reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2013

Faceci już tacy są, ciężko im okazać emocje- zawsze chcą być twardzi!
pam o objawach ciążowych też było :-) w sumie to tak naprawdę nie wiadomo kiedy się pojawiają.
Mnie w pierwszej ciąży mdliło praktycznie od początku przez kilka tygodni , ale innych objawów nie miałam.

reklama
mnie w pierwszej ciazy nie mdlilo nie mialam zadnych objawow baa nawet do 5 miesiaca mialam krwawienie w terminie @... a ze zawsze skapa @ mialam tak 2dni gora to wiecie... zreszta co innego mialam na glowie wtedy....czarne czasy to byly okropne :-:)-( potem mi mleko zaczelo ciec czy jak to sie tam nazywa..siara tak? i zatrzymal mi sie okres wiec wsomie we swiadomej ciazy bylam niecale 2 miesiace

Wiecie co do tych objawow to mysle, ze zalezy od kobiety, kazda odczuwa to inaczej i w innym czasie.Dla przykladu mowi sie, ze zgaga pojawia sie w pozniejszej ciazy, gdy bobas zaczyna za bardzo na zoladek naciskac a ja np. zgage juz teraz mialam w 5 tyg.
Pam nie chce robic zludnych nadzieji, ale u mnie tez zyly na piersiach byly pierwszym objawem chyba z tydzien przed @

No tak przeciez chlopaki nie placza :-D Moj jest straszny pod wzgledem uczuc :-( Oprocz, ze powtarza 100 razy dziennie "Kocham Cie'' to poza tym nic wiecej... Zero romantyzmu komletnie typowy facet... Raz jedyn raz doprowadzilam go do placzu i to bylo z mojej winy :-( Tak strasznie sie poklocilismy, ze kazalam mu doslownie w kazdym slowa tego znaczeniu wypie****** i powiedzialam, ze zamykajac za soba drzwi moze zapomniec, ze mial zone i corke, bo ani mnie ani jej wiecej nie zobaczy...:-( I wtedy widzialam, jak lzy mu sciekaly po policzkach :-( Az glupio mi o tym pisac, ze moglam tak do niego powiedziec, ale ja czasami mam za duza buzie i zanim cos przemysle to juz to mowie, a czasami moj umysl sie broni i mowie to czego nie mysle, ale aby tylko kogos jak najbardziej zranic...

Mamolinka no to niezla klutnia mosiala byc.... ja tez duzo gadam zanim sie zastanowie i jak jestesm wsciekla to mowie specialnie zeby kogos zranic jak najmocniej a potem zaluje w cholere... z moim nie poklucilam sie jeszcze ani razu :szok: az dziwne bo obydwoje wybuchowi jestesmy ale ile razy ja sie obrazilam na niego i powytykalam mu to nie zlicze:-D

co do zyl na piersiach... wiem ze to zaden objawy tylko u mnie nigdy to sie nie pojawilo.... w poprzedniej ciazy owszem wlasnie jak mi zaczela siara lecic ale nigdy przed @

u mnie żyłki na piersiach były w pierwszej ciąży, mdłości zaczeły mi się już tydz przed @ i trwały aż do 14tc :szok:, a teraz w sumie lekko bolą mnie cycusie i tyle a z wiki tak bolały ze w nocy się budziłam... masakra jak sobie przypomne :/. Też jestem wybuchowa a mój tż tak jak ty PAM jeszcze mnie ''podjudza''.
Dziewczyny a ile przytyłyście w ciąży? Ja aż 22,5kg i mam nadzieje że nie będzie powtórki z rozrywki bo wtedy skończyłam z wagą 84 kg a teraz już startuje z 64kg :/ mam nadzieje że więcej niż 15 nie będzie... ale to się okaże w praniu :)

Ja startowalam z waga 56 lub 58 nie pamietam a skaczylam na 83kg :/ Czyli 25-27kg na plusie... a teraz waze jakies 70kg i tez mam nadzieje duzo nie przytyc tak do 80-83kg bo po dzidzi mam zamiar ostro wziasc sie w garsc dieta, cwiczenia i wrocic do wagi sprzed 1 ciazy... Moze sie uda, chodz sama w to za bardzo niewierze :-D

ja to bym chciała mieć brzuch jak przed ciążą.... teraz została mi taka oponka z tluszczu że jak wypne brzuch to wyglądam jak z wiki w 17 tyg. No ale mam zamiar tak jak ty schudnąc i ostro zabrać się za siebie po tej ciąży.
Dzisiaj mój P mnie rozwalił... coś się unioslam do niego.. a on proszę się nie denerwować bo mojego SYNKA nosisz i on czuje twoje nerwy więc proszę go nie denerwować. Skąd on wie że syn? hehe :p
Chociaż kiedyś kuzynka wróżyła z obrączki i ....swojej sis wywróżyła że dwaj synowie i córa... synow już miała była po rozwodzie i nie miała stałego partnera. Wybuchla śmiechem i pyta sie z kim niby tą córke miałaby sobie zrobić?? Los tak się odwrócił że ma 2letnią córe... Mi wywróżyła córe poźniej syna... a wiki wtedy w planach nawet nie było... połowa się spełniła zobaczymy co dalej :p

reklama
ja przytyłam 15kg, startowałam z 70kg, skończyło się na 85 i zeszło prawie wszystko od razu po porodzie.
Mój lekarz był bardzo rygorystyczny jeśli chodzi o wagę w ciąży i krzyczał :-) Ale może to i dobrze.
Teraz startowałabym z 71-72kg.
Kurcze, miałam się wziąć za siebie, ale teraz już mi się chyba nie opłaca :-D

Co do żyłek na piersiach, to nic takiego u siebie nie obserwuję, ale może dlatego, że jeszcze karmię moją małą przyssawkę? Już miesiąc temu obiecywałam sobie, że odstawię i .... ciężko idzie... Chodzi za mną i woła: "mama cycy" :-D
Ale jak zajdę w ciążę to odstawiam definitywnie !!!

Do góry