reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2013

hej laski...jakieś choróbsko mnie bierze.....

paulina- wyjaśnij naszym dziewczynom co?

wpadam tylko na chwileczke bo nie mogłam sie powstrzymać względem tego rodzenia na pore rokul.....nigdy prze nigdy wiecej dzieci na zime i jesień moje osobiste zdanie....druga sprawa inaczej jest na wsi inaczej w mieście....jak młodą urodziłam to tak sypało że mało okien nie zasypało więc siedziałam z nią w domu pozatym mróz i do wiosny siedzenie w domu i cycuchowanie co 3 godz...do tego straszliwe kolki i mąż który wyjeżdżał na 6 dni i wracał na 1-2 i tak wkółko.....po niecałych 4miesiącach pojechałam z młodą do mamy z takim maluszkiem 550 km do rodziców....mama zbierała mnie ponad miesiąc bo nie mogłam sie ogarnąć...bałam sie nawet z Izą zostawać.....to istny koszmar był z ulicy wiązów....dlatego jeśli teraz sie nie uda na czerwiec ja wiecej nie próbuje.....musze miec dziecko cokolwiek odchowane na zime....także ja rodze w pierwszym półroczu tylko i wyłącznie....dobra lece bo mnie jakieś dreszcze biorą...chyba mam temp.

pozdrawiam wszystkie.....i witam nowe czerwcowe mamusie....nuuuuuuuuuuuuuuuudnych 8 miesięcy ciężarówkowania;-)

reklama
dobra mam minutke to napisze cos wiecej o sobie :p. Mam 23 lata. pierwszą ciążę poroniłam w 15tc, po 5mies zaszłam w planowana ciaze z synkiem. Adas niestety mial komplikacje po porodzie. Byl niedotleniony wiec trzeba bylo go pozniej rehabilitowac, teraz prawdopodobnie ma autyzm, jestesmy w trakcie diagnozy. O drugie staramy sie od 5 miesięcy. Wreszcie się udało :-) Mam nadzieje że wszystko bedzie dobrze, strasznie się boję poronienia bo już raz przez to przeszlam... Mam nadzieje ze u was pozostane

a tak sie zapytam tych mam co maja juz pociechę co myślicie o prywatnym przedszkolu
Bo ja juz swoje zdanie mam i to negatywne po tym co moj syn chodził

moj brat chodzil do prywatnego, w irlandii tylko prywatne sa.... i bylo super bardzo mu sie podobalo, panie przedszkolanki super 2 pani na 10 dzieci.... uwielbial tam chodzic :-)

Kari przykro mi bardzo z powodu utrady malenstwa... Jak na tak mlody wiek duzo juz przezylas. Trzymam kciuki za ta ciaze, ab byla taka jaka sobie ja wymarzysz. P.S. Sliczny ten Twoj synus :)Oczka takie duze z daleka widac :-)

To tak jak w Holandii sa same prywatne zlobki i przedszkola... I nie podobaja mi sie nic a nic ... Dzieci nie dostaja sniadan ani obiadow. Dostaja 3 razy czy 4 razy dziennie jakas przekaske typu jablko, sucharek z serkiem topionym, lub jakies inne lekko strawne i malo kosztujace rzeczy. A za zlobek na caly etat placi sie jakies 1600e masakra :/ W grupie jest maxymalnie 12 dzieci i 2 panie. Zuzia moja chodzila tylko 2 miesiace na caly etat a juz rok chodzi tylko 2 dni w tygodniu. I to tylko dlatego, ze chce aby nawiazywala kontakt z dziecmi i uczyla sie jezyka. Od jakis 3 miesiecy mam straszny problem z nia. Jak tylko gdzies sie ubieramy to pyta czy idziemy do dzieci, bo ona nie chce. Jak podchodze pod furtke zlobka lapie mnie za noge i zaczyna plakac a jak juz ja zostawiam to doslownie dostaje histeri i wyje, a mi sie serce kraja nieraz wychodze i zaczynam sama plakac. A ona biedna az prosi mamusi ja nie chce do dzieci, nie zostawiaj mnie :( Pare razy tak bylo, ze po 2 godzinach dzwonili do mnie, ze mloda caly czas placze a ja lecialam po nia. I jak ja zobaczylam myslalam, ze padne. Dziecko po 2 godzinach ciaglego placzu wygladalo strasznie. Oczy miala tak zapuchniete i czerwone, ze szok. Cale szczescie, ze tylko do konca pazdziernika bedzie chodzila. A pozniej do stycznia bedzie ze mna w domu. A od stycznie zapisalam ja do takiego ala przedszkola, gdzie tylko dzieci na 2,5 godziny dziennie przychodza pobawic sie i ja moge byc z nia ten caly czas lub moge ja zostawic. I tylko 20e miesiecznie to kosztuje. A dla mnie super, bo nadal bedzie uczyla sie jezyka i spotykala z dziecmi.

