reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czerwiec 2013

ale Wam fajnie, ze sie spotykacie ;))))))))

u nas oki, jestem po wizycie, wszytsko ok, tylko zelazo musze zaczac łykac
byłam tez w ciuszku i kupilam przepiękne rzeczy dla starszaka, młodszy pewnie je kiedyś przejmie ;)
miłego dnia babeczki;)

palindromea nareszcie jesteście... dbaj o siebie;)
korba kochana, oszczedzaj sie, ja wczoraj też myslalam, ze urodzę.....
nika myślę o Was...... i trzymam kciuki za mamę

reklama
Nika kochana trzymaj się...
Keks kurcze to Cię wzięło... trzymam kciuki żeby skurcze ustąpiły a dzidzia posiedziała w brzusiu minimum do 34tc
zresztą Korba, Zosia też niech się nie śpieszy...

Super że wasze spotkanie się udało :)
A ja mam juz prawie spakowaną torbę do szpitala :) muszę kupić kapcie, bephanten (czy jakos tak to się pisze) staniki do karmienia i osłonki i do szpitala będę gotowa.

MATKAEWA, MADZIA, SMILE - dziękuję Kochane za wizytę!!! Było mi baaaaardzo miło, jesteście super :-) wspaniale się tak spotkać face to face ;-)
Ja także popieram MATKĘEWĘ - MADZIA to chudzielec ;-).
Dziewczyny - gdzie mam wkleić fotki???

NIKA - Kochana jestem z Tobą nieustannie myślami! Trzymam kciuki i wspieram Cię duchowo. Cieszę się, że bedziesz teraz razem z siostrą - napewno będzie Ci nieco lżej.

PALINDROMEA - ależ się cieszę, że jesteś już w domku! Uważajcie na siebie! A miałaś badaną też fosfatazę??? Pytam, bo ja też ALAT, ASPAT i jeszcze fosfatazę mam sporo podwyższoną i zastanawiam sie jak Cię zdiagnozowali...

KEKS - Kochana trzymaj się!!! Trzymam kciuki, żeby skurcze odpuściły! Jak najdłużej musimy się trzymać 2w1.

MAMA_KUBULKI - zapomniałam Ci napisać, że piękne zdjęcia macie! Wspaniałe! :)

ANUSIA - współczuje sytuacji w urzędach. Dobrze, że ksiegowa przejęła sprawę! Trzymam kciuki za pozytywne załatwienie sprawy.

FIOLETOWA - brak komentarza jeżeli chodzi o terminy w naszej kochanej służbie zdrowia... znam temat :(

Mam info od KORBY, że nie jest tak źle... ufff... sama pewnie niebawem napisze.

Melduję się - wygrałam walkę z postami połowicznie - zainst. inną przeglądarkę...

Dziewczyny ale Wam zazdroszczę spotkania, macie siebie na spacerki wózeczkowe jak nic :)

Odnośnie służby zdrowia - i ja się ostatnio mocno na nią zdenerwowałam. Ostatnie usg miałam... 13.03 - trochę dawno,i niby że to połówkowe, było ono raczej krótkie - nie powiem, wyszłam zawiedziona. Chciałam zapisać się do swojego lekarza na wizytę, po kolejne skierowanie na usg - i w marcu usłyszałam, że zapisów na kwiecień jeszcze nie ma, a w ten poniedziałek - że zapisów JUŻ nie ma. I najbliższa wizyta możliwa 20...maja! Noszzz :[[ Mam więc pytanie do babeczek z Wawy - możecie podpowiedzieć gdzie tu pójść, i żeby długo nie czekać? Chcę i wizytę, i usg i jeszcze morfo z moczem i gluko. Najlepiej NFZ, no ale i zapłacę jak będzie trzeba -bez dwóch zdań. Chciałam co prawda zrobić badania w szpitalu ale wyniki pokaże mi dopiero przed wizytą w maju!! Nawet do wglądu nie dadzą :((

Z dobrych wieści u mnie to - MAM UMOWĘ o pracę, na etacik!! na pół roku co prawda, no ale jest. Pytanie do Robaczka (jak mi się znowu coś nie pomyliło :p) - orientujesz się kiedy mają zmienić się przepisy odnośnie działalności gospodarczej? Chodzi mi o ten wysoki zasiłek :> Mój szef strasznie naciska na DG, a ja odkąd się o tym wysokim zasiłku naczytałam, powoli daję się przekonać...

