reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2013

ale Wam fajnie, ze sie spotykacie ;))))))))

u nas oki, jestem po wizycie, wszytsko ok, tylko zelazo musze zaczac łykac
byłam tez w ciuszku i kupilam przepiękne rzeczy dla starszaka, młodszy pewnie je kiedyś przejmie ;)
miłego dnia babeczki;)

palindromea nareszcie jesteście... dbaj o siebie;)
korba kochana, oszczedzaj sie, ja wczoraj też myslalam, ze urodzę.....
nika myślę o Was...... i trzymam kciuki za mamę

reklama
Nika kochana trzymaj się...
Keks kurcze to Cię wzięło... trzymam kciuki żeby skurcze ustąpiły a dzidzia posiedziała w brzusiu minimum do 34tc
zresztą Korba, Zosia też niech się nie śpieszy...

Super że wasze spotkanie się udało :)
A ja mam juz prawie spakowaną torbę do szpitala :) muszę kupić kapcie, bephanten (czy jakos tak to się pisze) staniki do karmienia i osłonki i do szpitala będę gotowa.

MATKAEWA, MADZIA, SMILE - dziękuję Kochane za wizytę!!! Było mi baaaaardzo miło, jesteście super :-) wspaniale się tak spotkać face to face ;-)
Ja także popieram MATKĘEWĘ - MADZIA to chudzielec ;-).
Dziewczyny - gdzie mam wkleić fotki???

NIKA - Kochana jestem z Tobą nieustannie myślami! Trzymam kciuki i wspieram Cię duchowo. Cieszę się, że bedziesz teraz razem z siostrą - napewno będzie Ci nieco lżej.

PALINDROMEA - ależ się cieszę, że jesteś już w domku! Uważajcie na siebie! A miałaś badaną też fosfatazę??? Pytam, bo ja też ALAT, ASPAT i jeszcze fosfatazę mam sporo podwyższoną i zastanawiam sie jak Cię zdiagnozowali...

KEKS - Kochana trzymaj się!!! Trzymam kciuki, żeby skurcze odpuściły! Jak najdłużej musimy się trzymać 2w1.

MAMA_KUBULKI - zapomniałam Ci napisać, że piękne zdjęcia macie! Wspaniałe! :)

ANUSIA - współczuje sytuacji w urzędach. Dobrze, że ksiegowa przejęła sprawę! Trzymam kciuki za pozytywne załatwienie sprawy.

FIOLETOWA - brak komentarza jeżeli chodzi o terminy w naszej kochanej służbie zdrowia... znam temat :(

Mam info od KORBY, że nie jest tak źle... ufff... sama pewnie niebawem napisze.

Melduję się - wygrałam walkę z postami połowicznie - zainst. inną przeglądarkę...

Dziewczyny ale Wam zazdroszczę spotkania, macie siebie na spacerki wózeczkowe jak nic :)

Odnośnie służby zdrowia - i ja się ostatnio mocno na nią zdenerwowałam. Ostatnie usg miałam... 13.03 - trochę dawno,i niby że to połówkowe, było ono raczej krótkie - nie powiem, wyszłam zawiedziona. Chciałam zapisać się do swojego lekarza na wizytę, po kolejne skierowanie na usg - i w marcu usłyszałam, że zapisów na kwiecień jeszcze nie ma, a w ten poniedziałek - że zapisów JUŻ nie ma. I najbliższa wizyta możliwa 20...maja! Noszzz :[[ Mam więc pytanie do babeczek z Wawy - możecie podpowiedzieć gdzie tu pójść, i żeby długo nie czekać? Chcę i wizytę, i usg i jeszcze morfo z moczem i gluko. Najlepiej NFZ, no ale i zapłacę jak będzie trzeba -bez dwóch zdań. Chciałam co prawda zrobić badania w szpitalu ale wyniki pokaże mi dopiero przed wizytą w maju!! Nawet do wglądu nie dadzą :((

Z dobrych wieści u mnie to - MAM UMOWĘ o pracę, na etacik!! na pół roku co prawda, no ale jest. Pytanie do Robaczka (jak mi się znowu coś nie pomyliło :p) - orientujesz się kiedy mają zmienić się przepisy odnośnie działalności gospodarczej? Chodzi mi o ten wysoki zasiłek :> Mój szef strasznie naciska na DG, a ja odkąd się o tym wysokim zasiłku naczytałam, powoli daję się przekonać...

