reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2013

Ja na obiad robię kluski z twarogu. Więc czekam na tel od męża kiedy z pracy wyjeżdża i lepię. Teraz idę jeszcze trochę ogarnę w kuchni. No i składanie prania mnie czeka...

A w brzuchu mam dzisiaj stepowanie :szok:

reklama
Isis, ale ci fajnie !! Wypoczywaj, wypoczywaj, nawet na zaś i jeszcze za nas !

Kari, cieszę się, że w przedszkolu Adaś się odnajduje. Tak jak dziewczyny piszą, niedługo będziesz mogła zostawić go na dłużej i będziesz miała czas dla siebie albo na ogarnięcie obowiązków :)

Moja odwaga dziś osiągnęła szczyt..... Zgodziłam się by Seweryn pomógł mi nieść zakupy i z 5 siatek wybrał tą w której były jajka na naleśniki :szok: nie byłoby w tym nic dziwnego, gdyby nie fakt, że on nie potrafi iść normalnie po chodniku, musi skakać, biegać, wygłupiać się, jednym słowem mówiąc na spacerach włącza mu się podwójne ADHD. Ale jajka doniósł i idę smażyć naleśniki :) No ale "uważaj na jajka" pewnie mu się przyśni :D:D:D:D

Kari super że Adaś ma taki apetyt w przedszkolu :) Dobrze że się odnajduje :) A i ty będziesz miała chwilę wytchnienia dla siebie. Już Ci kiedyś pisałam że od rówieśników może dużo się nauczyć :) i tak będzie zobaczysz :)

Isis odpoczywaj odpoczywaj :)

U nas na obiad były kopytka :) A i siostra z mężem nas odwiedzili, pogadaliśmy, eh i jak się okazało wczoraj była u gin i jest w ciąży.... pozamacicznej... eh szkoda.

MamaTrójki ja jeszcze nie znam płci ale mam nadzieje że to się jutro zmieni i maleństwo się nam wkońcu zdecyduje pokazać:)
Ja tez własnie na to licze, jutro mam wizyte.

Zaraz bede nadrabniac czytanie, bo tak pobierznie ogarnęłam zaległości.
Jeśli chodzi o seks to u nas to różnie bywa, najczęściej było jak sie staraliśmy o maleństwo (codziennie) a teraz to średnio raz w tygodniu, ale to pewnie dlatego ze wracam umeczona z pracy i padam na twarz o 21. A m własnie myslał ze przez okres ciazy,czyli całe 9 m-cy bedzie codziennie i bez zabezpieczen- czyli istne szalenstwo. Ale na szczescie nie marudzi z tego powodu.
Ja dzis na obiad zamowiłam pizze, bo jak wrociłam z pracy to juz nie miałam ochoty i siły nic wymyslac.

ISIS - tylko pozazdrościć, wypoczywaj!
Marcysiowa u mnie też dziś w brzuchu jakaś impreza normalnie;)
Justa19854 - w takim razie trzymam również kciuki za Twoją jutrzejszą wizytę, oby nasze dzieciaki się nam w końcu pokazały

Witam się wieczornnie!

U nas z seksem szaleństwo było po slubie i zanim urodziła się Zosia:tak: Oboje nie mieliśmy wczesniej innych partnerów seksualnych i to jest akurat fajne- odchodzi wiele problemów i powodów do kłótni.
Ale to zawsze ja miałam większa ochotę. Przez długi czas bardzo mi to przeszkadzało, beczałam nei raz z tego powodu, kłóciliśmy się o to itd. Czułam sie źle z tym, jakoś tak upokorzona. Ale dziś z perspektywy czasu myślę, że robiłam przysłowiowe igły z wideł. Po prostu inaczej sobie to wyobrażałam. Miałam jakąs filmową wizję związku:-D A rzeczywistość mnie zaskoczyła. Potem urodziła się mała, nie miałam już ani tyle ochoty ani czasu, przestałam tak mocno naciskać i udowadniać mężówi, że nie chce się kochać. I nagle okazało się, że chce i to często.

MamaTrójki- zółwik jest super. Moja Marysia tez za miesiąc kończy 2 latka-dokładnie 3 marca. Ale nie wiem jeszcze co jej kupimy.
Ja tez jeszcze nadal nei znam płci.

Natisku- ta "przyglądająca się" baba-no co za zołza:wściekła/y: A mężowi należy się dłuuuuuuuuuuuuuuugi buziak:tak: conajmniej;-)

Właśnei smaże placki ziemniaczane- która chce wpaść?

Ostatnia edycja:
reklama
Dmuchawiec, ja za godzinkę wpadnę na placki, teraz nie mogę bo się objadałam naleśnikami :)
Ciąża jest jednak dziwna, ja nie przepadam za naleśnikami a już w ogóle z nutella i śmietaną a dziś zjadałam takie dwa ! Pofolgowałam sobie. ale już mam dość patrzenia na to co jem, liczenia kalorii i kontrolowania wagi. I tak tyje i jestem bezsilna :( Za "karę" będę sobie bardziej folgować :baffled:

Do góry