mamolinka ja też zawsze myślałam ze z domową pizza to masa zachodu jest. A jak pierwszy raz zrobiłam to się też baaaardzo zdziwiłam :-) Moje chłopaki wprost wyrywają sobie z rak ostatnie kawałki mimo ze robię duzą blachę! Czasem ciasto wyjdzie grubsze czasem cieńsze ale zawsze jest tak samo pyszna :-)
I Kochana nie smuć się :*** Wiem, ze musi być Ci cieżko, nie mogę sobie nawet wyobrazić jak musisz cierpieć. Tym razem się uda, zobaczysz!! Bo bardzo bym chciała żebyśmy tutaj razem zostały :-) Tulę Cię mocno do serca :*
misianka ja mojego synka posyłam w przyszłym roku do przedszkola i biorę pod uwagę tylko przedszkole publiczne. Mamy w okolicy sporo świetnych, wyremontowanych przedszkoli więc będzie w czym wybierać :-)
diablica sooooorki Bejbe :* Ja to mam zapłon straszny, od popoludnia dopiero teraz wlazłam na BB. ZDROWIEJ NAM SZYBKO :*
pam weź już skooooończ!!! Ja to sie przy Tobie zaczynam nakręcać :-D Ale z tego co piszesz to objawy jak najbardziej ciążowe! Ja u siebie każdy jakikolwiek objaw ignoruje, tłumaczę czym innym niż ciążą i wogóle staram się o tym nie mysleć. U mnie dziś 21dc.........

A ja od wczoraj to mogłabym słodkie żreć kilami............ :confused2:

mamolinka ja też zawsze myślałam ze z domową pizza to masa zachodu jest. A jak pierwszy raz zrobiłam to się też baaaardzo zdziwiłam :-) Moje chłopaki wprost wyrywają sobie z rak ostatnie kawałki mimo ze robię duzą blachę! Czasem ciasto wyjdzie grubsze czasem cieńsze ale zawsze jest tak samo pyszna :-)
I Kochana nie smuć się :*** Wiem, ze musi być Ci cieżko, nie mogę sobie nawet wyobrazić jak musisz cierpieć. Tym razem się uda, zobaczysz!! Bo bardzo bym chciała żebyśmy tutaj razem zostały :-) Tulę Cię mocno do serca :*
misianka ja mojego synka posyłam w przyszłym roku do przedszkola i biorę pod uwagę tylko przedszkole publiczne. Mamy w okolicy sporo świetnych, wyremontowanych przedszkoli więc będzie w czym wybierać :-)
diablica sooooorki Bejbe :* Ja to mam zapłon straszny, od popoludnia dopiero teraz wlazłam na BB. ZDROWIEJ NAM SZYBKO :*
pam weź już skooooończ!!! Ja to sie przy Tobie zaczynam nakręcać :-D Ale z tego co piszesz to objawy jak najbardziej ciążowe! Ja u siebie każdy jakikolwiek objaw ignoruje, tłumaczę czym innym niż ciążą i wogóle staram się o tym nie mysleć. U mnie dziś 21dc.........