Palin - dobrze, że już jesteś w domku, tzn. jesteście :)
Korba, keks - Trzymajcie się w dwupaku jak najdłużej, nogi ściśnięte i do góry! A my tu zadziałamy kciukami &&&&&&

Mikoto - zazdroszczę chociażby tej listy - ja wciąż nie mogę się zebrać nawet za nią. Już jestem nawet gotowa kupować - no ale nie wiem co i ile czego... Niby mam więcej czasu od Was, bo do lipca, ale jakoś wcale mnie to nie pociesza :p

Dobry wieczór
Miałam dzisiaj intensywny dzień... mąż miał wolne to z rana na mieście pozałatwialiśmy trochę spraw, potem byliśmy u moich rodziców bo mój ojciec jedzie dzisiaj do pracy do Niemiec a popołudniu mieliśmy gości - siostra mojego M. z mężem i synkiem 10-miesięcznym. Jestem wykończona, cały dzień nawet na chwilę się nie położyłam i plecy mnie bolą, ale najważniejsze że nie brzuch.

Jestem zadowolona bo udało mi się wylicytować fajne ogrodniczki dla Laury na allegro :-) no i przywieźliśmy dzisiaj w końcu tą huśtawkę Fisher Price.

Korba Keks martwię się o Was, dziewczyny trzymajcie się dzielnie, mam nadzieję że maluszki posiedzą jeszcze w brzuszkach.
Palindromea super że jesteś w domciu :-) z tymi posiłkami to nie będziesz miała łatwo...
mamawikusi zazdroszczę spakowanej torby ;-) ja nawet nie wiem jeszcze w co się spakuje :-p
Nika dobrze że siostra przyjechała... trzymaj się kochana...
ariena gratuluję mowy o pracę! Super że się udało :tak:

Hej dziewczyny. Melduję, że w koncu udało nam się zrobić zakupy...1000 zł pękło. Załamka. A oczywiście połowy dla małego jeszcze nie ma bo kupowałam tez ubrania dla Macka i Mili i trochę zabawek. Ale w większym stopniu przewazyły pierdoły z Ikea. Tu lampka, tu koszyk, tu wieszak itp...Idę połozyć Milę i wpadnę was poczytać.

Ariena gratuluję umowy o pracę. A jeżeli chodzi o usg to ja miałam w 20tyg a później dopiero w 31tyg i to prywatnie (oczywiście gdybym chciała to by mi zrobił prywatnie ale to dodatkowe koszty a skoro wszystko było ok to po co robić kolejne i na koszty się narażać :))

Witam po przerwie Ostatnio miałam problemy z netem, a poza tym jak wracam z pracy to padam na twarz, jakaś śpiąca jestem i nie mam na nic ochoty, dlatego ledwie nadrabiałam czytanie a już na pisanie nie starczało siły…. No i odkąd znam płeć to nasz synek dokazuje w brzuszku, jakieś harce urządza chyba. Marcysiowa najważniejsze że wszystko ok., teraz się oszczędzaj… mama wikusi2010 oby sezon rozkręcił się na dobre… Palindromea no wreszcie w domku… oby ta dieta pozytywnie wpłynęła na twoje samopoczucie keks przegoń te skurcze jak najdalej i szybkiego powrotu do domu w dwupaku ariena87 fajnie, ze masz umowę o pracę, tak trzymać

wisienka najważniejsze, że realizujesz plan i kupujesz.

Natis czekam na zdjęcia
foty_koniecznie.gif
popcorn.gif
Fajnie, że spotkanie się udało.

Ariena super, że masz umowę o pracę
przytulanko.gif

Korba
super wieści!

Justa do kiedy masz zamiar pracować?

A ja dopiero co
oregonian_showersmile.gif
teraz
tiiiwiiiji9.gif
i czytam co tam u Was

reklama
o matko, ja nie wiem jakaś zacofana jestem przy tej ciąży, w poprzedniej miałam już wszystko na tip top spakowana do szpitala itp a teraz jeszcze ciągle przypominam sobie jak was czytam że ciągle czegoś mi brakuje. Coś mi się zdaje że zapomnę się ogarnąć do porodu a później mężulek albo ktoś inny będzie mi latał po sklepach i uzupełniał wyprawkę :baffled:
zazdroszczę wam też tych spotkań w gronie 'brzuszkowym' :-D ja czasem też bym chciała tak wyjść i pogadać z innymi przyszłymi mamusiami

ariena gratulacje umowy :-)
korba trzymaj się jeszcze trochę

Ostatnia edycja:
Do góry