reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2013

Witam się Kobitki

Już po śniadanku- jogurt naturalny z musli, zaraz będzie jeszcze kiwi i kawa :-D coś trzeba poradzić na te zaparcia bo w kibelku jestem raz na tydzień :baffled: (sorka, że tak z rana)

Nockę jakoś przeżyłam- włączyłam mp3, słuchawki na uszy i przynajmniej nie słyszałam jak chrapie, a rano nawet nie słyszałam jak wyszedł. Jak foch to foch, nawet z przytupem! Ciekawa jestem tylko jak się zachowa po powrocie do domu.

Czytam jak piszecie o badaniach i czeka mnie ta nieszczęsna glukoza, mam nadzieję, że nie będzie źle bo u mnie niestety zawroty głowy są przy każdym pobraniu krwi,a po glukozie podobno moze być jeszcze gorzej? I znowu będę musiała prosić żeby ze mną poszedł.

Ja dzisiaj obiadu nie robię- narobiłam wczoraj :-D Pierś kurczaka w sosie koperkowym z ziemniakami...tylko ziemniaki muszę ugotować (co prawda nie jest postne ale my tego akurat nie przestrzegamy).

Paulunia, czasem to tylko tak źle wygląda, a okazuje się, ze to nic groźnego, więc spokojnie (łatwo pisać) poczekaj na wizytę ;-)

reklama
Moj m. tez sie mnie kiedys pytal - jeszcze stawial mnie w niezrecznej sytuacji, bo jak sie pytali czy pije, to mowil: jak Ania pozwoli... no wiec zeby nie wyjsc na zolze musialam sie zgodzic i strasznie mnie tym wkurzal. Od paru lat juz jednak pytanie ma w dupce ;-) Teraz dosc czesto sobie piwkuje (jedno na 1-2 dni), musze mu to jakos ukrocic... ale na zadne popijawy nie chodzi, chyba ze ma impreze zakladowa. Za to w Polsce z rodzina na imprezie lubi popic.

Fioletowa
- dzieki za linka :) Mieszkam w Dojczlandii, wiec z zamawianiem nie mam problemu, ale link przyda sie, jak wroce do Polski. Ach, i dzieki za cynk jak ta welna baby merino - jeszcze nie mialam przyjemnosci jej uzywac i wlasnie zastanawialam sie jak z praniem. Mozna prac w 40 stopniach na normalnym programie, czy pralas na programie do welny?
Do tej pory wszystko pralam recznie (ale i welna sie do prania nie nadawala) i sie troche stracham ;)

Paulunia - trzymam kciuki za wizyte u lekarza!

Palindromea - tez zapomnialam i m. poszedl do pracy z bulkami z szynka :-p Sama tez na sniadanie zjadlam, no ale ponoc w nieswiadomosci nie liczy sie do grzechow :confused: Zreszta, ciezarne ponoc sa zwolnione, choc dla mnie wyrzeczenie od miesa to nie jakis problem - gorzej z ilosciowym w obecnym stanie. Dzisiaj zatem na obiad pomidorowka i jajko z ziemniaczkami i mizeria.

anula - zdrowka dla taty!

Widzę, że dziś wiele z was miało bezsenną noc, ja dla odmiany tylko godzinka radia w nocy a potem zasnęłam :) , właśnie siedzę z kawką zbożową - mała rzecz a tak cieszy :happy2:
Natis
trzymam kciuki, żeby posiew był OK i szybko założyli pessar !
MałaNiespodziewajka życzę wiele cierpliwości do chłopa, i próbuj rozmawiać, szukać przyczyny picia, może delikatnie namów na jakąś konsultację z psychologiem rodzinnym, bo im dalej to trudniej samemu dać radę a przecież dla ciebie to stres szczególnie niewskazany.
Korba niech czas do wizyty szybko minie i wierzę, że wyjdziesz radosna z gabinetu !
Anula historia brokatowa świetna , rozbawiłaś mnie :laugh2:

Paulunia
mam nadzieję, że wysypka to nic groźnego i daj znać po wizycie .

Paulunia, Daj znać jak wrócisz od lekarza, spokojnie może to jakieś uczulenie-- trzymam kciuki

Smile, Trzymam kciuki żeby to była ostatnia wizyta , daj koniecznie znać jak wrócisz..

Mój S też dużo pomaga mi przy córeczce, kąpie ją ( zawsze on ją kąpał jak była malutka) , usypiamy zazwyczaj dzień na dzień
:-) Moja córcia uwielbia się z nim bawić i wygłupiać . Też czasami narzekam na mojego chłopa , ale jak tak pomyślę to naprawdę źle nie trafiłam. Każdy ma wady i zalety!!!

Ja też nie mam pomysłu na Walentynki:confused: Może pochwalicie się kochane co szykujecie dla swoich mężczyzn ???;-)

My w weekend zaczynamy mały remoncik salon przenosimy do jadalni a jadalnie do salonu, czeka nas malowanie, rozwalanie szafy w jadalni , bo mamy taką zabudowę... Cieszę się -- zawsze coś innego . Musimy kupić parę mebli i właśnie znalazłam że w " Agata meble" mają "0" % raty a pierwsza rata dopiero po Świętach... Fajnie bo nie trzeba tyle kasy na raz wydawać . Może macie jakieś pomysły na kolor ścian do jadalni ??? tak myślałam żeby dwie ściany pomalować , a na dwóch pozostałych tapeta jakaś fajna??? hmm Może ma któraś ochotę pokazać swój salon i jadalnie ?? Była bym barrrdzo wdzięczna:tak:

Chyba się stresuję wizytą, robota od rana mi nie idzie:happy:

minnie ja nie pamiętam czy wrzuciłam to na 60 czy na 40 stopni - ale na pewno nie na włenę, bo mi chodziło o to żeby to sfilcować ;-)
i się nie udało ;-)
na początku po praniu było rozciągnięte, ale jak wyschło to było ok, więc myślę że normalne pranie z ciuszkami na 40 stopni bądź na 30 bedzie pasowało

hehe ja się w domu śmieję że w post to ja powinnam jeść mięso - to b y było dla mnie wyrzeczenie
od 13 lat nie jem, w ciąży jedynie czasem zupę u mamy [w tej ciązy dwa razy się zdarzyło]

paulunia trzymam kciuki za wizytę z córką

osobiście uważam walentynki za zbyt skomercjalizowany dzień i nic nie szykuję dla swojego chłopaka, ten dzień nawet spędzimy osobno :)

Ja tam uważam, że każda okazja jest dobra, żeby sobie okazac zainteresowanie i troszkę miłości;-) Choc nie lubię obchodzenia walentynek z wielką pompą. Co innego rocznica ślubu na przykład. Na walentynki zwykle piekłam męzulowi całą górę ciasteczek w kształcie serduszek, bo on uwielbia słodkości, film romantyczny oglądaliśmy , a potem kochanko i spać:tak:.
A co będziemy w tym roku robić, to nie wiem jeszcze...

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry