reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2013

hmmmm... mnie brzuch jeszcze nie przeszkadza w spaniu, a niestety nie potrafię zasnąć w innej pozycji niż na brzuchu... Myślicie, że powinnam już przestać tak spać? Czasem czuje ucisk to przewracam się na lewy bok na Pięknego, ale jak nic się nie dzieje, to jak śpię do rana, oby nie szkodziło to dziecku!

Kingusia myślę, że się sprawdzi, jak po wypłacie w następnym miesiącu planuję kupno takiej. Na Allegro są w fajnych cenach i wzorach (np.)
Palindromea współczuję:( taki niepotrzebny stres! co za buc z tego lekarza.

Idę na spacer... chociaż pogoda beznadziejna to trzeba się ruszyć...

reklama
Witajcie Mamusie :-)

Zaglądam tutaj dość często, ale i tak jak wejdę to 10-15 stron do czytania :-) produkujecie na maxa :-)
U mnie ciąża nadal bezobjawowa, no chyba, że kopniaki liczyć :-):-):-) moje maleństwo zaczęło się regularnie do Mamy odzywać w 17tyg 3 dniu i z każdym dniem kopie coraz mocniej, dziś to aż się przeraziałm :-D zdziwiona jestem, że kopniaczki tak szybko poczułam, ale uczucie cudowne....

Palindromea współczuję przejść z lekarzem... baran jeden!

Wszędzie naokoło choroby, masakra, u mnie w przychodni do jednego lekarza tyle ludzi, że nie mieszczą się w budynku! :szok: W rodzinie mnóstwo chorych, nawet dziadziuś, mimo że on nigdy nie choruje... ehhh...:-(
Mam nadzieję, że mnie nic nie rozłoży! Profilaktycznie dziś ząbek czosnku zjadłam i od kilku dni smoothie z kiwi piję, takie własnoręcznie zrobione...

Z tym spaniem to ja też jak poleżę na plecach to zaraz brzucho ciągnie, ale spać na plecach nigdy nie umiałam tylko na boku także luz.

Ailatan moje gratulacje, trzymam mocno za Was kciuki, musi być dobrze!!!

Palindromea współczuję Ci kochana przeżyć z tą poradnią. A słuchaj może byśmy się w poniedziałek się tam razem wybrały?

Moje wzdęcia na szczęście minęły. Wczoraj myślałam, że mi brzuch rozsadzi taki był twardy.

Moja Julia do przedszkola poszła od czerwca. Na początku był płacz i krzyk ale szybko się przyzwyczaiła i teraz chodzi z uśmiechem na twarzy. Myślę, że duża w tym zasługa pań, fajnych dzieciaczków. Ostatnio spotkałyśmy u lekarza jej kolege to się nagadać nie mogli:-) Teraz siedzi w domu bo już 2 tyg ma katar ale codziennie się pyta kiedy pójdzie do dzieci i pań :) A ja się cieszę bo wiem, że krzywda się jej tam nie dzieje, że się dużo uczy i napewno to zaprocentuje :)

Smile4u właśnie przed chwilą oglądałam tą sama aukcje. Niedługo mam urodziny to może poproszę mężusia :-)
Też by mi sie przydał spacer ale sama boje się wypuszczać gdzieś dalej, poza tym deszcz leje strasznie...

z tym spaniem to chyba każda coś ma. ja uwielbiałam też spać a brzuchu, ale odkąd jestem w ciąży wolę nie ryzykować. Na plecach też wyczytałam, że uciska się tętnice i nie dobrze dla dziecka, że od 5 miesiąca nie wolno spać. No więc zostaje prawy i lewy bok, więc chyba ten rogal by się serio przydał :-) bo ciężko się śpi, a mąż za rogala nie chce robić :-p a takiego rogala da się podłożyć pod brzuch? czy on jest taki duży, żeby tylko pod głowę i między kolana? doradźcie coś :-)

Palindromea współczuję Ci kochana przeżyć z tą poradnią. A słuchaj może byśmy się w poniedziałek się tam razem wybrały?

Nie mam nic przeciwko. Położna mówiła, że będzie młoda lekarka (skleroza do nazwisk) i żeby być koło 11.30, co by za długo w kolejce nie stać, bo ponoć u niej są sporaśne...

To pewnie p.Koraś. Ona jest chyba właśnie do 11.30 potem zmianę mają. Podobno bardzo miła i fajna kobietka. Ja muszę tylko wyniki odebrać i co też mam na wizytę czekać czy tylko w rejestracji odebrać?

reklama
Do góry