reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2013

hej wam

co do spania to ja tez mam problemy z zasypianiem i w nocy budze sie z 4 razy

aliatan gratulacje i &&& zacisniete by wszystko było oki :)

palindromea wspólczuje przeyc w przychodni ale dziadostwo terz jest

miłego dnia kobietki

ja tez mysle o zakupie takiego rogala do spania
a wczoraj moja kolezanka urodziła coreczke tydzien przed terminem bedzie mała natalka :)

reklama
Fajnie poczytać o problemach z wygodnym spaniem. Ja od kilku nocy w ogóle nie śpię. Myślałam, że to od kataru ale ja wcale nie jestem później w dzień zmęczona. Nie mam wcale potrzeby odsypiać nieprzespanej nocy. Czy któras spotkała się z tym, że ciąża powoduje bezsenność?

Takiego rogala to ja też chcę sobie kupić. To może być fajna sprawa. I potem do karmienia sie przyda.

Hej.
Kciuki za dzisiejsze wizyty.
Ja o dziwo od jakiegoś czasu sypiam ok w nocy. Kot już nas nie budzi. Jedynie mała jeszcze do nas przychodzi :/
Mnie okropnie boli pachwina ;/
Aliatan gratuluje :)
Moja koleżanka urodziła wczoraj Synka Miała termin jakoś na święta ale ''przetrzymała'' go do nowego roku :) Maleństwo 2750g.

W końcu doczytałam :) Książek to nie muszę już czytać - limit zrobiony :D:D:D

Ailatan, przy twoim pierwszym poście chciałam Ci napisać, że mam nadzieję, że będziesz jeszcze mamą w 2013 - i tego chciałam Ci życzyć ale nie zdążyłam :)
Bardzo się cieszę, że jesteś znów w ciąży - szczególnie mocno zaciskam kciuki by tym razem było wszystko poprawnie i żebyś urodziła zdrowe dzieciątko ! Wielka radość !!! Ale pisz dalej z nami to nie ważne, w którym miesiącu urodzisz !

Dziewczyny tyle tematów w ciągu dwóch dni przerobiłyście, że nie wiem co pisać :)

Spanie ... mi się też nie wygodnie śpi. Podkładam sobie jaśka pod brzuch. Myślę o zakupie rogala ale nie wiem czy mężuś nie wyrzuci mi "konkurencji" bo i tak narzeka, że mało go przytulam w nocy - ale mi po prostu nie wygodnie.

Co do suchości Nayaa to spokojnie można stosować żele z apteki. Może je też spokojnie w ciąży brać. Pytałam się mojej gin bo przez lutke dowcipną też mam podobny problem. A luteinę będę brać do końca ciąży. Tydzień nie brałam i zaraz bolał i spinał mi się brzuch. A po luteinie wszystko jest ok.

Hubercik ładnie buszuje w brzusiu i z dnia na dzień coraz mocniejsze kopniaczki :)

Zachcianki u mnie tak różnie ale bez przesady.

Na zaparcia to kiwi, mandarynki i pomarańcze wcinam. Kawa też pomaga.

Wczoraj byliśmy u mich dziadków. Za często ich nie odwiedzamy bo mamy do nich 160 km. No ale baaardoz się ucieszyli, nie chcieli nas puścić :) Oczywiście z drugiego prawnuka bardzo sią ucieszyli :) Są bardzo kochani. Dużo w życiu przeszli, są schorowani, mają po ok 85 lat ale cudowni ! Spędziłam każde wakacje u nic i ferie i naprawdę wspomnienia są rewelacyjne !

My jeszcze odpoczywamy sobie w domu, młody do szkoły dopiero w poniedziałek idzie.

Korba, oj straszne te wirusy :( Płucz gardełko wodą utlenioną rozcieńczoną z wodą normalną - podobno odkaża. Ja co jakiś czas też wcinam czosnek i jak na razie trzymam się a co najważniejsze młody nie choruje ! Aczkolwiek parę razy też mówił, że drapie go gardło ale po tabletkach przechodziło.

Natis fajnie, że samopoczucie się poprawia - mi też. To wredne hormony a i pogoda też nie nastraja pozytywnie. Mam nadzieję, że plamienia się nie nasiliły...

Mam pytanie-macie takie krótkie kłucia w podbrzuszu, są takei króciótke ale bardzo bolesne, nie wiem czy to dziecko kopie mnie po pęcherzu? czy to są inne bóle. Mam tak od kilku dni pare razy dziennie.

Ja narazie nie mam jeszcze problemów ze spaniem, brzuch jest mały i spię na brzuchu, ale wiem że po 30tc. to już udręka, ja w poprzedniej ciązy nie kupowałam tego rogala, jak zaczęły sie problemy to zwinełam sobie koc w rulon i miałam to samo a o rogalu zapomniałem w sumie to dobrze zawsze troche kasy zostanie w portfelu. A jesli chodzi o te rogale typowo do karmienia to napewno swietne są te MOTHERHOOD PODUSZKA DO KARMIENIA FASOLKA (2895071366) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej., miałam do dyspozycji w szpitalu, super twardości rozmiar, żałuje ze go ostatnio nie kupiłam teraz to się chyba skusze

Palin- współczuje lekarza, a co do wyników to ja zawsze erytrocyty miałam trochę poniżej normy ale mój gin mówił że puki hemoglobina się trzyma to nic z tym nie robimy, a o dziwo w 9 mc. wszystko poszło bardzo do góry hemoglobine to miałam 13,6 a i dobrze bo po porodzie spadła do 9 i sie zastanawiali nad transfuzją, ble... ja bym to kiepsko zniosła, a zażywasz jakieś witaminy?

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry