reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2013

Hej Kochane,
My powoli sie ogarniamy i po 14 bedziemy sie zbvierac, ale czytam poki czas :-D

Sara - jakbym miala trzymac sie instrukcji to Tymek chodzilby glodny . Potrafi wypic 140 ml a po 2,5 godzinie jest placz. Skonsultuje wszystko z lekarzem i zobaczymy. Zreszta nie wiem nawet jak przybiera po mm, czy nie zaduzo...a jemu Bebilon,w sumie nie wiem czy w kazdym mleku dawki sa takie same. Masz racje, ze wszystko kosztuje, tu jedyny plus, ze leki dla dzecka do 16 roku zycia sa darmowe :tak:. A i miesiecznie dostajemy na dziecko pieniazki(tez do 16 lat) wiec akurat starcza na mleko i pieluchy. To tyle z plusow :-D

Palin - ja mimo, ze bardzo cierpialam karmiac piersia i chcialam przejsc na butelke, po podaniu pierwsze tej mnie zakulo. Z jednej strony czulam ulge fizyczna, ale psychicznie z poczatku nie bylo tak latwo. Nie martw sie krzywda mu sie nie stanie. To tylko woda i po jednym razie Mikolaj sie nie przyzwyczai.

Mikotko - na dali paracetamol w plynie. Na butelce jest co prawda 3+, ale w sklepie widzialam tez 2+ (miesiace)

Dzika - dobrze, ze maz pamietaj. Moj to ustawia sobie zawsze na wszystko przypomnienia w telefonie :-) wiec tylko sprobowalby nie pamietac

Terii- o prosze jaka Daria zaradna dziewczynka :-D

Kochane przez pierwszy tydzien bede miala latwiejszy dostep do kompa. Ale dwa nasteone moze byc ciezko. ALe bede starala sie Was podczytywac i moze uda sie cos naskrobac nawat.

Buzaiki i trzymajci sie cieplutkoooo. Odezwe sie juz po krajowemu :-D

reklama
Witam

Ale mam zaległości :szok: Podczytałam troszkę ale nie jestem w stanie odpisać :szok:
U nas troszkę problemów brzuszkowych się przyplątało, Sab Simplex, Dicoflor, Debridat w ciągłym obiegu no i dodatkowo zakupiłam Windi na kolki do pupy i powiem Wam, ze super sprawa :-) Gabryś od razu się odgazowuje na maxa i przy tym walnie kupę :-) Generalnie jest coraz lepiej, w nocy tylko jedno karmienie i potem dopiero rano tak 5.00-6.00
W środę jedziemy nad morze, a we wtorek mamy jeszcze szczepienie na pneumokoki, mam nadzieję, że będzie oki ;-)
Gabryś już cudnie się śmieje i gada po swojemu, położony na brzuszku trzyma sztywno główkę i rozgląda się dookoła :-) Zakupiłam mu ostatnio huśtawkę HUŚTAWKA BRIGHT STARTS LEW 11KG Pranie w pralce (3443918895) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. bo jak byłam u koleżanki i wsadziłam go do podobnej to jakby dziecka nie było :-) Nie siedzi w niej oczywiście cały czas ale pomaga nam też bujanie jak brzuszek doskwiera ;-)
To chyba na razie tyle o nas.

Dziewczyny pozdrawiam Was wszystkie cieplutko i wybaczcie, ze nie jestem w stanie odpisać każdej z osobna ;-)

isis ja też kupiłam Windi-użyłam raz wczoraj w nocy,bo mała od ok.4 najbardziej się pręży i wymusza bąki,po tym zasnęła jak kamień,fakt,że tylko na 2,5 h ale przynajmniej spokojnie spała,a niestety około 8 znowu walczyła z gazami. Nie można im pomagać tym sposobem zbyt często,więc wybieram najbardziej męczące chwile,póxniej musi sama sobie poradzić.

