reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2013

reklama
Dzięki dziewczyny. Wiem, że pewnie niepotrzebnie panikuje ale taka już jestem i jak coś się jej dzieje to mi poprostu odbija. Szlag mnie trafia poprostu:( Teraz wysypało ją ramionach i tylko czekać aż dalej pójdzie :( Byle do 16. Mam nadzieję, że przyjmnie bez kolejki

Paulunia a Ty dalej podajesz ten antybiotyk małej ??? Może to uczulenie i trzeba go odstawić ???

My obchodzimy walentynki rodzinnie :) Bylismy wczoraj w Ikea z mężem i kupilismy kubki i miseczki w serduszka . Plan jest taki żeby zrobić dzieciom rano sniadanie walentynkowe :tak:. A po południu , do kawki upiekę muffinki serduszka dla wszystkich i już .

Korba -ja mam jadalnię dwukolorową . Jasna oliwka i biel . Z tym , że oliwka jest w formie szerokich pasów poziomych i pionowych - trudno opisać . Pewnie coś fajnego wykombinujesz :tak:. Mnie czeka remont pokoi od dzieci , na wiosne zaczniemy . I też się zastanawiam jak im przemalować . Kupiłam wczoraj mojej Zosi koszulkę i apaszkę na urodzinki . Mam nadzieję , że jej się spodoba - 13 latki są takie kapryśne ;-) Pokażę Wam:tak: Takie proamerykańskie...
20130213117.jpg

Ostatnia edycja:
Cześć Kobietki!!!!

Ciężko Was nadrobić :) i odpisać każdej tak jak bym chciała :).
Dzisiaj rano wpadła znajoma na kawkę i trochę mi zburzyła plan dnia, bo muszę do 14 przesłać projekt łazienki, którego jeszcze nie zrobiłam :baffled:.
Dzisiaj też miałam kiepską noc, nie mogłam zasnąć, brzuch ciągle bolał, do tego chciałam udusić psa, bo całą noc łaziła tam i spowrotem i ciągle mnie budziła.

Dzisiaj wielki dzień - już się nie mogę doczekać wizyty!!!!! Trzymajcie proszę Kochane swoje magiczne kciuki!!! Działają cuda!!!

NIESPODZIEWAJKA - przykro mi z powodu męża. Mój się bardzo zmienił, ale to zasługa naszych wspólnych chęci i długich i nieraz ciężkich rozmów. Życzę Ci, aby Wam też się udało!!!! Mój mąż zawsze był niby odpowiedzialny i dojrzały, ale... nie do końca...U nas taka radykalna zmiana nastąpiła po narodzinach Natalki - zmienił się nie do poznania - dorósł w momencie i z każdym rokiem było tylko lepiej.

Co do alkoholu to oboje z mężem go lubimy, ale pijemy głównie na imprezach. W domu też, ale najczęściej razem po lampce wina, piwku, drinku - w domu się nikt nie upija.
Teraz odkąd jestem w ciąży to oczywiście nie piję a Darek w domu sporadycznie jak ma ochotę to coś tam sobie naleje - ale nigdy się nie upija [za wyjątkiem imprez i mojego przyzwolenia].
Co do kontaktu z Natalką to nie mogę złego słowa powiedzieć - nieraz zazdroszczę im tych relacji. Są inne niż moje z Natalką, bardziej luzackie. Choć odkąd jestem w domu to też jest między nami super.
Jak Natka była mała szybko wróciłam do pracy, ja wtedy więcej pracowałam i więcej zarabiałam, więc było oczywiste, że muszę szybko wrócić. Wtedy Darek był w domu o 15, ogarniał dom, był z Natką. Wszystko przy niej robił - i wtedy właśnie nawiazał się ten ich super kontakt. Ja wracałam zmęczona o 18, praktycznie tylko ją karmiłam i kładłam spać. Od zabawy i przyjemności zawsze był tatuś. Nieraz byłam zazdrosna, gdy ona wybierała jego, a nie mnie...

Natis sa te twoje wyniki?????
Ja od jutra robie druga prube odstawienia duphastonu. Mysle ze teraz pojdzie lepiej bo nie z dwoch tabletek a z jednej na zero:-)
PAULUS - ja odstawiłam Duphaston 2 tyg. temu i nawet poszło. Pobolewał mnie bardziej brzuch jak na @, ale po kilku dniach bóle minęły.

AAAAAAAAAAAAAAAAA - Ty piszesz "abstynencja", Sa_raa, ze dziś środa - i się przypomniało: Środa Popielcowa! Post! A Aro dostał do pracy kanapke z szynką :)angry: na siebie). No nic, trudno. Na obiad będzie zupa:nerd: Niby nas post nie obowiązuje, ale jak ten jeden dzień poposzczę to nawet chyba mi to dobrze zrobi :happy2:
czytam Twojego posta z kanapką z szynką w ręce :confused:. Zapomniałam... Nie wiem co na obiad zrobić, bo cała lodówka mięsem zawalona, nie mam nic innego. Nawet chyba jajek nie ma, bo wczoraj zużyłam ostatnie do naleśników. A chciałam na szybko piersi zrobić w sosie śmietanowym i ziemniaczki z surówką...

