reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2013

reklama
Hej dziewczyny. Pisze ze smartphona a net fatalny. Sorki za błędy. Wczoraj brzuch mnie pobolewal. Wieczorem przeszło a w nocy obudził nocny ból w dole i kłucie po prawej stronie. Wzięłam mg i nospe ale nie pomoglo. Rano pojechałam na ip i od razu mnie zostawili. Dostalam leki od których śpię non stóp. Wyniki z moczu są fatalne i lekarz mówi że tě bóle od nerek. W poniedziałek jest na dyżurze mój Gin i mam nadzieję że mnie puści fo domu skoro to nerki. Dzisiejszy lekarz porażka. Nie ma z nim gadać. Dzięki za wsparcie. Natis mam nadzieję zr u ciebie dobrze.

Wisienko trzymam kciuki zeby jutro lekarz powiedział ze wszystko ok.

Chyba zaczynam się denerwować jutrzejszym badaniem i spać nie moge już 2 noc budze się o 6 (wiem że niektórzy o 3 ale jak dla mnie to 6 to wcześnie)
Paulunia co u Ciebie?

Spokojnie. Kazda z nas się denerwuje a koniec końców wszystko w porządku sie okazuje.

MamoTrójki a gdzie takie warsztaty/spotkania się odbywają nt. chust?

Mam jeszcze jedno pytanie czy któraś z Was miała już do czynienia bądź rozważa pieluchy wielorazowe?

http://www.youtube.com/watch?v=29b4iHfQymE&feature=player_embedded#!

Mi się podoba pomysł pieluch wielorazowych. Niestety przy dwójce na raz sobie to daruje.

Natis jak tam dzisiaj o poranku?

Ja po bardzo kiepskiej nocy zdycham. W nocy przez zatkany nos nie mogłam spac i tak się wiercilam, ze poszłam na kanapie się położyć zeby chociaż maz się wyspal. Teraz prze ba kanapie z bólem głowy bolącym gardłem i katarem.

Katka- ja używam właśnie takich jak na zdjęciu, ale jak kupowałam jeszcze 2 lata temu to były tańsze, jak bys chciala to taka babka z krakowa robi bardzo bobre, była juz kiedys w pytaniu na śniadanie i ostatnio w dtvn, ja zdecydowałam się z róznych wzgladów, bardzo mi się podobały, ale jak dla mnie najwazniejsze są pieniądze, oszczędność duza zwłaszcza jak planujesz kiedyś drugie dziecko, ja mysle ze jak urodze drugie Ewa będzie miała 15 mc. i spróbóje ją piecuchować, wtedy pieluchy będa dla drugiego. Wiadomo pranie, suszenie troche zajmuje ale nasze babci i mamy i tak miały gorzej. O własnie moja mała ma teraz taka faze na zabawe tymi pieluchami, są bardzo kolorowe. Gdybyś miała pytania to moge doradzić. Jak dla mnie to jedna z najlepszych decyzji, oszczędzam duzo, piore co 3 dni (więc da się przeżyć), skóra dziecka jest zdrowa, i nie produkuje tyle smieci.
Jak sie Ewa urodziła była malutka przez pierwsze 2-3 tyc. używałam pampersów, nie powiem wygodnie, kurcze ale zal mi było tych wyrzucanych z każdą kupką pieniędzy, jakos tak wole jej za to kupiś coś co się jej przyda.

Dziewczyny, mam pytanie do mam które wożą swoje dzieci na rowerach, właśnie przymierzam się do kupna fotelika (rower dostałam niedawno jako prezent z okazji "urodzenie Ewy" od męza), podobają mi się takie na "przód" słyszałyście o takich, moze wasi znajomi mają, jak nie do zdecyduje sie na hamaxa tego z odchylanym oparciem może ktos ma to niech napisze jak sie to sprawdza.
Moje dziecko jest dziś wyrozumiałe, wyjmuje wszystko z dużej torby i ma zajęcie, teraz ma taka faze na wyjmowanie prania, rzeczy z półek, plecaków, torebek oj wiem że niedługo to nie zabawi sie byle czym.

Ostatnia edycja:
Witam Was kochane ;-) Dziękuję za pamięć

Nie piszę . ponieważ ciche dni z S nie nastrajają mnie już do niczego ;-) Postaram się Was nadrobić, chociaż już widzę , że będzie ciężko...:tak:

Miłej niedzieli kobietki;-)

Witam się niedzielnie :)
MamaTrójki, może napisałabyś coś po krótce o tym kangurzeniu - zaciekawił mnie temat. Może i inne dziewczyny też zainteresują się.

Ojej, Paulunia, mam nadzieję, że to nic groźnego. Leż dziś cały dzień i bardzo uważaj na siebie !

Dzika, spokojnie, na pewno będzie wszystko dobrze ! Już zaciskam mocno kciuki.

Marcysiowa, wiem co przechodzisz. Mnie też tak katar męczył. Teraz już lepiej ale z chusteczką się nie rozstaje. Mi ten vick pomagał i udrażniał nos choć na jakiś czas. Zdrówka Kochana !

Ja nie myślałam o innych pieluchach jak tylko o pampersach. Ale fakt dużo śmiecą i kosztują. Może faktycznie warto pomyśleć, zwłaszcza jak już z okresu gorącego noworodkowego się wyrośnie, ciepło będzie, będzie gdzie suszyć.

Pomocy mój kot ma znów ruje. Jeden dzień tylko nie miała i to jak mnie w domu nie było i nawet nie zdążyłam zadzwonić do weterynarza :(:( Znów miałczy non stop i zaraz zwariuje.

Witam się i ja :tak:

Dzika, Katka odpowiedź odnośnie pieluszek i fotelika w wątku zakupowym :tak:

Mama Trójki otwórz wątek chustowy :tak:

Robaczek kota za okno ;-) żartuję. Nie wiem jak Ci pomóc nie znam się.....kurczę

My zaraz uciekamy bo Olivierek został zaproszony na urodziny na 12:00. Podrzucimy go do Figloraju i mam plan na lody pistacjowe z bitą śmietaną GRYCAN sesesese.....

Miłej niedzieli

Sara, tak, mam ochotę to zrobić i to z najwyższego .. :D:D
Tylko jedno rozwiązuje ten problem, kastracja, ale żeby wykastrować kot nie może mieć rui a ona ma generalnie non stop :(:(:(

Katka temat jak dla mnie super ciekawy tak jak i chusty i chętnie się dowiem jak najwięcej. Nigdy nie próbowałam ani jednego ani drugiego a tyle pozytywnych opinii dookoła, że aż żal się nie edukować a finalnie może też spróbować :tak:

Robaczek :-p;-)

Jej jaką ja mam dzisiaj zgagę!!!!! Powinnam się cieszyć bo "kudłacza" urodzę według przesądów haha.... ( z Olivierem paliło minimalnie a włosy miał prawie do ramion) :rofl2: a tak mnie to drzaźni.... :dry:

reklama
Mnie tez już zgaga dopadła, niemalże codziennie, zwłaszcza wieczorem. Jeszcze jakoś mogę to znieść ale już się poje co będzie za miesiąc. W I ciąży to miałam straszną a młody nie miał bujnej czupryny, taką tylko normalną i czarną a teraz to ciemny blondyn z niego :)Chyba za dużo mleka piłam na zgagę :D Teraz będę pić kakao by miał wciażczarne włsy :D:D ( właśnie wymyśliłam nowy przesąd )

Dopijam kawusie i zmykamy nad morze :) Jest -6 ubierzemy się ciepełko i spacerek dla zdrowia. Ponoć Bałtyk zamarznięty !

Do góry