reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2013

Niektóre z Was piszą o pobolewaniu brzuszka.
Osobiście nie bagatelizowałabym jeśli boli brzuch, podbrzusze, czy brzuch z jakiejś strony.
To może byc nic, rozciąganie macicy.... ale zawsze warto sprawdzić, zapytać lekarza.

Ja w piewszej ciązy miałam takie dziwne bóle, były znikały, aż złapał mnie tak silny ból brzucha z prawej strony, że wylądowałam na miesiąc na patologii ciąży, z zagrożeniem przedwczesnym porodem.

Jeśli coś boli to nospa i leżeć, odpoczywać a jak nie przestaje do lekarza na kontrole.

Wiem co mówię, strachu się najadłam co niemiara, a dziecko ważyło wtedy pół kg :no:

reklama
Dziękuje wam kochane za wszystkie miłe słowa. Brzuch nadal boli i naprawdę wszystko możliwe, że to z nerwów. No nic idę wziąść kąpiel, ogarnę się bo jeszcze w piżamach siedzę. Teściowa mi małą po 14 przywiezie więc zostanie z nią a ja z mężem pojedziemy zobaczyć naszego Antosia. To jego pierwsze usg przy którym będzie ze mną i bardzo to przeżywa. Doczekać się bardziej nie może niż ja :-D
I jeszcze rano się popłakałam bo mówie Julci, że idę dzisiaj do lekarza i zdjęcie Antosia jej przywiozę a ona przytula mnie, całuje i mówi, że nie chce, żebym poszła do szpitala, że mnie kocha. Tak jej się moje wizyty u gina kojarzą :(

Ostatnia edycja:
Czesc dziewczyny.... wystraszylam sie strasznie bo poszlam siku przed chwila a tam krew jasno czerwona ;( az sie popłakałam... nie wiem co jest grane :( troche czuje ból w jednym jajniku pozatym nic... :(
Oby wszystko był ok ......

A co do kolorów oczu:

U mnie to nie zadziała; Moja mama ma piwne, tata, teście i Aro mają szare, a ja mam wielokolorowe nieokreślone. Tu są tylko trzy kolory do wyboru. Ale fajna zabawa :happy2:

http://www.**********/kalkulator,koloru-oczu.html

he he, u mnie wychodzi ze dziecko na 75% oczy piwne (ja i maz mamy piwne), nasi ojcowie maja piwne oczy a nasze mamy niebieskie.

Ja szatynka, mąż brunet, syn blondasek o zielonych oczach :szok:

W dałabym sobie rękę uciąć, że syn będzie miał brązowe oczy i ciemne włoski :/

Ostatnia edycja:
Mnie brzuch dokucza, bo nie powiem, że boli jak za długo siedze na krześle. Wystarczy wtedy przesiąść się na kanapę lub fotel i po chwili przechodzi.

Korba bardzo się cieszę, że dzieciątko Cię kopnęło :) Cały dzień o Tobie myślałam wczoraj. Ja teraz mam wolne, więc jak będziecie miały ochotę z Julcią to wpadnijcie - koty szybko zapomniały o miangoleniu i dalej łobuzują :)
Dziś tylko jak Sewero skończy lekcję jedziemy po zakupy świąteczne a tak to będę w domciu.

Natis, cieszę się, że jest lepiej ale nie zapeszam, odpukuje w niemalowane i pluję za siebie.

Jesteście żałosne ! Niby takie dobre wsparcie, a co sie pytam to żadna nie odpisze tylko o dupie maryny!! Zegnam was , szkoda mojego cennego czasu na was.

Kochane , mam pytanko : chodzi mi o echo serca dziecka ,w którym tygodniu powinno się to robić i czy trzeba się jakoś specjalnie zapisywać na takie USG , czy robi to nasz lekarz Gin ???
Kochana ja mam umówione na 21 tydzień ciąży i z Synkiem też tak miałam :tak:

Witam sobotnio po sprzątaniu, gotowaniu i podobnych rytuałach ;)
I tak się teraz zastanawiam - co jest w ciąży wręcz wskazane do jedzenie, a co zabronione - istnieje w ogóle taka "czarna" lista? Słyszałam coś o wątróbce, żeby jej niby za dużo nie jeść, a najlepiej wcale.
A co np. z zieloną herbatą? Ja lubię zieloną z cytryna albo żurawiną, nie piję "gołej" zielonej - wolno, nie wolno?
Nie mam się kogo zapytać, bo u mnie nikt jeszcze nie wie o ciąży (i nie wiem czy się dowie, dopóki nie widać...) toteż Was podpytuję :-)

Od pierwszej ciąży minęło 6 lat ponad a co roku lista zakazanych rośnie :dry: Jem z głową i tyle... Zielna OK - zioła góra jedna szklanka dziennie :tak:

Palindromea ja niestety też pije gazowane :zawstydzona/y: a to tylko dlatego, że mi jak małemu dziecku nie chce się odbić. Po jedzeniu strasznie się czuje i jak wypiję coś gazowanego to po odbiciu zaczynam normalnie funkcjonować. Kawkę piję ale to raczej mleko z kawą niż kawa z mlekiem ;-)

