reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2013

paulina-to ze mną musi być coś nie tak...ja sie o izę nie zamartwiałam....na usg każde jedno szłam rozpromieniona i radosna nigdy nie martwiłam sie że może coś być z nią nie tak....teraz do staranej też podeszłam na light....nakreciłam sie na testowanie ale tylko na to i już w sumie mi przeszlo....każda kobieta inna, każda ciąza inna- nie ma co ludzi oceniać własnymi miarkami

a pożegnałam sie bo nie chce sie przywiązywać jak wiem że nici z ciązy.....ale podczytuje jak widać i czekam na pozytywne wieści każdej z was w tym twoje paulinka chyba najbardziej

moniabed-a gdzie twój test....czy ja coś przegapiłam?

reklama
Pam a ktory to dc? i liu dniowe masz zazwyczaj cykle? :) u mnie ciaze zapowiadal bol piersi i w tej i w poprzedniej ciazy, w tym cyklu zrobilam chyba z 5 testow jakos 10 dni po owu i pozniej w nastepnym dniu i jedna krecha a w 17 dniu po owu dopiero pojawila sie 2 :) wiec jeszcze nic straconego :) ja kciukow nie puszczam :)
u mnie to jest 28dc... cykle mam 29dni.... wiec powinna @ przyjsc dzis badz jutro bo kurde nie pamietam czy @ mialam 1 czy @ bo w nocy dostalam i niepamietam czy bylo juz po polnocy i ciezko mi policzyc.... :zawstydzona/y:
ale pamietam ze w pierwszej ciazy pozytywny test wyszedl mi dopiero jak bylam w 10 tygodniu.... tzn wiedzialam ze napewno jestem w ciazy (tutaj nie robia bety) a lekarz tez sie dziwil ze tak pozno test wyszedl... (nie robia usg przed 12 tygodniem)

To juz malo czekania Ci zostalo :D nie wiem jak tam u Was z testami ale tu na kazdym napisane jest ze najlepiej robic w dniu spodziewanej miesiaczki wiec u Ciebie powinna byc chociaz delikatna druga kreska :) ale wiadomo ze testy tez nie sa niezawodne. Z Twoich objawow mozna wnioskowac ze jestes zaciazona ;) no ale wiadomo ze jak ktos bardzo chce dzidzi to nawet nie swiadomie wmawia sobie wszystkie objawy(sama tak mialam az trudno uwierzyc co psychika potrafi zrobic, wywolac wymioty itp ;) ) ja mimo wszystko jestem dobrej mysli :)

To juz malo czekania Ci zostalo :D nie wiem jak tam u Was z testami ale tu na kazdym napisane jest ze najlepiej robic w dniu spodziewanej miesiaczki wiec u Ciebie powinna byc chociaz delikatna druga kreska :) ale wiadomo ze testy tez nie sa niezawodne. Z Twoich objawow mozna wnioskowac ze jestes zaciazona ;) no ale wiadomo ze jak ktos bardzo chce dzidzi to nawet nie swiadomie wmawia sobie wszystkie objawy(sama tak mialam az trudno uwierzyc co psychika potrafi zrobic, wywolac wymioty itp ;) ) ja mimo wszystko jestem dobrej mysli :)
mam nadzieje ze w poniedzialek cos wyjdzie :)

Emalia witaj kochana ;)

Ja mierze wenetrznie, podobno najskuteczniej :)

Witam kochaniutka.Trzymam kciuki za ten cykl. A tobie gin pozwolił w tym cyklu, bi mi kazała sie wstrzymać do października, tylko ,że mojemu K. się zapomniało troszku i nie uważaliśmy:tak: Jak Bozia da to znak ,że tak miało być:-D Nie chce się nakręcać, ale mnie zaczynają cycy boleć :-)

Emilia witaj kochanie :)

Ja bylam dzis u pielegniarki na uczelni i zorbila mi test wyszedl negatywny ale powiedziala ze moze byc za niskie stezenie hormonu jeszcze i jesli nie dostane @ w weekend to mam wrocic w poniedzialek zrobi drugi. Zaczela ze mna rozmawiac itp naprawde usper jest wiec wspiera mnie....bylam tez u lekarza rozmawialam z nim duglo i zdecydowalam ze jesli teraz sie nie udalo bede miec zakladany implant podskore.... taka decyzja zapadla poniewaz ja moge urodzic tylko w wakacje bo potem uczelnia i studia musze wrocic.... i zaczely mie tez meczyc mysli ze moj nie podola sam w dzien, ze bede sie przejmowac czy wszystko ok i poporstu nie zdam ostatniego roku. A wiec jesli w tym cyklu sie nie udalo zaprzestajemy staranka na rok... moze glupia jestem ale tak to juz ze mna jest....

mam nadzieje ze w poniedzialek cos wyjdzie :)

Pam witaj serduszko. Na pewno będzie dobrze. Już widzę te dwoje kreseczki.

No to sie od razu przywitam. :-) Nazywam się Emilia, mam 30 lat i jestem szczęśliwą posiadaczką dwójeczki dzieciaczków. Od jakiegoś czasu staramy się o trzecią pociechę. Jak widać na suwaczku jestem niedoszłą majówką ale się nie poddajemy. Może po raz drugi będę czerwcówką:-D
Wszystkim zafasolkowanym życzę szczśliwych ciąż,ale póki co za bardzo nie będę się rogaszczała :)

Hej dziewczyny ;) Ja tak od rana czytam Was i czytam i w koncu cos moze napisze... Oczywiscie, nawet nie pamietam co kto pisal, przepraszam dzisiaj dorwala mnie jakas chandra ...

