DMUCHAWIEC - ja robię podobnie, dodaję albo marchewkę, troszkę startej pietruszki, groszek zielony - podsmażam i pod koniec duszenia dodaję, żeby było al dente a na koniec świeża zielona pietrucha - pychotka - sos ciemny.
Albo z cebulą i pieczarkami i śmietanką zagęszczam.
Albo bardziej na ostro z paprykami (wcześniej grilowanymi bez skórki - smak nieziemski), fasolą czerwoną (dodaję tylko do zagotowania na koniec z puszki), cebulą, kukurydzą i co mi tam jeszcze wpadnie w ręce. Pomidorami też wtedy doprawiam.
Warzywa podsmażane wcześniej osobno na masełku lub oliwie, a mięsko koniecznie marynowane.
Albo z cebulą i pieczarkami i śmietanką zagęszczam.
Albo bardziej na ostro z paprykami (wcześniej grilowanymi bez skórki - smak nieziemski), fasolą czerwoną (dodaję tylko do zagotowania na koniec z puszki), cebulą, kukurydzą i co mi tam jeszcze wpadnie w ręce. Pomidorami też wtedy doprawiam.
Warzywa podsmażane wcześniej osobno na masełku lub oliwie, a mięsko koniecznie marynowane.
Ostatnia edycja: