reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2013

kari też myślę, ze wszystko bedzie dobrze!
joasiu ja pierwszą ciąże przeszłam wspaniale, zero przykrych objawów. Jedyne co pamiętam to bolące piersi na początku (tak jak teraz) i skurcze łydek w ostatnich 3 miesiacach podczas przeciągania się. Poza tym tylko dzięki rosnacemu brzuszkowi i kopniaczkom synka czułam że jestem w ciaży :-)

U nas OKROPNA pogoda i zimno. Cały dzień jesteśmy w domku i ani myslimy wychodzić na zewnatrz :-D

reklama
No ja mam ten sam wiek ciąży co Wy natis i joasia i już jak wiecie czuję się fatalnie przez te mdłości. Ale właśnie wcinam herbatniki i jest lepiej. Poza mdłościami z objawów to sikanie non stop i wrażliwe sutki, ale bez przesady:) No i chodzę niewyspana, mimo, iż położę się spać o 22 a wstanę o 9.
Jutro wizyta u gin, ciekawe czy już coś konkretnego tzn serduszko będę widzieć :)

Kari podobno te plamienia to zjawisko budującego się łożyska. Trzymamy kciuki :)

motylek - fakt, zapomniałam o sikaniu - do 4-5 razy w nocy (normalnie to mnie atom w nocy nie ruszy), i też wiecznie jestem śpiąca, niewyspana, nawet jak wstaję o 10. Napisz zaraz po wizycie. Jestem strasznie ciekawa :).

Natis widze, ze u ciebie tez intensywniej, ja nie mam mdlosci wcale, zero boli gdziekolwiek oprocz poklowania jajnikow jakby od niechcenia. Apetyt owszem wiekszy, ale ostatnio i wybredny jakis. Sikam tez normalnie.

Paulinka mam nadzieje, ze u mnie ta ciaza przejcdzie jak u ciebie ze szczesliwym zakonczeniem, nie obraze sie wtedy na brak objawow :)

Motyleksw, z tym spaniem tez tak mam ze jak robot budze sie zawsze wczesnie rano. a na mdlosci sprobuj szklanke wody z cytryna zanim podniesiesz sie rano z lozka, zagryz sucha kromka chleba albo herbatnikiem, slyszalam ze skuteczne.

Fajnie dziewczyny, ze mozecie isc tak wczesnie na usg i uslyszec serducho. Ja tu w uk musze czekac do 12-13tc, takie zasady, tylko cierpliwosci brak.

A czym się suplementujecie? Kupiłam femibion ze względu na jod, startuję z nadwagą i muszę uważać z tyciem :/ Poprzednio przybrałam około 12 kg

jeszcze narazie sam kwas foliowy ale planuje zakupić Pregna Plus koleżanka mi poleciła ma jod i bardzo ważne kwasy omega 3 dla rozwoju mózgu zawiera też kwas foliowy więc musze zapytac lekarza czy wtedy brać jeszcze dodatkowo sam kwas a wizyte mam jutro wieczorem idę tak wcześnie ze względu na moją cystę żeby zobaczyć czy sie sama wchłania mam nadzieje że tak bo jak nie to nie wiem co dalej z tym ale czuje że nie znika wręcz przeciwnie bo ból w prawym jajniku coraz większy :-( mam nadzieję że jutro mój gin wyparzy chociaż jakiś pęcherzyk to się trochę uspokoję

spokojnej nocy dziewczynki :rofl2:

reklama
dziekuje dziewczyny, przynajmniej sie uspokoilam troche. narazie nie plamie. zastanawiam sie czy isc do polskiego gina, wywale 100f a nie wiem czy bedzie w stanie dostrzec juz serducho... z drugiej strony boje sie ze ryzykuje tym utrate maluacha. zazywam witaminy ale w ostatnim tyg prawie nie jadlam bo mi niedobrze :baffled: co do objawow... ja mam bol w cyckach i w pachwinach. i nudnosci..... blee :sorry2:

Do góry