reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2013

Witam się pięknie! U nas też cudowna pogoda, cieplutko i niebieściutkie niebo :-)
Zaraz zabieram sie za jakieś pożywne śniadanko i z synkiem do biblioteki śmigamy.

emalia super ze @ nie ma, trzymam kciuki zeby sie nie pokazała przez wiele długich miesięcy :-D

U mnie na szczęście narazie bez mdlości, mam wielką nadzieję ze tak jak przy 1 ciąży ich nie doświadczę :-D

reklama
Dzień dobry :)

U mnie pochmurno i z mdłościami. Wczoraj zaliczone kolejne spotkanie z toaletą :|
Chodzę spać o 22 a wstaję o 7 i nie mogę dłużej spać, bo nie mogę zasnąć, aaaa tak bym chciała pognić do 12 :D

Wogóle mam jakąs manię sprzątania. Chodzę codziennie i sprzątam jak tylko wstanę biorę się za sprzątanie :|

hej dziewczyny
a ja dziś miałam lekkie mdłości, brzuch mnie nieco boli, a taeraz spać mi się chce, więc się ciutkę uspokoiłam [ciekawe czy w ciąży można brać coś na uspokojenie, bo by mi się przydało, takieo głupiego jasia na całą ciążę - wtedy wszystko jest obojętne, śpi się i jest ogólny lajcik]
kolejny dzień przed kompem, na leżąco...

Cześć dziewczyny,

Chciałam się tylko przywitać z rana :-)

Właśnie skończyłam sprzątać dom i mam już dosyć. Czy faceci muszą być takimi bałaganiarzami??? Normalnie uduszę tego mojego.

Motylek - też mam manię sprzątania. Odkąd pracuję w domu to codziennie to samo - wstaję i sprzątam. Dopiero jak posprzątane zabieram się za pracę i niestety wiecznie się nie wyrabiam. Ale jak tu siedzieć przy kompie, jak dookoła taki syf... Do tego mój pies zmienia sierść :no:

fioletowa - jak tam dzisiaj samopoczucie??? Jak nocka? Mam nadzieję, że lepiej.

paulinka - u nas też pięknie, chętnie bym gdzieś wyszła, ale choroba nie odpuszcza.

emalia - trzymam kciuki za dzidziusia w brzuszku :)

korba - mnie też jakoś zaczęły mdłości męczyć, ale na razie jest nienajgorzej.

Dalej mam te cholerne plamienia. Już sama nie wiem o co chodzi. Niby OK, a ciągle coś podkrwawia. Mam nadzieję, że to naprawdę nic groźnego.

dzieki natis
troszkę lepiej, pomyślałam że się pewnie uspokoję ok 16 tc jak bede czuc ruchy, ale potem pomyslalam że pewnie nie, bo się bede bała że za mało
ot taka jestem panikara

trzymam kciuki za ciebie, mam też taką nadzieję, że będzie ok, żeby cię pocieszyć: mam znajomą, kobieta w 4. (!) ciąży dowiedziała się po 4 miesiącach, bo miała plamienia w terminach @

Paulinko- ja z Olą nie miałam żadnych mdłości ani innych objawów, z Jasiem miałam tylko mdłości ( ani jednego kibelka) , w ostatniej ciąży bolały mnie piersi ,strasznie drażniły zapach i miałam okropny apetyt.
Motylek- współczuje spotkania z kibelkiem:baffled: Ja w ostatniej ciąży schizowałam ,ze sprzątaniem. Remonty chciałam robić, malować, ale nie zdążyłam :-(
Fioletowa- dobrze ,ze objawy wróciły. Wydaje mi się każda kobieta , która pragnie dzidziusia jest przewrażliwioną panikarą. Ale to z drugiej strony dobrze, bo nie bagatelizuję gdy ma przeczucie ,że coś nie tak.

Natis- a co na to gin ,że plamisz? Wiem ,że jedne plamią kilka tygodni i jest potem ok a inne , jak i w moim przypadku żegnają fasolkę ( u mnie wszystko sie rozegrało w ciągu tygodnia). Trzymaj się kochana.

Co dzisiaj gotujecie?

Hej dziewczyny
Paulinka pozdrów dziewczyny na grupie bo mogę drugi dzień z komórki się zalogowac.
Natis ja w poprzedniej ciąży plamiłam przez 2 tyg w okolicy @
Fioletowa na pewno będzie dobrze nie zadreczaj się teraz potrzebny ci spokój
Emalia fajnie może kiedyś się spotkamy na jakiejś kawce
Korba na dole pierwszej strony forum jest temat z instrukcjamizałożony przez admina
Matysek ja mam szajbe na punkcie sprzątania
U mnie żadnych objawow i mś szczęście. W poprzedniej ciąży najpierw spałam i wymiotowałam na zmianę pd 6 tc do 12 tc. Miałam wstręt do jedzenia, wszystko mi smierdziało i bolała mnie głową aaa i było mi strasznie zimno. Potem do końca ciąży miałam mdłości i wymioty conajmniej 2 razy dziennie. Najpierw płakałam o brak objawów. Teraz mam nadzieję że ich nie będzie bo wtedy miałam tylko dużego Maćka a teraz z mała Mila nie dałabym rady

Ostatnia edycja:
Hej dziewczyny,

mamakubulki mi wedlug chinskiego kalendarza wychodzi dziewczynka czyli pewnie bedzie chlopiec :-) Bo Lila miala byc wg tego kalendarza chlopcem :-p

emalia ja nie mam zadnych objawow, ale poczekam do 7tyg bo w poprzedniej ciazy wtedy wlasnie wszystko sie zaczelo..Oby @ nie przyszla &&

Korba witaj :tak:

Fioletowa takie schizy sa normalne, niestety ;-) A twoj synek chodzi do przedszkola? czy ktos ci pomaga w opiece nad nim?

natis moze zadzwon do gina i powiedz o plamieniach, moze cie szybciej przyjmie?

reklama
do przedszkola chodzi, poszedł już rok temu, bo jak pracowałam to moja mama się nim zajmowała, ale nie dawała rady z łobuzem... poza tym w przedszkolu przynajmniej nie ma tv, a u moich rodziców prawie non stop
przynajmniej mam z głowy wymyślanie obiadków, zajęć itp. ;=)

Do góry