szczęście szybko zasnął ...

Lecę pod prysznic i do łóżeczka ;-)

Dobranoc ...

Dziękuję za miłe słowa dotyczące zaproszeń.:tak::-)

Miałam czas je zrobic, bo moje dwa starszaki na wakacjach są. Jutro wracają. Odwiedziłam ich wczoraj. Stęskniłam się. I w domu tak pusto chociaż Adaś jest, to jednak rodzinka nie w komplecie... Nie ma bałaganu, jest cisza i spokój,ale PUSTKA doskwiera. Jak my żyliśmy jak ich nie było?????:eek:

Natis, sliczne jestescie obie!

ja dzis od 4.30 na chodzie bo mały wczoraj zasnął o 17 i nie dało sie go dobudzic.. Więc siła rzeczy o 4 był juz rzeski... Ja mniej ;)

generalnie złego słowa powiedzieć na synka nie mogę, oby tylko tak dalej!

Ide spać bo padam :)

pozdrawiam kochane!

Dziekuje Isis.
Ja wlasnie ze sklepu wrocilam, kupilam odpowiednik naszego bebilonu, bo tylko to dostane w razie czego w Polsce. Jeszcze nie dalam, ale jest blisko. Maly nadal nie spi...drzemal mi moze po kilkanascie minut.
Zmykam , dobranoc

Natis wyglądacie super!!!:))

Anilek piękne zaproszenia!!!

Matka Ewa ja od kilku dni się biorę za sprzątanie i zabrać nie mogę. Dobrze, że moja mama ma wolne od pon, dam jej Maluszka na spacer i sama biorę się za robotę:) Rozbawiłaś mnie tymi darami :)) fajnych masz sąsiadów!!!

Marcysiowa ja mam Aventu "S"... tam przy rozmiarach w minimetrach masz wymiary, to szerokość sutka. Szczerze Ci powiem, że sobie zmierzyłam:) wyszło, że mam 10 mm, a przy S napisali, że jest do 12mm więc jest OK :)

Gosiak współczuję... ale nie poddawaj się. Próbowałaś wody podać albo smoczek? Chociaż na trochę żeby Ci się mleczko zrobiło... Wiem co czujesz, Franek ostatnio tak zaczął płakać i pierwszy raz mu łzy poleciały...:(

Robaczku trzymam kciuki żeby u Ciebie mleczko popłynęło!!!!

Madzia i jak, byłaś na solarium?:) mnie się nie udało bo pojechaliśmy na ogródek i nie było kiedy. W sumie od jutra ma być pogoda więc może na ogródku się poopalam? :)

Sa_raa fajnie, że Feliks zdrowy i wszystko dobrze!!! Mam nadzieję, że wygracie z trądzikiem. Franek ma też kilka krostek, jak do środy nie znikną zapytam lekarza co i jak...

Moje kochanie już zasnęło. Ja chcę odczekać jeszcze z godzinkę albo więcej i odciągnąć mleka, bo teraz karmienie pewnie ok 05:00.

ehhh padam z nóg... dobranoc laseczki!!! :)

Ostatnia edycja:
Tyle się napisałam o tym solarium.. i nakarmiłam Smerfa o 14 i razem zasnęliśmy:cool: Obudził mnie Mateusz po 16, że pora jechać na grilla, bo byliśmy umówieni.. No a solarium i tak tylko do 15 u mnie w soboty czynne :-(
Może też się skuszę na "żywe" słoneczko jutro.. a jak nie to na poniedziałkowym spacerze po parku może złapię trochę promieni? :-)

Tymek spał od 14 do 22 z 2 przerwami na jedzenie i zmianę pieluszki.. coś czuję, że czeka mnie ciężka noc :baffled::baffled:

Natis super fotki :-)
MatkaEwa no to miłych macie sąsiadów, mi tylko każdy do wózka wchodzi.
Gosiak trzymam kciuki, żeby kryzys minął bez podania mm
Anilek super zaproszenia, zazdroszczę talentu

Ostatnia edycja:
anilek jakie piękne zaproszenia! moze sie skuszę, zeby też zrobic :) my chrzcimy w czwartek 15 sierpnia ;) jaki kupilas do nich papier? i jakie sa wymiary?

reklama
Hej Dziewczyny!

Anilek- piękne zaproszenia! Zazdroszczę zdolności, bo mnie ich Bozia poskąpiła :-D

Mikotku- my też mamy problemy brzuszkowe... Daję Małemu Espumisan, masuję brzuszek i stosuję Kateter, czyli takie rurki, które wkłada się w pupę, żeby gazy odeszły. Naprawdę pomaga w parę minut, polecam. No i życzę, żeby dolegliwości zdarzały się jak najrzadziej!

Dmuchawcu- oby Helenkę ominęły kolki! Miłego dnia i świętowania Wam życzę na działeczce:-D:-D

Natis- wyglądacie z Lenką przepięknie! Naprawdę aż miło się na Was patrzy!

Ja dziś miałam cudowną noc, bo mąż miał dyżur przy Małym do 3, a Mały zjadł o 2.45 i spał do 5.00, więc spałam 7 godzin bez przerwy!!!:szok: Jak wstałam, to ściągnęłam z piersi 250 ml (oczywiście z obu, żeby nie było). To mój rekord, no ale zazwyczaj ściągam pokarm co 2,3 godziny.

Dziś postanowiłam zostawić moich chłopaków i jechać do Kielc na wyprzedaże!!! Może coś upoluję fajnego :-D

Chciałam zaprezentować Wam mojego Syneczka już z lepszą buźką (ta maść sterydowa naprawdę pomaga).

Załączniki

• Zdjęcie0038.jpg
    Zdjęcie0038.jpg
    39,6 KB · Wyświetleń: 78
  • Zdjęcie0039.jpg
    Zdjęcie0039.jpg
    55,8 KB · Wyświetleń: 62
Do góry