reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2013

KORBA - pyszniutki masz ten obiadek :-). Ja mam filety z kurczaka i nie wiem co z nich ukulać. :confused:

Bardzo mi się placków chce :-) ale magiczna maszynka do tarcia ziemniaków jest schowana u góry i sama jej nie ścinągnę. Darek obiecał, że zrobi na kolację...

FIOLETOWA - lody Bounty :-p:-p:-p. Obiecaliśmy sobie wczoraj z Darkiem, że przez post nie tkniemy słodyczy, a tutaj na BB takie kusicielki ;-). Jak nie ciasteczka to lody... i jak tu wytrzymac w postanowieniu :).

MADZIA - trzymam kciuki za wizytę!!!! Wszystko będzie dobrze! Jak zawsze zazdroszczę łowów ciuchowych. No i sprawdź dobrze Maluszka po upadku...

LILITU - dzieciaczki jeszcze często zmieniają ułożenie. Mają jeszcze sporo miejsca. Moja ok. 22 tyg. też była skierowana główką w dół, a wczoraj znów poprzecznie sobie leżała z główką z prawej strony i zasłaniała twarzyczkę rączkami :-). Znów musieliśmy czekać, aż zechce buźkę pokazać, żeby sprawdzić podniebienie :-).

Ostatnia edycja:
reklama
ja miałam tylko wodę morską...

korba mąż wraca po 17, a wtedy to ja bede mieć zajęcia
ech chyba zaraz się ogarnę i chociaż ziemniaki z czymś ogarnę, może coś sie w zamrażarce znajdzie

Natis obiecałam łowy ciuszkowe dla Twojej Lenki, więc jak już umówimy się na spotkanie, to na pewno nie przyjadę z pustymi rękami. Przyznam szczerze, że dziś rzucały mi się w oczy same różowe rzeczy :-)

Nie pamiętam, która pisała o zatkanym uchu. Też tak miałam w zeszłym tygodniu. Zatkało mi się podczas porannego prysznica i mycia włosów. I męczyłam się cały dzień w pracy - a pracuję z klientem na telefonie :wściekła/y: Po pracy przyszłam do domu ugotowałam rosołek w lubczykiem i ucho się odetkało :-D

Korba a ja dalej z kanapy nie wstałam :baffled: Poproszę o solidnego kopniaka.. o właśnie mi ktoś do ucha krzyczy, że mnie kocha, ale głodny jest ;-)

EMKA - są różne teorie, ale lekarka jak byłam chora pozwoliła mi używać Otrivinu [xylometazolin] - to jedyne krople, które na mnie działają. Kupiłam ten lżejszy, dziecięcy i starałam się używać jak najmniej, ale tak, żeby móc funkcjonować. Niestety z zapchanym nosem jestem nie do życie i krople uratowały mi życie i mogłam normalnie zasnąć.

MADZIA - musimy się w końcu umówić :tak:.

Mi też się przyda kopniak, bo głodna jestem od godziny, a nie umiem się zebrać i iść coś zrobić. Dobrze, że Natka o 12.30 jadła śniadanie ;-) jeszcze nie woła o jedzenie :) - zresztą ona nigdy nie woła - jest szczęśliwa, że matka jeść nie każe :).

Zamówiłam tapetę do pokoju Lenki i ramkę na zdjęcia z motywem przewodnim pokoju :-D:-D:-D. Będą 3 lub 4 paski tapety w pokoju. Już się nie mogę doczekać mini remonciku :).

Ostatnia edycja:
Madzia, Odpoczywaj :tak: Są niestety takie leniwe dni , ja karmię małą zupką , ale jeszcze mnie czeka przygotowanie obiadu---a tak mi się nie chce:tak:

Natis Może po prostu piersi w panierce??? :-)

Natis -moja rodzinka bardzo lubi z piersi kurczaka taki mini kebab :). Kroi się piersi w kostkę i smaży na oleju . potem się dodaje przyprawę kebabową i do tego robię sos czosnkowy z jogurtu naturalnego . Z frytami pycha :tak:

Ja mam dziś gulasz i kaszę gryczaną i ogórki kiszone ;-). I zrobiłam tez serniczek na zimno z brzoskwiniami :tak:

Matka Ewa, Jak ja bym zjadła gulasz z kaszą i ogóreczkiem mmmmmmm:baffled::baffled: może dasz przepis na gulasz ( bo każdy robi inaczej ) a ten sosik do piersi to tylko jogurt i wciskasz czosnek ??? i czy ten sosik wlewasz do tego mięska czy osobno???

Kocham frytki , jeść mogę codziennie --- ale ja tak ładnie przybieram na wadzę jak mój dzidziuś w brzuszku:szok:

Barszczyk ukraiński też uwielbiam i miałam przedwczoraj ...:happy2:

reklama
Do góry