reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2013

Korba my też mieszkalismy w bloku, na 50m i nie wiem jak sobie radzilismy, jak sie miescilismy hehe
Dla mnie to zagadka,
Ale człowiek ma anie zboerania, gromadzi wokol siebie mnóstwo niepotrzebnych rzeczy, a sentymentalnosc nie pozwala sie potem z nimi rozstać.

Palin szkoda, ze nie pomysleliscie wczesniej o ubezpieczeniu dla Aro. Teraz ubezpieczenie sie nic nie da bo jest okres karenckji i wynosi dokładnie 9 miesiecy :)
Ale co tam... nienależy być zachłannym.
Ja jakos nigdy nie licyłam na kogoś czy jakies dodatkowe pieniądze i dlatego jeszcze sie nie zawiodłam ;)

Cisnienie mam dobre, raczej ksiązkowe. czuje się ok, tylko jak mi cukier spada to jest nieciekawie :/

Ostatnia edycja:
reklama
Marcysiowa, jest, tylko kosztem Twojego macierzyńskiego. Jak mu oddasz 2 tygodnie, to będzie miał (chyba, że w prace gdzieś, gdzie są jakieś oddzielne do tego przepisy)
Palin niestety nie masz racji.
W tym roku tacierzysnki bedzie wynosił 8 tygodni i nie ma nic wspolnego z macierzyskim, ale nie moze byc wziety przez ojca w tym samym czasie co macierzysnki przez matkę.

Owszem wiesz ze gdzies dzwoni ;) Ale dokładnie to jest tak, ze ozesz sie z mezem podzielic swoim macierzynskim, np po pol roku, ale to jest macierzynski, a nie ojcowski, który należy się bez róznicy ile macierzyskiego zostało wzięte.

Oto ci znalazłam:
NOWE !!! Urlop ojcowski od 1 stycznia 2013 r. wydłuży się do 8 tygodni, nie dłużej niż:
do ukończenia przez dziecko 2. roku życia albo,
do upływu 24 miesięcy od dnia uprawomocnienia się postanowienia orzekającego przysposobienie i nie dłużej niż do ukończenia przed dziecko 7. roku życia,
do ukończenia 10 roku życia w przypadku dziecka, wobec którego podjęto decyzję o odroczeniu obowiązku szkolnego.
Zmiany w urlopach ojcowskich, które wejdą w życie od 1 stycznia 2013 r. zakładają nie tylko jego wydłużenie, ale również umożliwienie ojcom podzielenia tego urlopu na dwie części (ale jedna nie może być krótsza niż 2 tygodnie). Dodajmy, że 8-tygodniowy urlop ojcowski nie może być równie.ż wykorzystany w tym samym czasico urlop macierzyński matki malucha.

Ostatnia edycja:
Witam się

Ja dziś umieram :-( Od 3.00 nie śpię, strasznie boli/kłuje mnie żołądek i mam biegunkę :-( Coś musiałam wczoraj zjeść nie teges. Czy Nospa mi pomoże na ten bolący zołądek? A może coś innego?

A z tym spaniem to masakra, nie dość, że ja nie mogę to jeszcze córa od 3 dni zasypia po 3godz., wierci się i kręci, zasnąć nie może, zasypia 24.00-1.00 w nocy, potem się budzi, woła mnie - koszmar - jestem wypluta totalnie. Młoda zawsze miała problemy z zasypianiem i spaniem ale to co się dzieje od kilku dni to masakra. Umówiłam się z nią w piatek do psychiatry dziecięcego, bo ja już sobie sama nieradzę :-(

To ja juz sie pogubilam. Czyli ile maz moze miec wolnego zaraz po porodzie,zeby mnie wesprzec? Moze w ogole?

2 dni okolicznosciowego i do roboty :/

isis ja radze jecvhac do szpitala. Wirus w ciazy jest goroźny.
Ja z Krzysiem leżałam dwa dni pod kroplówką.
Zastanów się dobrze, bo odwodnienie moze miec poważne konsekwencje.
Warto poswieciec 2 dni dla dobra sprawy.

Ostatnia edycja:
Korba my też mieszkalismy w bloku, na 50m i nie wiem jak sobie radzilismy, jak sie miescilismy hehe
Dla mnie to zagadka,
Ale człowiek ma anie zboerania, gromadzi wokol siebie mnóstwo niepotrzebnych rzeczy, a sentymentalnosc nie pozwala sie potem z nimi rozstać.

Palin szkoda, ze nie pomysleliscie wczesniej o ubezpieczeniu dla Aro. Teraz ubezpieczenie sie nic nie da bo jest okres karenckji i wynosi dokładnie 9 miesiecy :)
Ale co tam... nienależy być zachłannym.
Ja jakos nigdy nie licyłam na kogoś czy jakies dodatkowe pieniądze i dlatego jeszcze sie nie zawiodłam ;)

Cisnienie mam dobre, raczej ksiązkowe. czuje się ok, tylko jak mi cukier spada to jest nieciekawie :/

Dokładnie należało by zamówić kontener i powywalać połowę :rofl2:

Ja sie obawiam, ze kontener to mogłoby byc zbyt mało ;)

My na wiosne robimy gruntowne porzadki.
Pamietam jak w ubiegłum roku otarło sie o rozwód w sprawie zaplesniałego pontonu.
Mój małż bronił go własna piersią. Wiec postawiłam u ultiatum, jesli do lipca choc raz go uruchomi to ma prawo rozmontowac moją ciemnię.
CHyba nie musze mowic, ze stanęło na moim, bo ponton gnił w piwnicy do listopada. Irek sam zwoził go na wysypisko. To była jego kara :)

anisiaj Irek juz zapowiedział na uczelni, ze wraca do pracy dopiero od drugiego semestru, wiec od czerwca do lutego gdzieś będzie z nami w domu ;)
Nie wiem czy nie weźmie czesci mojego macierzysnkiego, bo Irek zarabia znacznie wiecej niż ja, wiec nam to sie kalkuluje chocby pod tym względem. Ja bym wtedy wzieła bezpłatny jesli chcviałabym być z nimi w domu.

Ostatnia edycja:
reklama
isis ja radze jecvhac do szpitala. Wirus w ciazy jest goroźny.
Ja z Krzysiem leżałam dwa dni pod kroplówką.
Zastanów się dobrze, bo odwodnienie moze miec poważne konsekwencje.
Warto poswieciec 2 dni dla dobra sprawy.

Ale ja nie mam takiej biegunki, że latam co chwile, byłam 3 razy dopiero, nie wymiotuję tylko pobolewa mnie trochę żołądek, wzięłam 2 Nospy i idę się połozyć - mam nadzieję, że przejdzie ...

Do góry