reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2013

reklama
U mnie też łatwo nie było, o pierwszą ciąże w sumie 14 cykli starań w tym 2 poronienia, ale teraz już w 2 cyklu starań się udało.
Ja na szczęście problemu z włosami nie zauważyłam, farbować tez nie muszę, mam naturalny jasny blond, ale włosy najczęściej w kucyk, ale za to mam dużo syfków na plecach, w poprzedniej ciąży miałam na szyi. A mnie ostatnio się wydaje że to chłopiec będzie, ale płeć poznam pewnie dopiero w lutym wiec zdążę zdanie zmienić z 10 razy.

witam. nam sie niestety nie tym razem nie udawało kilka miesiecy. bo zaczelismy się starać od marca. i co miesiąc ta niepewność.juz od czerwca szczerze mówiąc wydawało mi sie że nam się już nie uda, potem mój D. wyjechał na 3 miesiące za granice i wrócił 14 września i nawet nie mysląc o tym udało się nam odrazu, aledopiero po dwóch tygodniach przyszło mi do głowy że może nam się w końcu udało, zrobiłam 2 testy i były słabiutkie dwie kreski i w 3 tyg poszłam do lekarza (bo miałam cykle nie regularne więc ciężko mi było coś wyliczyć ) i zrobił usg i powiedzial że jest mała plamka ale nie jest to pewne i kazał za kolejne 3 tyg przyjśc i wtedy potwierdził na 100%ciąze i seduszko pokazał maluszka :tak:
a co do pirwszej ciązy to była wpadka a druga to palnowana i udało nam się w pierwszyn cyklu

Ostatnia edycja:
eh wróciłyśmy z przedszkola :) budyń zjedzony :) jeju to moje dziecko ma takie teksty, że ja wymiękam ... rozbierając się z szalika i czapki spoglądnęła w lustro w przedpokoju i nagle słyszę : o może już mam zielone oczy (ma błękitne), bo widzę w nich sałatę i głębie duszy :) a co do ciąż planowanych / nie planowanych :) Tosia byłą wpadką, ale później się śmialiśmy, że my tą wpadkę planowaliśmy i faktycznie tak było, bo świadomie się nie zabezpieczaliśmy. A teraz ?? Ja od roku miałam fazę na drugiego dzidziusia :) Łukasz podchodził do tego sceptycznie, a bo kredyt, a bo większe mieszkanie by się przydało, a bo Tola mała, a bo to , bo tamto :) Ale wyszło, wrobiłam go w drugie dzieciątko :p A małżonek oszalał z radości :p I jak go podpytuje co by chciał to tylko nogą wymiata :) i mówi, że może teraz wreszcie w piłkę będzie miał z kim pograć :)

anula- oj kochana mój D. ma z kim juz grac a mi sie marzy córeczka. ale co będzie to bedzie. wazne żeby zdrowe. D. twierdzi że kolejny chłopiec bo się śmieje że już ma taka forme ale ja mam inne przeczucie i tez inaczej się czuje niz z chłopcami jak byłam w ciązy. i tez mi cała buzie obsypało trądzikiem. a we wcześniejszych ciązach nie miałam problemu z uroda twarzy :-)

heheh ja powiem tak, przeczucia chyba jeszcze żadnego nie mam, chłopiec mi się marzył, bo Tosia to taka córusia tatusia, a ja bym miała takiego synunia :p Ale z drugiej strony dziewczynka też byłaby ekstra, zresztą dla dziewczynki mam wszystkie ciuszki po Tosi :p

A u mnie w rodzinie pojawiło się parcie na chłopca :p ja też mam cichą nadzieję że będziemy mieć synka :-) ale dziewczynka też będzie super :-) za to mąż mówi że chciałby już wiedzieć co tam w brzuszku siedzi ale nie nastawia się na żadną płeć ;-)

Witam się :-)

U nas staranka pełną parą były tak od maja tego roku ;-) Co mi w brzuszku siedzi to nie mam pojęcia zielonego najwżniejsze żeby zdrowe było (ale po cichu chciałabym chłopca) ;-)
Dziś mnie naszła faza na zupkę ogórkową i ugotowałam cały gar - mniam zaraz będę wcinać :-)
Co do wizyt to ja miałam już 2 u swojej gin i jedną w szpitalu czyli razem 3 usg, teraz w poniedziałek mam kolejną i nie mogę się doczekać żeby usłyszeć, ze wszystko jest dobrze ...

reklama
A mi sie tak marzy dziewczynka....mmmmmmm :-) U nas w rodzince same chlopaki (znaczy nwoe pokolenie). Bo my dwie dziewuchy z siostra ale ona ma synka i 3 grudnia urodzi drugiego. Ja tez synka dlatego marze o panience. Ale tak naprawde to tylko zeby bylo zdrowe...moze byc i chlopaczek :-)
Kiedys kolezanka jakas stara wrozbe wyszperala i wywrozyla mi ze ze bede miec 3 synow ;> Ciekawe... :-)

Do góry