reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2013

reklama
DzikaBez Teri u nas też takie teksty były... PARKA... a ja się bardzo cieszę że będzie dziewczynka bo sama wiem jak dobry kontakt mam z siostrą :) Możemy pogadać o wszystkim, nawet o tym kiedy okres sex i takie tam bzdety :p (starają się o dzidzie :p) A z bratem bym nie pogadała :)
Nawet jak dzwoniłam i mówię : wiem co będzię zgaduj... wszyscy jak jeden mąż: SYN??
MamaTrójki dobrze że sytuacja opanowana. Zdrowia dla Was :*

Dzięki Wam dziewczyny, wzięłam apap bo coraz gorzej mi było, chyba zaraziłam się od Bartusia. Super, że jesteście, super że są takie fora:-):-):-)
Mamatrójki - życzę żeby wszystko było dobrze.
Trzymajcie się, ja nie mogę pisać ani czytać za bardzo bo tak mi ta gorączka w oczy wchodzi ze wszystko mnie razi.

Nie za ma co. Ja również dziękuję. Było mi bardzo miło. Ja w domu byłam dopiero o 14 (trzeba było wykorzystać okazję do poszwędania się po mieście). Co do herbatki - jestem jak najbardziej za, tylko chyba na leżąco ;-) Musimy się jakoś na PW umówić. Ale się kobieto nachodziłaś. Odpocznij.

Ewelina, moja gin mi mówiła, ze 37 - 37,4' to norma w ciąży i nie należy na to nic brać. I mnie tak całą ciążę temperatura się trzyma. Wstrzymaj się z Apapem aż jeszcze troszkę pójdzie w górę. Ewentualnie spróbuj może naturalnych metod (herbata z miodem i cytryną, syrop z cebuli, czosnku...
No wcale Ci się nie dziwie, że chciałaś trochę sobie pochodzić. Ja wróciłam, zrobiłam obiad, ogarnęłam i po małą do przedszkola. Sama szłam pół godziny do przedszkola a z małą do domu 1 godz 20 min. Miałam już dosyc i ona też :( Jutro na szczęście mąż ją odbierze więc ja leże :)
W takim razie umówimy się na pw. Co do leżenia to problemu nie będzie;-)

Dziewczyny powiedzcie mi ile razy dziennie można brać apap, wzięłam o 13 tj. 5 godzin temu i teraz od nowa rośnie mi temperatura nie jest wysoka, ale 37,4 wolę ją na noc obniżyć. Jak byłam z Bartusiem w sobotę u pediatry z grypą to powiedziała mi że jeśli ja się zarażę to Pyralginę żebym wzięła na obniżenie temperatury - myślałam, że nie wolno nam Pyralginy. wiecie coś na ten temat? Nie chce dzwonić do gina bo 37,4 to nie tragedia. W grudniu też takie miałam przeziębienie pozwolił mi brać Oscillococilum, apap przeciw gorączce. Rodzinna poleciła mi też syrop z babki lanetowatej.
Wybaczcie takie głupie pytania, ale w poprzedniej ciąży w ogóle nie chorowałam a teraz to już 3 raz, no i boję się o maleństwo.

Mi gin mówił, że paracetamol brać dopiero jak jest 38,5 a wcześniej domowe sposoby. I mówił, żeby nie brać dużo. Poza tym w ciąży temp może być trochę wyższa niż 36,6.

Czy ja też mogę dołączyć do grupy na FB??

jasne kochane, dla przypomnienia :) osoby zainteresowane przystąpienie do grupy na fb proszone są o : wysłanie mi na pw linku do profilu na FB, ja wysyłam zaproszenie, wy je akceptujecie po czym automatycznie dodaję Was do listy czerwcówek. Grupa jest tajna, wpisy, zdjęcia itp zamieszczane na jej tablicy widzą tylko i wyłącznie jej uczestniczki, nikt z poza tego grona, nie ma dostępu do informacji tam zamieszczanych, ba nawet wpisując w wyszukiwarkę nazwę grupy, nie jest ona znajdowana (sprawdzane z profilu męża :p ) Zapraszam. Gdyby dziś nie udało się - zapraszam jutro :)

reklama
Do góry