A ja od wczoraj to mogłabym słodkie żreć kilami............ :confused2:

Paulinka moja dobra duszyczka ;) Dziekuje Kochana :* I trzymam kciuki za Ciebie :) Aby objawy nie byly niczym innym jak bobaskiem :)

Cześć dziewczyny,

Nie przebrnęłam jeszcze przez to forum i nie bardzo jestem w temacie co u Was, ale też jestem CZERWCÓWKĄ 2013 :-) ( a zaległości niebawem nadrobię).

Termin rozwiązania mam na 01/06. Testowałam w ostatni piątek, przedwczoraj badałam betę i jak na razie wszystko ok. Do lekarza idę dopiero 08.10.

Niestety jestem po stracie dziecka w lutym br. Dzieciątko umarło w 11tc. Mam nadzieję, że tym razem się uda. Musi się udać! :)Ogólnie jestem jakoś wyjątkowo pozytywnie nastawiona, szczęśliwa i wierzę, że będzie dobrze. Czuję się też bardzo dobrze, oprócz bólu piersi i brzucha (standard) jak na razie żadnych innych dolegliwości. Oby jak najdłużej, bo poprzednia ciąża totalnie mnie wymęczyła fizycznie i psychicznie.

Mam też córcię, ma 7,5roku i chodzi już do 2 klasy. Wygląda jak aniołek, a rozrabia jak diabełek. Generalnie temat rzeka :).

Mam nadzieję, że przebrniemy razem przez te 9, w sumie już niecałe 8 miesięcy.

kari, natis witajcie i gratuluję pozytywnych teścików :biggrin2:
mamolinka jak trzeba będzie to wykradnę kuzynce duphaston dla Ciebie i Ci wyślę. Na pewno go nie będziesz potrzebowała, ale dla Twojego dobrego samopoczucia, żebyś miała pod ręką!
pam jak Ty nie jesteś w ciąży to ja chyba zostanę chińską cesarzową! :-D
czekam na Twój test z niecierpliwością :biggrin2: chyba nawet większą niż na swój :-D
diablica zdrówka życzę, kuruj się szybciutko!
paulinka ja też ostatnio gustuje w słodkościach, co niedobrze wpływa na moją wagę. Czuję, że ostatnio za dużo sobie pozwalam :biggrin2:
misianka jestem jeszcze nierozeznana w temacie przedszkoli, ale pod nosem mam prywatne i niezbyt drogie i mają tam takie śmieszne małe kibelki, wszystko jest nowe i dostosowane do maluchów. Ciężko mi powiedzieć, czy lepsze jest prywatne czy państwowe, najważniejsze jak dziecko tam się czuje.
motylek, mama Wikusi i reszta Dziewczynek miłego wieczorku :)

reklama
Mamolinka u nas w przedszkolach jesli dziecko przyjdzie przed 8 ( otwierane o 7 ) to dostanie na sniadanie owsanke, potem o 11 jest przekaska jogurty krakersy i owoce, okolo 13 jest obiad... ziemnaki i jakies miesko albo ryba albo spagetti itp. a o 16 znowu jakas przekaska... wiec jest super a koszt za caly dzien 5 dni w tygodniu to okolo 100euro.... wiec jak na taka cene jest naprawde super.

monia bed kiedy konoracja ? mam nadzieje ze dostane zaproszenie :-D

natis gratuluje i witam ;-)

paulinka ty mi mowilas ze we flakach czujesz :-D masz jeszcze 5 dni a potem sad ostateczny czy wypruwamy flaki czy jednak zostana bo sie nie pomylily ;-)

diablica zdrowej!!

a ja sobie lerze na kanapie i gadam z moim... strasznie mi niedobrze kurde... kilka godzin bylo ok a teraz znowu na noc i pewnie znowu w nocy zle bede spala... ale coz... jakos dam rade.... az sie wstyd przyznac ale siedze i wcinam Magic Stars MilkyWay's... sta takie pyyyszne :sorry: a chcialam sie odchudzac i jesli bedzie I kreska to bede sie odchudzac....

Do góry