reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2013

A ja chciałam się przywitać, więc WITAM, a raczej WITAMY :-)

Dopiero teraz trafiam na forum, mimo, że brzuchol już rośnie, ale podobno lepiej późno niż wcale :-D

Podobno klucha ma się pojawić w połowie czerwca 13-16 i podobno ma być chłopak

reklama
Mamy klucze!!!!!!!!!!!!!! Od jutra rusza remont. Poproszę o kciuki, żeby szybko się skończył :sorry2:

Ja jeszcze nie miałam skierowania na glukozę. Pewnie w piątek dostanę.

Morena gdzie jesteś??
Lecę ogarnąć kolację i w ogóle.....ach jak się cieszę :-D

Witam nowe Mamusie!!

Madzia, ja się tylko z Tymkami - Tymoteuszami spotkałam. Nie znam żadnego Tymona. Ale myślę, że to tak jak z Bartkami - jedni to Bartosze, drudzy Bartłomieje, a do obu skrót pasuje.
Mi też zapowiedziała gin, żebym sobie kupiła w aptece. W wakacje jak robiłam krzywą cukrową, to płaciłam 6.20 zł (nie tak najgorzej).
Mam nadzieję, że do czerwca to eWUŚ będzie już działać prawidłowo, bo u Ara nie wystawiają RMUA (wojsko) a jedynie zaświadczenie o ubezpieczeniu, ale z tym często też cyrki były (zresztą od początku roku panie dziwnie patrzą na prośby o kwitek).
Nareszcie odżywam. Dzień spędzony bardzo intensywnie i nawet brzuszek nie spina się, nie boli. Jest super... :-)

Palin dziwnie patrzą bo od początku stycznia świstki nie potrzebne :no:
Wiem, że niepotrzebne, ale czasem to jest tylko w teorii, a w praktyce jeszcze wychodzą cyrki. Dziś byliśmy z Aro u alergologa i była kobieta, której dziecko "nie było ubezpieczone" (po kilkunastu próbach okazało się, że jednak było). Ale do czerwca, to się powinien cały ten system rozruszać i będzie super. Jak dla mnie to jeśli to będzie sprawnie działało to będzie coś, za coz czystym sercem będzie można chwalić - bo naprawdę to wygodne :happy2:
Wielkie gratulacje z racji kluczy. Powodzenia w przenosinach :-)

Sa-raa- super! Gratulacje!
Moje pszczoły własnei jedza kolację. Mam nadzieję, że szybko pójda spac bo mam ich już dzisiaj dosyć:baffled: Padam na ryjek.
W dodatku głodna jestem jak wilk choc niedawno jadłam.
Zjadłabym jakieś frytki, albo coś w tym stylu...:sorry2:

Sara - super , ze macie klucze !!!! No to bedziemy remontowaly :tak:. Mam nadzieję , ze będziesz się na bieżąco dzieliła pomyslami i zdjeciami z wykonania :tak:.
U nas na Śląsku od paru lat funkcjonują w NFZ karty chipowe . Wyglądają jak karta kredytowa i po zeskanowaniu stwierdzaja czy ktoś jest ubezpieczony . Tak więc system Ewuś u nas niewiele zmienia . Dalej funkcjonują karty .
Witam nową mamusię :-) - napisz wiecej o sobie i śmiało pisz ile się da !!! Albo ile masz potrzebę ;-)

Dziewczyny czy Tymek to zdrobnienie Tymona? Bo na różnych forach różnie pisze.. ja mi podoba się Tymek, ale boję się że w 2013 będzie wysyp Tymoteuszy-już na bb jest 3

mój chrześniak to Tymon i wszyscy mówimy na niego Tymek

Mam nadzieję, że do czerwca to eWUŚ będzie już działać prawidłowo, bo u Ara nie wystawiają RMUA (wojsko) a jedynie zaświadczenie o ubezpieczeniu, ale z tym często też cyrki były (zresztą od początku roku panie dziwnie patrzą na prośby o kwitek).

jak ja byłam z okiem na dyżurze nocnym to ja już byłam w ewuś, a jak pojechali z Arturkiem do szpitala na nocny, to był problem, ale go przyjęli, ja potem dzwoniłam do mojej księgowej o potwierdzenie tego że jest zarejestrowany, nie dostarczyli mi, ale już u laryngologa nie było problemu z ewusiem

sara no to teraz fajna remoncik... trzymam kciuki za sprawny i bez niespodzianek

reklama
madzia- Z tego co mi wiadomo to Tymon i Tymoteusz to rożne imiona a zdrobnia się je właśnie Tymek- tak czy siak zdrabniasz zawsze tak jak Tobie pasuje. Jeśli ja miała by wybierać to wybrała bym Tymona ale możesz tez do nazwiska dopasować.

Do góry