Ja też piję gazowane - fantę najczęściej a jak czuję, że mi nie najlepiej to Pepsi. Kawę bardzo bym chciała al po 2 łykach mam odruch wymiotny :dry:

Hej kobietki. Coś długo mnie tu nie było. Moje życie nabrało galopującego tempa. Zmieniły się plany mieszkaniowe ale o tym nie chce mi się pisać. Ważne to, że nie muszę się martwić kredytem czyli mogę w każdej chwili iść na zwolnienie. Nawet nie wiecie jaki to daje komfort życiowy. W czwartek i piątek strasznie bolała mnie głowa. Tak w sumie to cały weekend nie wiem kiedy zleciał bo generalnie leżałam na kanapie. Z ciążowych tematów, to przykre objawy się skończyły, dalej nie chce mi się słodkiego i jak za długo posiedzę na krześle to coś "wchodzi" mi w pośladek lewy i muszę to rozchodzić. No i ze spaniem dalej mam kłopoty.

Jak ja się cieszę, że się odezwałaś!!!

Hej dziewczyny, nie odzywałam się, bo nie czuje sie najlepiej, a od wczoraj to juz tragedia. Ciagle boli mnie glowa tak cisnie, jak wstaje kreci mi sie w glowie i ciagle mnie mdli... ;(((((

Oj boląca głowa........

Wczoraj miałam straszny dzień! Tak mnie strasznie bolała :-( ledwie wytrzymałam....prawa skroń i aż wchodziło na oko MASAKRA dobrze, że mam już K w domu.....tak o mnie wczoraj dbał bardzo! Herbaty do łóżka, termofor i jedzenie szykował i przykrywał kołderką....aż w końcu tak mnie opatulił, że o 20tej zasnęłam :szok: wstałam dzisiaj o 9tej :cool2:

Od marca będziemy mieli własne Mieszkanie! już się nie mogę doczekać i świąt się nie mogę doczekać w ogóle mimo, że poniedziałek i nie chce mi się do pracy to jakąś dziwną euforię odczuwam :-D

Miłego i spokojnego dnia wszystkim!

Jutro wizyta

NIKA - dziękuję, ale jestem pod ciągłą kontrolą lekarza. Taka już moja uroda z tym bólem brzucha, praktycznie od pierwszych dni ciąży. Mam silne tyłozgięcie - do 3 m-ca brzuch boli, bo macica wraca do pionu, a potem boli dalej do rośnie i wszystko się przemieszcza.
Najważniejsze, żeby uważać na 'stawianie' się brzucha, na skurcze. Wtedy faktycznie szybko do lekarza.
Ból jak na @ jest zazwyczaj spowodowany rozrostem macicy. Mój lekarz też mówi, że część kobiet tak po prostu ma, że wzrost macicy się wiąże z bólem - należy wtedy nie bać się Nospy. Pomaga i rozluźnia.
Takie są moje doświadczenia w ciążach. Z córką taki ból towarzyszył mi całą ciążę, a ciąża przebiegała wręcz książkowo.

KORBA - dobrze, że Twój maluszek się obudził. Mój znów dzisiaj nie daje za bardzo znać o sobie. Mam nadzieję, że się zaraz obudzi :).

ROBACZKU - ja też już od tygodnia piję kawę :-), ale tylko rozpuszczalną. Z expresu jeszcze mnie za bardzo męczy zapach i nie daję rady. A marzy mi się już takie aromatyczne Machiatto ;-)

NIKA - u nas - ja szatynka zielone oczy, mąż brunet i brązowe oczy a córcia.... platynowy blond o niebieskich oczach... Jak to wytłumaczyć? ;-) (gdyby nie była podobna to męża to bym powiedziała, że po tatusiu hihihi )

Ostatnia edycja:
reklama
NIKA - dziękuję, ale jestem pod ciągłą kontrolą lekarza. Taka już moja uroda z tym bólem brzucha, praktycznie od pierwszych dni ciąży. Mam silne tyłozgięcie - do 3 m-ca brzuch boli, bo macica wraca do pionu, a potem boli dalej do rośnie i wszystko się przemieszcza.

Natis witaj w klubie, u mnie gin podczas badania powiedział cyt: "Takiego tyłozgięcia jeszcze nie widziałem", może mało widział:confused: he he
No mam nadzieję, że to tylko szyjka się prostuje.... ale ja teraz w drugiej ciąży jak coś boli to od razu mi się patologia i szpital przypomina....:no:

Jesteście żałosne ! Niby takie dobre wsparcie, a co sie pytam to żadna nie odpisze tylko o dupie maryny!! Zegnam was , szkoda mojego cennego czasu na was.
A co można napisać na ból głowy? Weź sobie apap

Ja kawkę też pije ale od początku, z moim ciśnieniem to bez kawy padam z omdlenia......

Ostatnia edycja:
Do góry