reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2013

marcelina ja nie wymiotuję i nie mam mdłości, tylko koszmarnie bolą piersi, gołym okiem można zobaczyć ze są już dużo większe a sutki to aż szczypią czasami :/ W pierwszej ciąży mdłości miałam chyba tylko z 2 razy, zero wymiotów, zgagi... I też mam nadzieje ze tym razem będzie podobnie :-)

reklama
Hejka dziewczyny
Mam dość wczoraj byłam na weselu wróciłam dziś po 7 a na jedzenie nie spojrzę przez tydzień :/ A nogi to mi odpadają a bolą łooo ide zaraz się wymoczyć i cos zjeść lekkiego ale najpierw ide po psiurke swojego do rodziców. uciekam trochę sprzątnę tu bo maja goście przyjść a ja bym najchętniej w łóżku została.

ja mam jakies dziwne plamienie brazowe ze skrzepami :-:)-( obawiam sie najgorszego... w ostatnich dniach mialam multum stresu... teraz pozostaje mi czekac na dalesze rozwiniecie sie sytuacji :-( bo tutaj ciazy w pierwszym trymestrze nie ratuja

ja mam jakies dziwne plamienie brazowe ze skrzepami
:-:)-( obawiam sie najgorszego... w ostatnich dniach mialam multum stresu... teraz pozostaje mi czekac na dalesze rozwiniecie sie sytuacji :-( bo tutaj ciazy w pierwszym trymestrze nie ratuja

To nie musi oznaczać najgorszego ale warto skonsultować się z ginem, moja kuzynka w podobnej sytuacji dostała globulki duphaston (po 2 poronieniach) tak na wszelki wypadek i za 3 tygodnie rodzi :)

czy Wy tu wszystkie haftujecie?!
dżizas, mnie bolą tylko cycki

ja też jeszcze nie hatuje a cycki tak na maksa zaczeły mnie boleć wczoraj masakra :szok::szok: prysznic to dla mnie koszmar :baffled: napisałam że jeszcze nie hatuje bo czuje jak mnie zaczyna mulic i wydaje mi się że to kwestia czasu oby nie z moim synem zaliczyłam kibelek tylko na początku jak przesadziłam z zupą pomidorową i wtedy pomyślałam żę mogę być w ciąży a tak to czułam się bardzo dobrze i od rana do wieczora mogłam być na nogach i nic a teraz jakoś nie mam juz tej energii i boje się że w 8 czy 9 miesiącu nie wejdę do mieszkania na 2 pietrze :baffled: no ale wtedy byłam o 9 lat młodsza :-D

pozdrawiam

czesc dziewczyny, witam sie niedzielnie :)

Marcelina ja tez nie haftuje, a moja ciaza prawie 2 tygodnie starsza od twojej. Jakos w ogole lagodnie jakbym w ciazy nie byla, sutki tylko czasem wrazliwsze a potem znow normalne. Tylko bardziej senna jestem. No i dzis jakos jajniki poklowaja.

Kari moja przyjaciolka miala rowniez takie plamienia, raz tylko zostala wyslana do szpitala, dali jej jednorazowo cos na wzmocnienie w kroplowce. Nie martw sie na zapas bo wiele babeczek ma takie plamienia lub brazowawy sluz na poczatku, czesto nawet prawie i do samego konca ciazy. W kazdym razie zeby cie podniesc na duchu, kumpela jest juz w 25tc i wszystko jest w porzadku, malenka rosnie jak na drozdzach. Tak czy inaczej skonsultuj sie z twoja midwife.

Dziewczyny na moim etapie ciazy, a jak u was z objawami? Maz mowi, ze powinnam sie cieszyc ze tak lekko przechodze ciaze i za mam nie panikowac, ze objawow praktycznie brak.

Ostatnia edycja:
reklama
Cześć dziewczyny,

Właśnie wróciliśmy z 'weekendu'. Było całkiem ... sympatycznie. Wszyscy super się bawili, a ja w sumie odpoczywałam, leniuchowałam i spałam.
Potrzebny był mi taki czas nicnierobienia i bez Natusi.

Joasiu - widzę, że mamy dokładnie taki sam wiek ciąży. U mnie z objawów to ból piersi - raz mocniej raz mniej, ale ogólnie bolą. Bóle brzucha jak na @, kręgosłupa i mdłości, ale takie lekkie jeszcze, kilka godz. dziennie od ok. 5 dni. Do tego mega apetyt - po prostu ciągle jestem głodna. W sumie tyle.
Niestety jeszcze brązowawe 'brudzenie' od prawie 2 tyg., ale od wczoraj na szczęście już jakoś mniej.

Jutro rano idę znów na betę. Trzymajcie kciuki, żeby mocno urosła od czwartku.

Do góry