Pam mi test pozytywny wyszedl dopiero 2 dni po dniu spodziewanej @ ;) Wiec nic straconego. Ja trzymam kciuki caly czas... A co do implantu to chyba ja bym wolala spirale. Slyszalam bardzo duzo negatywnych opini o implancie.

Emalia Kochana mi pozwolil, dlatego, ze stwierdzil ze to byla bardzo wczesna ciaza 5tydz z OM, wiec mogla nawet byc i mlodsza. I powiedzial, ze poprostu mam to potraktowac jako spozniona @... Przyznal,ze nie moze powiedziec czy owu wystapi normalnie czy nie, ale jezeli mamy ochote to mozemy sie starac... Tylko nam cos nie idzie w tym cyklu :( Przed wczoraj powinne zaczac sie dni plodne wedlug mojego normalnego cyklu, i tylko przed wczoraj sie przytulalismy, wczoraj nie chcialo sie ani mi ani mojemu m ... A dzisiaj marze, zeby gdzies wyjsc z kolezankami na plotki, ale jak na zlosc wszystkie powyjezdzaly ;( I postanowilam, ze to ostatni cykl, jak sie nie uda to zaprzestaje staranek na jakis czas... A za Ciebie Kochana trzymam kciuki ;)

Ostatnia edycja:
..

Pam mi test pozytywny wyszedl dopiero 2 dni po dniu spodziewanej @ ;) Wiec nic straconego. Ja trzymam kciuki caly czas... A co do implantu to chyba ja bym wolala spirale. Slyszalam bardzo duzo negatywnych opini o implancie.

ja nie chce spirali bo po tym podobno ciezko zajsc w ciaze a u nas chyba nie robia... ja siedzialam u lekarza godzine i gadalismy o roznych opcjach i stweirdzilam ze implant bedzie najodpowiedniejszy mimo wszystko.... lekarz powiedzial ze zawsze moge wyciagnac juz po 6 miesiach i odrazu bede plodna... a nie chce zby mi wsadzali jakies spirale czy cos do macicy tego sie poprostu boje wole jak mi cos pod skore wsadza... bede mogla wyczuc i bede miala pewnosc ze jest i ze dziala a jak nie widze (w macicy) to sie bede zamartwiac :sorry2:

u mnie w poniedzialek powinno byc juz dwa dni po @ , jesli @ nie przyjdzie.... wiec mam nadzieje ze cos wyjdzie.... kurde u mnie te apteki tak daleko a bym poszla i kupila czulszy test ale jakos tak... chyba poczekam

Pam skoro masz byc spokojniejsza, widzac implant to ok ;) Ja mialam spirale jakies 3 lata i po wyjeciu w pierwszym cyklu zaszlam w ciaze z moja Zuzia ;) Bardzo sobie chwale i mysle, ze jeszcze raz zdecyduje sie na jej zalozenie... Ostatnio bralam tabletki anty to niestety nie sluza mi. Nie dosc, ze mam dosc obfity biust to jeszcze bardziej mi piersi urosly :/ i do tego doszlo zle samopoczucie + pare kg ...

pam zrób jutro testa jak @ nie przyjdzie. Będzie chyba 2 dni między jednym testem a drugim jak sie nie myle, może wtedy bedzie więcej hormonu w organizmie i coś już się pokaże. Trzymam kciuki!!

emalia hej!! Pamietam Cie z majówek, przykro mi ze się nie udało... Mam nadzieję ze tym razem bedzie już tylko lepiej :***

Ostatnia edycja:
reklama
mamolinka80- witaj :-) mnie też dzisiaj dopadła chandra i wściekłość... na moją drugą połówkę. Kiedyś go uduszę, albo wymienię na inny (czyt. lepszy) model. Wszędzie gdzie się pojawia zostawia zniszczenia jak huragan. Robi śniadanie - w kuchni tajfun przeszedł, idzie brać prysznic - łazienka do godzinnego sprzątania...Wrrrrrr... Wziął moją ładowarkę do komórki i szukam jej od 2 godzin. Ma szczęście, że pojechał do pracy, tak to tylko przez telefon mu się oberwało.

Hormony już też zaczęły mi nieźle buzować, bo mam takie wahania nastrojów, że szok. Od euforii do płaczu w 5 minut. Nie wiem jak to zniesie moja rodzina, nie wiem jak sama siebie zniosę ;-).

Pam - mi też test wyszedł dopiero 2 dni po spodziewanej @. I to jeden test b. czuły [0,1] wyszedł, a [0,25] wyszła ledwo widoczna 2 kreska. Gdybym ten mniej czuły robiła jako pierwszy to przyjęłabym znów brak ciąży. Robiłam też test dzień przed @ i nie wyszedł. Przyjęłam więc,że ciąży brak i poszłam na imprezę. A tu taka niespodzianka. Myślę, że u Ciebie będzie podobnie :). Daj zaraz znać. Poszukaj tego najczulszego testu.

misianka - trzymam kciuki za fasolkę. A wczoraj miałam imprezę, 13 osób narąbanych, a ja jedyna trzeźwa :-( . W poprzedniej ciąży od razu odrzuciło mnie od kawy, alkoholu, a tutaj nic. Moją ulubioną limonkową Finlandię pili, a ja miałam takiego smaka...
Dasz radę, choć samej na myśl o odwiedzinach teściów robi mi się słabo :-).

Już nie pamiętam co chciałam jeszcze napisać. Odezwę się więc później.
Aha - jak mogę wstawić suwaczek? Jakoś nierozgarnięta jestem ostatnio :)

Buźka i miłego dnia

Do góry