Któraś z Was pytała o porcje jakie wypija dziecko będące na mm,moja mała góra 100ml co 2,5 do 3 h,częściej 80ml. Od 3 tyg nie zwiększyła sobie dawki,widocznie tyle jej wystarcza,a szkoda bo może dłużej by spała:(

Teri moje dziecie też walczy ze skarpetkami i to od urodzenia,to samo z czapkami,nienawidzi ich ,dlatego obawiam się zimniejszej pogody...Będę musiała na siłę zakładać jej jakąś mega wiązaną;)

Czoł(gi)em:happy2:

Moje chłopaki śpią, więc mam chwilunię (trzeba jeszcze zdążyć się ogarnąć i zjeść).
Butelka nie do końca Mikołajowi leży (albo woda przestała mu smakować). Niespecjalnie chce z niej pić, chyba, ze już naprawdę jest spragniony, a nie dostanie cyca (gdzie go ładować po 45 minutach od jedzenia i to takiego solidnego posiłku). Za to laktator musiał częściej pójść w ruch, bo mi cycki rozsadza o n ilości pokarmu.
Do tego walczymy z suchością skóry (normalnie z niego płatami schodzi na brzuszku). Jak tak dalej będzie to się przejdę do lekarza. Niby nic się nie dzieje, żadnych innych objawów (zaczerwienienia, swędzenia, marudzenia, zmiany w kupkach) tylko ta sucha skóra :baffled: Dzięki za pomysły na FB na nową "broń" w kolejnych bitwach :happy2:

Teri - Mikołaj nie ma nic przeciwko skarpetkom, czy czapkom (przynajmniej na razie). Za to nie nawidzi mieć czegokolwiek na rękach (niedrapki, kółeczka - grzechotki). Złość niemiłosierna.
Niezła sprawa ze smoczkiem - Mikołaj to go sobie świadomie wyciąga i się śmieje, a potem woła, żeby mu włożyć. Znalazł sobie zabawę...

Gosiak - udanego wyjazdu / przyjazdu :-D
Wczoraj lało, dziś się zapowiada trochę ładniej. Więc teraz śniadanko, potem podkarmianko (Mikołaja ;-)) i spacerek.

Miłego dnia:-)

Hello

Gabryś zjadł o 8.00 i śpiocha sobie smacznie więc mam chwilę :-) Popijam kawusię właśnie ;-)
U nas też dzis ładna pogoda się zapowiada i nie gorąco na szczęście ;-) Jestem ciekawa jak będzie nad morzem jak pojedziemy :confused: Oby tylko nie padało cały czas :szok::-D
Syn mój ostatnio zasypia nakryty pieluszką tetrową na głowę i buźkę :-) Tuli się do pieluchy i zasypia w 5 sek. :-) Ale dziś w nocy po karmieniu kręcił się i wiercił przez 30min zanim zasnął, nie płakał ani nic tylko wędrował po całym łożeczku :baffled: Też tak czasem Wasze Maluszki mają???

Coś mało te Wasze dzieciątka wypijają, Gabryś jak czasem dostanie butlę (daję mu Hipp Bio Combiotik i tam jest od 2 m-ca 150ml i 5 łyżeczek z czego robi się 170ml mleczka) to potrafi wypić nawet 150ml ale częściej wypija tak ok. 120ml :-)

Emka ja też uzywam Windi tylko jak zajdzie potrzeba (nie naduzywam) ;-)

Oki lecę troszkę poczytać zaległości ...

Miłego dzionka Wam życzę ;-)

Dzień dobry ;-)
emka moja Laura je dokładnie tak jak Twoja córka. 80ml max 100. Też bym wolała żeby wypiła więcej i spała dłużej ale cóż... W dzień je co 2,5-3h a w nocy co 4.
Palin chyba powinnaś iść z Mikołajem do dermatologa. Długo Wam się już te problemy skórne ciągną...
Isis Jak Gabryś reaguje na mleczko Hipp? Ja właśnie małą przestawiam na nie. Dużo potrafi ten Twój synek wypić :tak: moja nie wypija tyle ile pokazują tabelki :-p może dlatego że waży dopiero 4400g.

U nas też zapowiada się ładna pogoda. Oby nie było gorąco... Chciałabym żeby jutro zwolniło się dla nas miejsce w szpitalu. M. ma jutro wolne to by nas zawiózł i może w czwartek byłybyśmy już w domu, ale pewnie nie będzie jeszcze wolnego łóżeczka... :dry:

witam sie niedzielnie

Daria śpi nareszcie dziś od 6 do 8 urządziła seans marudzenia :baffled:

a ja mam okres boli mnie brzuch i czuję sie dokładnie tak jak na tym zdjęciu :baffled:

zaraz zbieramy się do kościoła i do księdza pytać o chrzest pogoda fajna słonecznie ale nie gorąco

aaaaa odkupiłam ok koleżanki chustę ona dała 80 zł a mi sprzedała za 40 zł a uzywała jej tylko 3 miesiące więc ok nie moge sie doczekac aż przyjdzie nareszcie pujde na miasto połazic po sklepach swobodnie bo z wózkiem to nie do kazdego sklepu wejdę jak na pietrze a nie ma ruchomych schodów to kiepsko mam tylko nadzieje że Daria bedzie chciała w niej siedzieć :baffled:

pozdrawiam i odezwę sie puzniej

isis Daria tez tak wedruję ona sie tak czołga jak tylko ma coś pod nóżkami to sie od tego obija i się czołga jak jej podkładam swoje ręcę żeby sie odbijała to potrafi sie przez całe łóżko przeczołgać do zabawki :szok:

o wstała królewna ale na szczęscie w dobrym humorze bo piszczy do karuzelki

Załączniki

• 995162_607092212646094_1435263040_n.jpg
    995162_607092212646094_1435263040_n.jpg
    32,1 KB · Wyświetleń: 47
Witam :)

kochane od razu przepraszam, że was nie nadrobie ale nie jestem w stanie niestety. Jednak postaram się być już na bieząco.
U nas odpukać wszystko dobrze. 28 był chrzest Antolka. Nie obyło się bez przygód (awaria autobusu, którym miała przyjechać moja siostra, potem kierowca, który miał przywieżć tort miał wypadek i musieli piec drugi... masakra). Antolek w Kościółku w miarę grzeczny. Gdy się obudził mąż chciał dać mu herbatki ale, że ksiądz poprosił nas w tej chwili do chrztu to mały się troszkę zdenerwował. Jednak obyło się bez płaczu i krzyku bo zaczął sobie wkładać paluszki do buzi :)
Potem pyszny obiadzik. Fotograf też się spisał więc jestem ogólnie zadowolona :)

Antolek to śliczny, spokojny chłopczyk. Nadal karmie piersią ale 2 razy dziennie daje też butle. Problemy z brzuszkiem odpukać przeszły. Nie podaje mu już żadnych kropli itp. W dzień karmie co 2 godz. Co do spania to mały zasypia o 20 po kąpaniu. Potem budzi się o 22 gdzie do 24 sobie gaworzy, rozgląda się itp. O 24 zasypia i śpi do 8-9 także nie jest żle :)
Teraz też uciął sobie drzemkę więc muszę się ogarnąć i przejdziemy się po obiadku na spacerek:)
No i od jutra po 21 dniach zostaje sama z dzieciaczkami. Mąż był tyle czasu na L4 ale czas już wracać do pracy. Szkoda bo bardzo mi pomagał ale co zrobić :)

reklama
Hej, :-)
Jakieś pustki od wczoraj tutaj. Spanie po 6 godz się skończyło i znowu Szkrabek się budzi co ok 3.Maruda zasnela to mogę cos skrobnąć ;-)

GOSIAK udanego pobytu w Polsce ;-)
TERI Karinka tez nie lubi skarpetek i czapek, jak tylko się jej założy to od razu zaczyna się wiercil dopóki jej nie zejdzie choć z jednej strony ;-)
KINGUSIA trzymam kciuki, żeby Was jak najszybciej przyjęli do szpitala. Im szybciej pojdzie cie tym szybciej wyjdziecie.
ISIS Karina też się tak wiercil w łóżeczku, że po nocy leży na pleckach, po przekątnej łóżeczka niżej niż ją położyłam ;-)
PAULUNIA to dobrze, że problemy z brzuszkiem przeszły, mam nadzieję, że już na dobre :-) to się teraz wysypiska w nocy, jak Anton przesypia Ci cała noc, normalnie pozazdrościć ;-)

Ja na problemy z baczkamj zaczęłam stosować espumisan, jest troszeczkę lepiej ale zdarzają się momenty, że jednak mała poplacze. Wczoraj zakupiłam termometr bezdotykowe firmy Avita w aptece. Zmierzyli 3 razy temperaturę i pokazał taka samą wiec jest chyba ok :-) dobra, czas na ściągnięcie mleczka :-)

Ostatnia edycja:
Do góry