Smutasy......też mnie wczoraj dopadły...najbardziej boję się, że Olivierek poczuje się odsunięty, chorób i nie przespanych nocy.
Mój K. też na ideała wychodzi :rofl2:
Kochana -mnie wczoraj też nachodziły takie dziwne myśli... czy będę umiała się dobrze zająć takim maluszkiem, jak to było z karmieniem, wprowadzaniem pokarmów... Ja nic z tego już nie pamiętam!!!!
A co do męża to niestety na tle innych meżów mój też nagle zyskuje... a tak ciągle narzekalam...

Hej,
ale mnie głowa boli:-(. Nie wiem, co się dzieje. Z Wiktorią to mogłam spać i spać, a teraz...

BETTY - witaj :-) ja też cierpię na takie migrenowe bóle głowy i kłopoty ze snem... Z Natką też całą ciążę przespałam a tutaj się modlę, żeby zasnąć.
MARCYSIOWA - jak ból głowy??? Minął??? Ja zasnełam z bólem i wstałam dzisiaj z bólem, ale kawa pomogła...
Witam z rana!

Natis ja też czekałam na wynik posiewu moczu jak opublikują mi nna necie, ale zadzwoniłam i okzało się, że wynik juz dawno leży i czeka na mnie- wymazy i posiewy są ( przynajmniej w tym laboratorium, co ja robię) dostepne tylko w oryginale. Także może zadzwoń, jak nie może nikt Ci teraz podejść. U mnie wynik ok :-) Mam nadzieję, że z Natalką już lepiej:-)
MIKOTO - liczę właśnie, że wynik będzie w laboratorium. Oddawałam tydzień temu we wtorek. Jak byłam na glukozie w poniedziałek to nie było ani w necie ani w lab. Mam nadzieję, że będzie dzisiaj - Darek po pracy pojedzie odebrać.
A z Natusią lepiej - dziękuję - leczy się, choć jeszcze mocno zakatarzona.

Co do golenia - ja tez nic juz nie widze, co gorsza z lusterkem jakos nie umiem, wiec musze sobie radzic po omacku :-D W poprzedniej ciazy czesto sobie myslalam, czy cos nie opuscilam i nie mam fryzury "na fante" - lekarz mialby ubaw ;-)
Ja chyba dzisiaj będę miała fryz na fantę :-D:-D:-D, nie daję rady się już golić :-), nie dość, że brzuch ogromny i przeszkadza to takie schylanie powoduje ból brzucha i skurcze, więc nawet boję się zbyt dużo uwagi poświęcać... hmmm... lekarz będzie miał ubaw ;-).
Zawsze goliłam się na '0', a teraz bedzie po omacku 'na fantę':-D

Lilitu - najpierw musisz sobie suwaczek zrobić na jakiejs stronce suwaczkowej, np Suwaczki na wszystkie okazje! - suwaczki.com. Potem jak masz gotowy to pod nim masz kod, który kopiujesz- tzw BBCode.
Nastepnie wchodzisz na swoje konto na bb i na samej górze strony masz zielony pasek. Kilkasz w "ustawienia" po prawej stronie. I teraz po lewej masz zakładkę "edytuj sygnaturę, . Tam w okno wklejasz kod suwaczka i klikasz w "zapisz sygnaturę". I to tyle.:-)

MatkaEwa ale moja mała "zdrowiutka" i żadnych leków tym bardziej antybiotyków jej nie podaje. Dlatego nie wiem skąd ta wysypka bo nic nowego ostatnio nie jadła itp. Masakra

Ja chyba wyciągnę nasze serduszka - maskotki - i postawię gdzieś na widoku. Kiedyś dostaliśmy je w kościele na pamiątkę, jak zgodziliśmy się na mszy dla dzieci, takiej "walentynkowej" włączyć się i przeczytać modlitwę o dobrego chłopaka i dobrą dziewczynę (wtedy nawet nie myśleliśmy być razem). Innym razem dostałam takie mniejsze serduszko na walentynki - i teraz mamy taką rodzinkę
DSC00944.jpg

Palin-serduszka super! Ja mam niezapomniany sposób na jutrzejsze walentynki - od razu po pracy M. jedziemy do... dentysty :-D To może być niezapomniany wieczór :-D

reklama
Paulunia to mi się coś pomieszało , ostatnio było parę chorych dziewczynek na forum:zawstydzona/y:. No to kciuki trzymam za wizytę mocno . oby to nie było nic złego .
Bona -Wizyta u dentysty - :-D:-D:-D świetny pomysł !!!

Ostatnia edycja:
Do góry