reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2013

reklama
No to tak naprawde jest pierwsze podejscie, wiec sie nie stresuj :) A ja wierze i trzymam kciuki, zeby sie udalo :) Ja w pierwszej ciazy za pierwszym razem i teraz tez byl pierwszy raz, ale mysle ze za szybko, bo to byl pierwszy cykl po odstawieniu anty... Wiec kolejne podejscie mam nadzieje, ze tez bedzie udane i tym razem na 9 miesiecy...

A tak na marginesie ja sie stresuje, zeby sie udalo, ale nie wyobrazam sobie co czuja pary, ktore walcza o dzieciatka po pare lat... Ja bym chyba byla juz dawno strzepkiem nerwow z objawami choroby psychicznej...

mamolinka ja też nie wiem jak to jest starać się kilka lat bo my jesteśmy w tym malutkim gronie szczęśliwców którym udaje się bardzo szybko, ale podobnie jak ty gdybym miała starać się kilka lat to bym psychicznie wysiadła, ale o szczęście trzeba walczyć.

stresuje się, bo nie mam wiele czasu (syt zawodowa) i się staram raczej w pojedynkę (mąż się boi określić czy chce drugie czy nie, oczywiście jest świadom tego co się dzieje ale że tak to nazwę- udaje że go to nie dotyczy)

stresuje się, bo nie mam wiele czasu (syt zawodowa) i się staram raczej w pojedynkę (mąż się boi określić czy chce drugie czy nie, oczywiście jest świadom tego co się dzieje ale że tak to nazwę- udaje że go to nie dotyczy)

No to masz nielada wyzwanie :) Moze Twoj eM sie czegos boi i nie chce sie do tego przyznac ?

Moj eM jest bardzo wrazliwy, ale niewazne co sie dzieje nie da po sobie poznac... Nawet ostatnio wsciekla bylam na niego, bo oprocz tego, ze przyszesl przytulil mnie i powiedzial "nie placz, postaramy sie o kolejne" nie uslyszalam nic wiecej... A poprostu tak jak to ktos powiedzial, on cierpi od srodka, stara sie bc silny, i tym chce byc moim fundamentem, podpora... No ale co do staranek to jak wie, ze mam dni plodne to sam przychodzi i zaczyna :D Mi sie moze z 2 razy zdarzylo, zebym to ja musiala wyjsc z inicjatywa...

Marcelinaa mi też zależy na szybkości, bo zostało mi tylko 17 dni urlopu w pracy :-)
ale dzieciątko chcemy bardzo, jeszcze żeby tylko mąż mógłby je urodzić za mnie to już wogóle byłoby super :-D
my staramy się od tego cyklu, więc mam nadzieję, że zaskoczy, ale co będzie zobaczymy :)
z córeczka zaskoczyło przy pierwszym podejściu :)

Monia to zycze, aby i tym razem sie udalo :)

Tak poza tematem to zauwazylam, ze wiekszosc z nas ma corusie, paulinka jedyna ma chlopca a pam mamusia zostanie po raz pierwszy :)

Witam was wstretne kobiety rozpisalyscie sie :-D

boze myslalam ze zejde dzis w uczelni.... co pol godziny latalam do kibla albo na siusiu albo na przesluchanie z porcelana.... a caly dzien mnie mdlilo niemilosiernie.... u mnie jest 20dc wiec to za szybko na jakiekolwiek objawy.... ale zyly mi na cyckach wyskoczyly az sie moj bal dotkac wczoraj ale nie bola.... :-D nie bede sie nakrecac bo potem bedzi mi smutno :zawstydzona/y:

widzialam cos o cyklu staran.... moj to bedzie drugi :) i tak bedze mamusia po raz pierwszy.... technicznie drugi ale w praktyce pierwszy. Moj V. jest w tym na calego wiecznie sie dopytuje czy wzielam Kwas Foliowy czy sie dobrze czuje itp.:-D normlanie rozbraja mnie kochany jede

od 9 rano do 14 siedzialam nad mikroskopem i ogladalam sobie bakrteie E.Coli i Chlamydia az myslalam ze mi oczy wyjda.... ale za to w poniedzialek mam wolne bo nam odwolali wiec sie wyspie :-D

Ciężko powiedzieć o co chodzi mojemu dziadowi.. To nie typ z którym się rozmawia o uczuciach.
Dc to dzień cyklu tak?
W takim razie jestem 21.

Moja pierwsza ciąża była z zaskoczenia. Połową byłam załamana (może to troche za mocne słowo ale radością nie była) a drugą połową przestraszona. Mój dziad się cieszył.
Chciałabym to wszystko przeżyć od nowa ale inaczej ;-)

reklama
dz to dzien cyklu tak :tak:

z mojego ciezko uczucia wyciagnac bo on duzo pokazuje przez robienie czegos.... trudniej mu mowic o uczuciach woli je pokazac ale jak pociagne za jezyk to lawina uczuc na mnie spada :-D

Do góry