reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2013

Witaj :)
Jesteśmy na tym samym etapie ciąży :) Na kiedy Ci termin wyszedł wg. kalkulatora?

na 6 czerwca, Karolinę urodziłam w 40 tygodniu

Mama Wikusi dzięki, to stare zdjęcie, bodaj miała 3 lata, aktualnie ma 122 cm wzrostu i nosi ciuchy na 7 latka.

Mój pies to pani mops - Jóźka, wiele "wycierpiała" i czesto kończyła się mopsia cierpliwośc, cóz nie bardzo mogła ugryźć to przynajmniej ciagnęła córę za włosy :D

reklama
Dziewczyny, a macie typy co do płci potomstwa? Obstawiam faceta, chociaż w poprzedniej ciąży rozsądkowo chciałam chłopaka ale jak sobie go wyobrażałam, to dziwnym trafem w ...różowej sukience ;)))

A ja bym chciała córcię, ale jak będzie synuś to też będę się cieszyła :)

Fioletowa jak się dziś czujesz??

Myślę, że będzie dziewoja, bo tak się złożyło i u mnie i u partnera, że gdzie rodzeństwo w rodzinie to zawsze starsza jest dziewczyna :)
Nie ważne zresztą co, byleby zdrowe było :)

Cześć Dziewczyny :)

Wczoraj zrobiłam test, okazał się pozytywny, przyjmiecie mnie do grona czerwcówek?

witaj i Gratulację !!!!

co do przeczucia to w pierwszej ciąży byłam pewna od samego początku że chłopak chcielismy syna i nawet nie było cienia wątpliwości że może być inaczej :-) na róż nawet nie spojrzałam i wcinałam śledzie i ogóry kiszone:-D teraz mam zupełnie na odwrót tylko róż mi w głowie a sledzia jeszcze w ustach nie miałam za to słodkie bez przerwy bym przegryzła i to przeczucie że się udało i będzie córcia do pary :-) zobaczymy czy tym razem też intuicja mnie nie zawiedzie :szok:

pozdrawiam wszystkie czerwcowe mamuśki :)))

widzę że teraz się tu więcej dzieje :))

riefenstahl - witaj wśród nas :-).

teri
- ja też miałam przeczucia na syna i mam 8-letnią już prawie Natalkę :). Teraz boję się swoich przeczuć. Mój M. stawia jednak na czwartą babę w domu.

Z plamieniami byłam już u lekarza w ostatni poniedziałek wieczorem. Mówi, ze na razie wygląda, że wszystko jest OK. Kazał zrobić betę i brać Duphaston. Beta wyszła OK, Duphaston biorę, dużo też leżę. Mówił, że w I trymestrze tak czasem jest, że występuję taki śluz ze starą krwią.
Nie mam żywej krwi, ale jakieś resztki brązowego śluzu... ciągle mnie przerażają... Tak już mam od niedzieli.

Idę coś zjeść, bo umieram z głodu. A na obiad mam dziś pomidorową i kotlety z frytkami :).

reklama
Wizyta u gin 10.10 17-18 jednak. A i dowiedziałam sie że troche więcej bede placic. Sama wizyta pozostaje bez zmian 80 zł... ale usg z 50 skoczyło na 70 :/ mam nadzieje że od stycznia bedzie kontrakt z nfz inaczej zbankrutuje

no i kolejny raz dochodzę o wniosku że moja ginka tanio liczy - za wizyte z badaniem, wypisywaniem recept i z usg wziela mi 70, jak sie wpada po sama recepte to bierze 10

riefenstahl witaj :-)

ja stawiam u nas na córę, zresztą wszyscy mi to wróżą, no ale jak będzie chłopak to dramatu też nie będzie

A ja bym chciała córcię, ale jak będzie synuś to też będę się cieszyła :)

Fioletowa jak się dziś czujesz??

a dzięki spoko, pospałam sobie aż mnie budzik o 15 wyrwał z drzemki, musiałam wziąć aspirynkę, mam rygor że co do minuty mam brać raz na dobę

fajnie że nas przenieśli, ja mam pomysł na jeden wątek, zaraz go zrobię :-)

Do góry