reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2013

Paulunia- musisz sama, kochana zdecydować. Ja nie jestem lekarzem i nie chce Ci mącić w głowie, Ale z tego, co pisałaś, to sytauacja wygląda podobnie, poza tym Twoja Julcia chodzi do przedszkola więc była okazja do zarażenia się- może porozmawiaj z Panią z przedszkola- może ma informacje od innych rodziców, których dzieci miały podobne objawy?
A co do leków - kortykosteroidy moga byc niebezpieczne dla dzieci-złaszcza w duzym stężeniu- więc smarowanie całego ciałka na raz, czy duzych jego powierzchni nie wchodzi w grę jak dla mnie:no:. Tym bardziej, ze taka maść nei leczy, a tylko wycisza reakcję skórną.
Ja po prostu uznałam, że jeśli to alergia, to ustąpi sama po wyeliminowaniu tego, co uczuliło. Bo w grę wchodziło np że coś zjadła "po kryjomu" np od znajomych. Postanowiłam po prostu zracac baczniejsza uwage by niczego nie zezarła i tyle.

reklama
Cześć Babeczki!
Też już nie śpię. Jedna moja pszczoła ściągnęła mnie z łóżka jakieś pół godziny temu. Druga jeszcze śpi:tak:dzięki Bogu. Mąż do pracy wyszedł, ale wczesniej jak zwykle zrobił mi kanapeczki na śniadanko. Idę po nie i wstawiam wodę na kawkę.
Śniły mi się super paki ciuszków na allegro:-D:-D:-D:-D:-D:-D

Padłam z Twojego snu :-D A o tym, że ma łożysko przodujące dowiedziałam się po przeczytaniu opisu USG ;-) ruchy czuję raz słabiej, raz mocniej ale generalnie są "stonowane"

MADZIA mam nadzieję, że czas szybko zleciał?

SMILE to taki okres, że dołki nas łapią. Głowa do góry!

Super prezenciki Walentynkowe!!!!!!!!
Ja dostałam torcika w kształcie serduszka

Wieści od Teri w wątku HOT NEWS

Ostatnia edycja:
dmuchawiec jakby byly przeciwwskazania do sn to juz bys wiedziała
łożysko przodujące to jest powikłanie w ciąży i musi być obserwowane, może być przyczyną krwawień, krwotoków
więc jakbyś to miała, to lekarz musiałby ci powiedzieć
czasem powikłaniem łożyska przodującego jest przyczep błoniasty tj. nieprawidłowe przyczepienie pępowiny do łożyska, jest bardzo groźne, bo gdy w tym miejscu pęknie pęcherz płodowy dziecko może się wykrwawić zanim zdązy się urodzić

także myślę że u ciebie co najwyżej jest z przodu wysoko

Przodujące to i ja wykluczam. Dostałabym pewnie zakaz seksiku:tak:Ewentualnie na przedniej ścianie. Mam nadzieję, że nie nisko. Ale skoro ruchy czuję raczej pod pępkiem, to chyba nie.

Witam się Walentynkowo :-) serce.gif

Jak na razie to siedze i sie lenię ;-) Popijam kawusię i jem ciasteczka ... I nie wiem co dziś robić będziemy, małż w pracy narazie ...

Gabryś wczoraj tak dawał czadu przez cały dzień, że mnie aż mnie bolało, wieczorem to cały brzuch mi tańczył, aż małż się śmiał i kładł rękę, a mały go kopał :-D

Dziewczyny zatkało mi się ucho, już tak od wczoraj mam, kupiłam krople takie do usówania woskowiny ale nic nie pomogły, znacie jakieś inne sposoby czy tylko laryngolog zostaje???

Smile sliczny prezent dostałaś ;-)

Madzia kciuki za glukozę (mnie to dopiero czeka) A tak wogóle to do któego tyg. ciąży robi się badanie glukozy???

Wrócilam z zakupów .
Wiecie ja też ruchy tym razem czuję inaczej - też są bardzo przytłumione i cały czas nisko . Juz pisałam o tym . Lekarz tez uspakajał , ze to od położenia dziecka zależy a mój Jaś cały czas w poprzek sobie leży - jak w łóżeczku ;-). Mam tyle luzu w macicy po tych ciążach wszystkich :zawstydzona/y:. Mam obawy , ze wygodny nie odwróci sie do termianu porodu i to bedzie wskazaniem do cc . A mi tak jak Tobie Dmuchawcu raczej zależy na sn . Wiem jak to się robi poprostu:-D i czuję się pewniej w takiej roli aktywnej w czasie porodu. Chociaż stracha też mam :tak:
Wszystkie będziecie kochane obdarowywane kiedyś laurkami , walentynkami itp . Dzieciaczki są wspaniałe , pochwalę się Wam:-D To są rękodzieła moich pociech , a to pośniadaniowe już kubeczki i miseczki ;-)
20130214118.jpg20130214119.jpg

ISIS do 26tyg chyba

No właśnie mam łożysko na przedniej ścianie a nie przodujące twuuu....

MatkaEwa słodziutkie laurki a kubeczki bardzo ładne aż miło popatrzeć

Ostatnia edycja:
DZIEWCZYNY - mi gin wpisał w karcie ciąży na pierwszej stronie - Łożysko na przedniej ścianie - NISKO! Więc coś w tym chyba musi być.
Przypuszczam, że tylko niskie umiejscowienie łożyska na przedniej ścianie ma znaczenie i jest wskazaniem do cc. Pewnie normalne umiejscowienie [wyżej] nie ma specjalnego znaczenia.

MATKAEWA - cudne Walentynki i piękny zestaw śniadaniowy!!!! Mężuś wczoraj przyniósł nam [mnie i Natce] po kubeczku serduszkowym :).

Natka właśnie wstała :-) niezłe ma spanie, co???:-D:-D Idę jej robić śniadanko i zabierzemy się za robienie Walentynek :).

Będę później, buziaki

reklama
I ja także mam łożysko na przedniej ścianie a ruchy to czuję raz nisko, raz na wysokości pępka. Chyba jeszcze dużo miejsca ma więc pływa sobie żabeńka tu i tam:-) O teraz właśnie dał znać, że już nie śpi. Kochany mój syneczek;-)

Czas brać się za obiad a potem posprzątam bo jutro wizyta położnej:szok:

Do góry