reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2013

reklama
wróciłyśmy z przedszkola - Tosia wysmarowana nutellą z naleśników, bo jej dziś zrobiłam :p zaraz zbieramy się na basen ehhh co do Usg, to do tej pory moja lekarka robiła mi jak to któraś z was określiła - dowcipnie :) a wczoraj na usg genetycznym już przez brzuch :) i agu hmm dziwny ten lekarz. Jak przy Twoim wzroście i wadze mógł dać Ci do zrozumienia, że masz za dużo tłuszczyku :/ Przy Tosi ciąże zaczynałam z wagą 60 kg przy wzroście 172, przytyłam 12 kg przez całą ciąże, a od położnej ciągle słyszałam reprymendy, żebym przytyła ... teraz jest trochę gorzej (wiecznie miałam niedowagę) zaczynałam z wagą 56 kg :( teraz jest 57/58, ehhh ciężko to widzę. Dodam, że jem ciągle - taka przemiana materii. Więc lekarzem się nie przejmuj !! Wszystkie w ciąży jesteśmy piękne :p i mamy prawo do zmęczenia, do tego żeby ciągle jeśc, i żebyśmy rosły wszerz !! Wszystko dla dobra dzidziusiów (codziennie staram sobie to powtarzać, bo jak uświadomię sobie, że wyglądam jak pół dupy zza krzaka to mnie łapie jakaś deprecha :p )

Ostatnia edycja:
anula.. ja jem chyba za duzo hehe ostatnio bylam u mamy w odwiedzinach ( ona jest maniaczką slodkiego) i przy filmie zjadlysmy 10 pączków popijając mlekiem mmmmmmmmmmmmmniam :D

a widac Wam już brzuszki ciążowe??

Widać, widać - w galerii możesz podpatrzeć :) i oczywiście wrzucić swój !

Ja już badania mam robione przez brzuch i ładnie widać, na początku to faktycznie dowcipnie.

Jutro chyba jedziemy do rodziców i się pochwalimy - już mam ochotę się chwalić moim stanem, tym bardziej, że coraz ciężej ukryć :)

No dopiero teraz rozgladnelam sie po forum i widzialam galerie brzuszków... Noo widac juz sporo u Was... U mnie też a nawet chyba wiecej:p Niebawem wrzuce tez i swój :p

agu- czasem nawet przy normalnej wadze niektórzy mają tam więcej tłuszczyku, ale USG (dowcipne- ale się uśmiałam) robią czasem nawet do 15 tc., wiadomo na początku lepiej widać, chociaż zastanawiam sie bo o tym tłuszczyku to słyszałam od osób które po 30-40 kg nadwagi miały i jeszcze pretensje do lekarza miały no ale tłuszcz rzeczywiście możne zakłócać obraz, a może tobie lekarz tak żarcikiem tylko powiedział?
Dobra teraz sie kładę musiałam jeszcze na spacer z małą, zjeść i małej coś na obiad zrobić mąż musi sobie radzić sam

reklama
Cały czas nie daje mi to spokoju... Mam do Was pytanie dziwczyny... Jak lekarz Wam robi usg ? Przez brzuch czy przezpochwowo?
Bo np. mój chcial ostatnio zrobic przez brzuch to dal mi do zrozumienia ze mam troche za duzo tłuszczyku na brzuchu i nic nie bylo widac... Ej no helołł nie jestem otyła waże 61 i mam 170 cm wzrostu... Lekarz umie zdolowac...
MASAKRA APOZA TYM LEKARZ OK?

no ja nie mam kaloryfera na brzuchu ale tez nie wisi mi po kolana... no taka seee mała oponka, ale mam wielki kompleks na jej punkcie... A po ciazy to dopiero bede miec kompleks. Ale wtedy to juz chyba bedzie mi to obojetne jak bedzie dzidzia:)
ja z tych co mają 162cm 60kg i kaloryfer(lekkoatletka trenowałam 400m) i mi się wagi nazbierało po 1ciązy wmiarę luz bo nie przytyłam ani grama ale luźna skóra na brzuszu zrobiła fałbe-bleeeee potem 2 ciąża i mam oponke -mega kompleks tym bardzej ze ja przyzwyczajona do nie szczupłej ale atletycznej sylwetki a teraz jak się widze w lustrze to widze tłuściocha:szok:

Tak jak pisalam mi przez brzuch nic nie bylo widac a naciskal tak ze potem mnie az jajniki bolaly..hmm

Do góry