Palin - dobrze, że już jesteś w domku, tzn. jesteście :)
Korba, keks - Trzymajcie się w dwupaku jak najdłużej, nogi ściśnięte i do góry! A my tu zadziałamy kciukami &&&&&&

Mikoto - zazdroszczę chociażby tej listy - ja wciąż nie mogę się zebrać nawet za nią. Już jestem nawet gotowa kupować - no ale nie wiem co i ile czego... Niby mam więcej czasu od Was, bo do lipca, ale jakoś wcale mnie to nie pociesza :p

Dobry wieczór
Miałam dzisiaj intensywny dzień... mąż miał wolne to z rana na mieście pozałatwialiśmy trochę spraw, potem byliśmy u moich rodziców bo mój ojciec jedzie dzisiaj do pracy do Niemiec a popołudniu mieliśmy gości - siostra mojego M. z mężem i synkiem 10-miesięcznym. Jestem wykończona, cały dzień nawet na chwilę się nie położyłam i plecy mnie bolą, ale najważniejsze że nie brzuch.

Jestem zadowolona bo udało mi się wylicytować fajne ogrodniczki dla Laury na allegro :-) no i przywieźliśmy dzisiaj w końcu tą huśtawkę Fisher Price.

Korba Keks martwię się o Was, dziewczyny trzymajcie się dzielnie, mam nadzieję że maluszki posiedzą jeszcze w brzuszkach.
Palindromea super że jesteś w domciu :-) z tymi posiłkami to nie będziesz miała łatwo...
mamawikusi zazdroszczę spakowanej torby ;-) ja nawet nie wiem jeszcze w co się spakuje :-p
Nika dobrze że siostra przyjechała... trzymaj się kochana...
ariena gratuluję mowy o pracę! Super że się udało :tak:

Hej dziewczyny. Melduję, że w koncu udało nam się zrobić zakupy...1000 zł pękło. Załamka. A oczywiście połowy dla małego jeszcze nie ma bo kupowałam tez ubrania dla Macka i Mili i trochę zabawek. Ale w większym stopniu przewazyły pierdoły z Ikea. Tu lampka, tu koszyk, tu wieszak itp...Idę połozyć Milę i wpadnę was poczytać.

Ariena gratuluję umowy o pracę. A jeżeli chodzi o usg to ja miałam w 20tyg a później dopiero w 31tyg i to prywatnie (oczywiście gdybym chciała to by mi zrobił prywatnie ale to dodatkowe koszty a skoro wszystko było ok to po co robić kolejne i na koszty się narażać :))

Witam po przerwie Ostatnio miałam problemy z netem, a poza tym jak wracam z pracy to padam na twarz, jakaś śpiąca jestem i nie mam na nic ochoty, dlatego ledwie nadrabiałam czytanie a już na pisanie nie starczało siły…. No i odkąd znam płeć to nasz synek dokazuje w brzuszku, jakieś harce urządza chyba. Marcysiowa najważniejsze że wszystko ok., teraz się oszczędzaj… mama wikusi2010 oby sezon rozkręcił się na dobre… Palindromea no wreszcie w domku… oby ta dieta pozytywnie wpłynęła na twoje samopoczucie keks przegoń te skurcze jak najdalej i szybkiego powrotu do domu w dwupaku ariena87 fajnie, ze masz umowę o pracę, tak trzymać

wisienka najważniejsze, że realizujesz plan i kupujesz.

Natis czekam na zdjęcia
foty_koniecznie.gif
popcorn.gif
Fajnie, że spotkanie się udało.

Ariena super, że masz umowę o pracę
przytulanko.gif

Korba
super wieści!

Justa do kiedy masz zamiar pracować?

A ja dopiero co
oregonian_showersmile.gif
teraz
tiiiwiiiji9.gif
i czytam co tam u Was

reklama
o matko, ja nie wiem jakaś zacofana jestem przy tej ciąży, w poprzedniej miałam już wszystko na tip top spakowana do szpitala itp a teraz jeszcze ciągle przypominam sobie jak was czytam że ciągle czegoś mi brakuje. Coś mi się zdaje że zapomnę się ogarnąć do porodu a później mężulek albo ktoś inny będzie mi latał po sklepach i uzupełniał wyprawkę :baffled:
zazdroszczę wam też tych spotkań w gronie 'brzuszkowym' :-D ja czasem też bym chciała tak wyjść i pogadać z innymi przyszłymi mamusiami

ariena gratulacje umowy :-)
korba trzymaj się jeszcze trochę

Ostatnia edycja:
Do góry