reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2013

Podczytałąm was trochę . Powiedzcie mi czy te suplementy zalecił wam lekarz? Ja biorę tylko kwas foliowy i magnez i omega. Tyle mam zalecone. Teraz chyba odchodzi się od suplementacji jesli wyniki są dobre. Były robione jakies badania o związku suplementacji w ciązy a dużej wagi płodu. Pytałam moichkolezanek , które sa w ciązy. Jedna tylko na kwsie a druga dostała po 14 tc. Ja sama nic nie biorę.
Natis nie nadrabiałam całego wątku i jesli można zapytam dlaczego robisz betę?Masz zleconą? Ja w poprzedniej ciązy miałąm ze względu na problemy wcześniej. Robiłam 2 razy.
kari jesli bardzo się denerwujesz to idz, wywalisz 100 ale nie bedziesz mieć wyrzutów.

Matko ile wy macie objawów:szok::szok::szok: Ja na szczęście jestem tylko lekko spiąca i raz mnie lekko dziś pomdliło ale licze na to, ze to z głodu. Dalej modlę się cobym żadnych nie miała i przeszła ta ciąże najłagodniej jak się da.

reklama
A kiedy planujecie powiedzieć rodzicom o ciąży! U mnie trudno zakamuflować bo lubiłam pić wino i piwo serki dojrzewające i szynkę parmenska...a to serwuja teściowie na coniedzielnych obiadkach:baffled:

agacia błahaha to mamy podobne upodobania. Ja powiem po lekarzu, bo bedą wydzwaniać i pytać się co 2 dni co i jak. Ogólnie mieszkam daleko od rodziny i pojawię sie na wszystkich świętych u nich to pewnie wtedy powiemy:-D

W poprzedniej ciąży przyjmowałam Prenatal Classic a Karolina urodziła się z wagą niecałe 3300, trudno dostarczyć organizmowi wszystkich składników, które są potrzebne bebe. Morfologię miałam ok, pomimo tego lekarz sugerował zestaw witamin dla ciężarówek.

Kolorowych i dobranoc :)

Ja brałam femibion ale na zalecenie lekarza, sama nic nie brałam z włąsnej inicjatywy.
Moje koleżanki są w ciązy od 6 i 7 miesięcy i to podobno nowe zalecenia. Chodza do innych lekarzy więc pewnie nowy trend:-) Z Maćkiem brałam falvit , wtedy nie było innych witamin dla kobiet:-D a USG było 1 w powiecie:-D

Ostatnia edycja:
Ja np nie mogłam brać witamin przy starszaku bo mi po nich nie dobrze było i gin powiedział że jeśli tak jest to abym tego nie brała ale przy nim dostawałam żelazo bo stwierdził że mam anemie ciążową. ja juz nie moge sie doczekać piątku ja pójde na kontrole i cos ujrzę i mam nadzieje że te płyny znikły bo mnie już tak strasznie brzuch nie boli tylko od czasu do czasu nie dobrze jest i tak mi sie zbiera ale kibelka jeszcze nie zaliczyłam na szczęście. Ale coś za szybko mi ten brzuch sie robi az jestem ciekawa czy moje przeczucia co do bliźniąt się sprawdzą ja mykam lulu

misianka a moze to wzdęcie ciążowe, ja też mam jakiś taki duży az się śmiałąm dziś. Chciałam bliźniaki w poprzedniej ciązy a teraz to już nie bo się nie pomiescimy w naszym m

Witam porannie.
U mnie nadal objawów brak. Ciekawe jak długo sie uchronie. Z Milą płkałam, ze ich nie mam i z końcem 6 tc jak się zaczęło to sie nie skończyło. Staram się teraz nie panikować i cieszyć sie każdym dniem.
Miluśka w przedszkolu, Maciek w szkole a ja biore się za sprzątanie bo nie zdążę do końca urlopu:-D:-D:-D

reklama
heloł

od wczoraj usiłuję odpisać, ale mieliśmy trochę niedzielnego zamieszania z młodym i się nie dało

czy Wy tu wszystkie haftujecie?!
dżizas, mnie bolą tylko cycki

mnie lekko pobolewają piersi, aż mnie to martwi, bo już bolały konkretnie
nie haftuję jeszcze, ale to kwestia czasu, bo mam takie mulenie na żołądku, parę razu zaliczyłam torsje, na szczęście krótkie więc rzyganko idzie wielkimi krokami... w poprzedniej ciąży strasznie wymiotowałam, ale tak właśnie dziwnie jakoś od 10-12 tc i masakrycznie, w nocy wieczorem, rano w dzień, aż się śmiałam do męża że obiady będę od razu do wc wywalać, bo nie ma sensu żebym jadła

A czym się suplementujecie? Kupiłam femibion ze względu na jod, startuję z nadwagą i muszę uważać z tyciem :/ Poprzednio przybrałam około 12 kg

ja jeszcze nie sumplementuję - mam tylko kwas foliowy i magnez z potasem [to na skurcze i na moje serducho - mam lekką wadę serca]

A kiedy planujecie powiedzieć rodzicom o ciąży! U mnie trudno zakamuflować bo lubiłam pić wino i piwo serki dojrzewające i szynkę parmenska...a to serwuja teściowie na coniedzielnych obiadkach:baffled:

u mnie od razu po teście się dowiedzieli - ciężko byłoby ukryć skoro od następnego dnia byłam na L4, a teraz leżę i się prawie z łóżka nie ruszam

Do góry