reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2013

KORBA - pyszniutki masz ten obiadek :-). Ja mam filety z kurczaka i nie wiem co z nich ukulać. :confused:

Bardzo mi się placków chce :-) ale magiczna maszynka do tarcia ziemniaków jest schowana u góry i sama jej nie ścinągnę. Darek obiecał, że zrobi na kolację...

FIOLETOWA - lody Bounty :-p:-p:-p. Obiecaliśmy sobie wczoraj z Darkiem, że przez post nie tkniemy słodyczy, a tutaj na BB takie kusicielki ;-). Jak nie ciasteczka to lody... i jak tu wytrzymac w postanowieniu :).

MADZIA - trzymam kciuki za wizytę!!!! Wszystko będzie dobrze! Jak zawsze zazdroszczę łowów ciuchowych. No i sprawdź dobrze Maluszka po upadku...

LILITU - dzieciaczki jeszcze często zmieniają ułożenie. Mają jeszcze sporo miejsca. Moja ok. 22 tyg. też była skierowana główką w dół, a wczoraj znów poprzecznie sobie leżała z główką z prawej strony i zasłaniała twarzyczkę rączkami :-). Znów musieliśmy czekać, aż zechce buźkę pokazać, żeby sprawdzić podniebienie :-).

Ostatnia edycja:
reklama
ja miałam tylko wodę morską...

korba mąż wraca po 17, a wtedy to ja bede mieć zajęcia
ech chyba zaraz się ogarnę i chociaż ziemniaki z czymś ogarnę, może coś sie w zamrażarce znajdzie

Natis obiecałam łowy ciuszkowe dla Twojej Lenki, więc jak już umówimy się na spotkanie, to na pewno nie przyjadę z pustymi rękami. Przyznam szczerze, że dziś rzucały mi się w oczy same różowe rzeczy :-)

Nie pamiętam, która pisała o zatkanym uchu. Też tak miałam w zeszłym tygodniu. Zatkało mi się podczas porannego prysznica i mycia włosów. I męczyłam się cały dzień w pracy - a pracuję z klientem na telefonie :wściekła/y: Po pracy przyszłam do domu ugotowałam rosołek w lubczykiem i ucho się odetkało :-D

Korba a ja dalej z kanapy nie wstałam :baffled: Poproszę o solidnego kopniaka.. o właśnie mi ktoś do ucha krzyczy, że mnie kocha, ale głodny jest ;-)

EMKA - są różne teorie, ale lekarka jak byłam chora pozwoliła mi używać Otrivinu [xylometazolin] - to jedyne krople, które na mnie działają. Kupiłam ten lżejszy, dziecięcy i starałam się używać jak najmniej, ale tak, żeby móc funkcjonować. Niestety z zapchanym nosem jestem nie do życie i krople uratowały mi życie i mogłam normalnie zasnąć.

MADZIA - musimy się w końcu umówić :tak:.

Mi też się przyda kopniak, bo głodna jestem od godziny, a nie umiem się zebrać i iść coś zrobić. Dobrze, że Natka o 12.30 jadła śniadanie ;-) jeszcze nie woła o jedzenie :) - zresztą ona nigdy nie woła - jest szczęśliwa, że matka jeść nie każe :).

Zamówiłam tapetę do pokoju Lenki i ramkę na zdjęcia z motywem przewodnim pokoju :-D:-D:-D. Będą 3 lub 4 paski tapety w pokoju. Już się nie mogę doczekać mini remonciku :).

Ostatnia edycja:
Madzia, Odpoczywaj :tak: Są niestety takie leniwe dni , ja karmię małą zupką , ale jeszcze mnie czeka przygotowanie obiadu---a tak mi się nie chce:tak:

Natis Może po prostu piersi w panierce??? :-)

Natis -moja rodzinka bardzo lubi z piersi kurczaka taki mini kebab :). Kroi się piersi w kostkę i smaży na oleju . potem się dodaje przyprawę kebabową i do tego robię sos czosnkowy z jogurtu naturalnego . Z frytami pycha :tak:

Ja mam dziś gulasz i kaszę gryczaną i ogórki kiszone ;-). I zrobiłam tez serniczek na zimno z brzoskwiniami :tak:

Matka Ewa, Jak ja bym zjadła gulasz z kaszą i ogóreczkiem mmmmmmm:baffled::baffled: może dasz przepis na gulasz ( bo każdy robi inaczej ) a ten sosik do piersi to tylko jogurt i wciskasz czosnek ??? i czy ten sosik wlewasz do tego mięska czy osobno???

Kocham frytki , jeść mogę codziennie --- ale ja tak ładnie przybieram na wadzę jak mój dzidziuś w brzuszku:szok:

Barszczyk ukraiński też uwielbiam i miałam przedwczoraj ...:happy2:

reklama
Do góry