reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2013

Aro był po pieczywo i mówi, że przez okno to fajnie wygląda, ale na zewnątrz nie za ciekawie. Strasznie wieje. Mal to spokojnie osłonięta budą, otulona w kombinezonie i śpiworku mogłaby spokojnie wyjść na godzinie, ale problem z Mikim, buzie mu owiewac będzie. Ech, a tak ładnie biało się zrobiło, wreszcie śnieg i do nas zawitał, a temperatura juz idzie w górę, wiec pewnie długo nie poleży :-\

Teri, u nas juz jest -4, a jak wstawalam było -6.

Mikoto, dla mnie chyba jeszcze za ciężko byłoby bez drzemki Mikiego w dzień. Potrzebuje takiego oderwania od niego, odetchniecia. Mam nadzieje, ze mu się ona utrzyma aż do wieku przedszkolnego (pamiętam jak się meczylysmy w pracy, kiedy np 1 dziecko nie chciało spać i trzeba było je zająć żeby nie budziło innych).
Mikiemu żurawina nie bardzo podchodzi, ale chyba dlatego, że zwykle trafiam na twardą, nie jak żujka. Śliwki nie dawałam, muszę spróbować, choć ja osobiście nie lubię.
W Ostródzie tez tak jest, ze położna przychodzi raz w tygodniu przez jakiś czas, sprawdzać przede wszystkim przybiera nie, zażółcenie i odruchy. Jak jest oki, to odpuszcza ja wizyty wczesniej. Jak się Miki urodził i na poczatku tam go zapisalismy do lekarza, to przychodziły nawet dwie z różnych przychodni (nasza i z innej, gdzie omyłkowo wysłali papiery ze szpitala) :p

Robaczku, najlepszego dla Małżonka z okazji imienin ;-)

I ja się dołączał do Sylwka na bb

reklama
Palin jest 10 godzina na temp -10 chyba Sylwestrowa noc będzie mroźna
Dobra jajka się ugotowaly biorę się za sałatkę krabowa
Super coraz więcej nas na sylwestrze bb tylko w co ja się ubiore :p

Zosia wstała o 9.

Palin uuu jak wiatr to temperatura odczuwalna o wiele niższa :-/ a też nie założysz szalika na.buzię Mikołajowi, to najgorsze. Mnie też bardziej pasowało, jak Zosia miała drzemkę, wtedy mogę ma.spokojnie coś zrobić, ale z kolei jak niea.drzemki to łatwiej mi zorganizować jakikolwiek wyjazd czy wyście.

Teri hi hi nie jest ważne w czym, ważne że towarzystwo będzie doborowe :-D

Wuj przywiózł Babci harmonogram na styczeń. Kiedy ma.do nich Przychodzić. A ja usłyszałam, że te skoki ciśnienia to przeze mnie, bo za.późno zamówiłam miał. Miał zamawialam 2 miesiące temu :-/ mam ochotę nas spakować :-( na pocieszenie zrobiłam sernik, już siedzi w piekarniku

Dzien dobry

U nas nocka kiepska, Tymus sie krecil i na dobre wstal o 5 i jeszcze nie chce drzemki choc zwiea i polprzytomny sniadnaie jadl :baffled:

Alez macie zmieeee !!!!! wczoraj zamowilam Tymkowi ocieplacz do wozka , bo mam taki uniwersalny ale do naszego nie pasuje. Trudno oddam komus a bedziemy miec juz dobry. Zastanawiamy sie jeszcze nad hustawka dla Nelki. Bo ostatnio Ksiezniczka cos wybredna w sapaniu i moze hustawka by podzialala... sama nie wiem

Doloaczam sie do bb sylwestrowego, ale zanim u nas bedzie polnoc to Wy juz posniecie :-p

Mikotku - nie bierz do siebie tego co mowi wuj. Kochana dziadkowi maja w TObie ogromne wsparcie i moc opieki

Wpadam tylko na chwile zameldować się.
Noc niezła ale poranek kiepski. Laura od rana marudzi i woła tatę, 2 dni go nie widziała i dzisiaj też się nie zobaczą bo M. znów późno skończy :-(
Teraz od pół godziny Laura się "usypia" a mnie już mama zdążyła zdenerwować.

Mikoto a co ma miał do babci ciśnienia? Ja bym temu wujowi ostro wygarnęła.Nie wiem dlaczego dajesz jeszcze na siebie zwalać wine :-(
Jak tam Zosieńka?
Palin u nas dalej zimno i mroźnie. Nie pospaceruje się. Ale jak jak mówisz, z Krysią mogłabyś spacerować bo można ją opatulić i osłonić a tych naszych półtoraroczniaków już nie. W tamtym roku całą zimę spacerowałyśmy...
U nas położna miała być chyba 6 razy a była 5. W sumie to w niczym mi ona nie pomogła poza podpowiedzią że naczyniaki się leczy pomimo tego co mówią nasi lekarze. I nasza nie ważyła niestety :dry:
Teri ja też się pisze na sylwestra na bb!

Wybieram się z Laurą do lekarza bo znowu ma takie żółtawe, suche plamy na skórze jak kiedyś. Takie jakby strupki... kiedyś już takie miała na rączkach a teraz na nodze i na buzi. Miałam iść dzisiaj ale w przychodni było pełno przeziębionych dzieci.

Zjem jakieś małe śniadanie i też się biorę za sałatkę.

Dzieci posnęły, dom ogarnięty, trzeba jeszcze tylko pomyśleć co na obiad.

Jak termometr zaczął pokazywać -2 poszlismy na spacer. I dobrze, zaliczylismy zakupy i plac zabaw, gdzie z Mikim poganialismy się w tej odrobinie śniegu. Ale było super :-)

Teri, u nas teraz jest 0. Proponuje imprezę koszulkową ;-)

Mikoto, przykro mi z powodu tych nieprzyjemnosci. Wuj to ma tupet. Ciekawe jak się babci odwdzięczy za jej prace u nich? I co ma do tego miał?

Gosiak, współczuje nocy. U nas tez zima dopierrto zawitała i juz się chyba gdzieś wybiera.

Kingusia, nasza dziś zadzwoniła z przeprosinami, ze nie powiadomiła, a przyjść nie mogła. Umówiła się na dziś po 15. Trochę mi głupio, że ją ciagne w taki dzień, ale sama stwierdziła, że musi zobaczyć pępek.

Zazdroszcze Wam trochę tego sernika. My mamy tylko drożdżowe i to sklepowe (za duże kolejki były, żeby z wózkami czekać do kupienia czegoś, a teraz pewnie juz wszystko wykupione). Ale to nic. Ja i tak mam dziś fazę na bułki z masłem i dżemem :p

A i muszę się Wam pochwalić, a właściwie to chyba Krysie pochwalić. Na spacerze zaszliśmy do takiej przychodni, się na korytarzu jest wystawiona waga lekarska do ogólnego użytku. I z dumą mowie, że ważę o 1 kg mniej niż przed ciążą z Krysią. Ubyło mi niespełna 11 kg!!! Oby w nowym roku tez tak mi znikało :-D

Zakupy zrobione, Mloda stan podgoraczkowy, M juz w domu i gra, wiec trz teraz czekac do polnocy.
Mikoto a co ma mial do cisnienia? Wujem sie nie przejmuj, niech najpierw spojrzy na siebie i siebie ktytykuje, a potem dopiero innych..
Palin wow gratulacje! To szybciutko stracilas wage ;-)
Emka i wzajemnie udanego wieczorku i najlepszegovw Nowym Roku, oby byl lepszy od tego :-*

Dziewczyny mam 4 banany, ktore trzeba zjesc, ale pomyslalam, ze moze jakies ciacho zrobie. Znacie moze jakis przepis?

reklama
Marys, zdrówka dla Młodej. Ta waga to dużą zasługą Krysi. Właśnie wyszła od nas położna. Nasza Bałda waży już 4600. Wysysa ze mnie wchłania w siebie.

A może rozrob ciasto trochę gęstsze niż naleśnikowe, i upiecz w nim banany? Będzie podwieczorek ;-)

Do góry