reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2013

ja też biorę prenatal :) Choć zaczęłam brać co drugi dzień, bo mi ponad normę skoczył poziom żelaza, i zaczęłam bać się o swoją wątrobę i zęby. A że wyniki z morfologii wzorcowe to myślę że to odpowiednia dawka :p

reklama
Mnie gin mówiła, że witaminy mam sobie odpuścić (chyba, że wyniki wyjdą słabe) - ale to przy wizycie już spory w sumie czas temu. Jedynie kazała 2x dziennie kwas foliowy brać. Zanim byłam u niej, zaraz po teście kupiliśmy Folik i zaczęłam zażywać. Ślubny kupił też witaminy, ale jak gin powiedziała, żeby odpuścić - sam połknął całe opakowanie (oczywiście nie na raz).

A jak już jesteśmy przy humorku, to przy tym musiałam zrobić przerwę na siusiu - nie wytrzymałabym do końca :rofl2:

https://www.youtube.com/watch?v=ubc0WKv3F7E

Ja biorę Femibion Natal 1, do końca 12 tyg się go bierze :) Mój gin jak u niego byłam w dniu spodziewanego okresu, (jeszcze ciąży nie widział) nakazał kupić jak się okaże po becie, że jestem w ciąży :)

U nas długo się staraliśmy. Od początku 2011roku, a zaszłam w ciążę dopiero w listopadzie 2011, w lutym br. łyżeczkowanie.
Teraz udało się w 2 cyklu.

Ewelina - też prócz kwasu foliowego nic nie biorę. Nie dam nawet rady utrzymać witamin w żołądku. Ale lekarz mówi, że wystarczy.

Kari - o której masz usg?

Ostatnia edycja:
natis 8.40 rano mam byc w szpitalu wiec pewnie w okolicach 9 bede miala usg. Godzine wczesniej mam wypic duza ilosc wody i nie siusiac :baffled: niby jak to nie wiem. Najgorsze ze to rano bo musze isc sama, maz musi isc do pracy bo grozi mu zwolnienie z racji redukcji stanowisk wiec umre ze strachu chyba. Zaraz po musze sie szybko wyzbierac bez wzgledu na wyniki i leciec z Adamem na zajecia logopedyczne, dojazd taksowka zajmie z 15 min wiec bede miala naprawde cieki poranek. Tym bardzieb prosze wszystkie o zaciskanie kciukow :-(

natis 8.40 rano mam byc w szpitalu wiec pewnie w okolicach 9 bede miala usg. Godzine wczesniej mam wypic duza ilosc wody i nie siusiac :baffled: niby jak to nie wiem. Najgorsze ze to rano bo musze isc sama, maz musi isc do pracy bo grozi mu zwolnienie z racji redukcji stanowisk wiec umre ze strachu chyba. Zaraz po musze sie szybko wyzbierac bez wzgledu na wyniki i leciec z Adamem na zajecia logopedyczne, dojazd taksowka zajmie z 15 min wiec bede miala naprawde cieki poranek. Tym bardzieb prosze wszystkie o zaciskanie kciukow :-(

Kari, trzymam kciuki!!! :) Będzie dobrze!

Widze dziewczyny, ze Wy takie "pierwszostrzalowe" ;-) staraczki w wiekszosci. A przynajmniej szybko sie udawalo...U mnie nie bylo az tak wesolo. Po pierwszym poronieniu staralismy sie z R ponad 3 lata (tak ze juz wszystkie badania byly porobione itd.) 2 wrzesnia 2010 mialam slub koscielny (po 6 latach od cywilnego) i pyk :-) udalo sie. Slubny sie smial, ze Pan Bog czekal az z papierami porzadek zrobimy...hihihihi No i tak mamy Kube. Mlody jest z 27 czerwca 2011. No i we wrzesniu znowu sie udalo, tyle ze teraz mam termin na 30 hihihi.
Moj R sie ostatanio smial i mowi do mnie...Wiesz co, Ty to chyba jestes plodna tykko we wrzesniu :-D Dobrze wiedziec!! hihihih
Taka z niego franca:-D
-------
Kari- faktycznie bedziesz miala zwariowany paranek. Ale kciukasy juz mam zacisniete &&&&&&&&& trzymaj sie kochana!!!

Ostatnia edycja:
Witam kochane :). Wróciłam ze sklepku i zjadłam połowę słoika ogórków konserwowych:tak:, od trzech dni za mną łaziły . Wiem , że nie bardzo to zdrowe (ocet) ale nie mogłam już dłużej :zawstydzona/y:. A teraz mam ochotę na budyń kokosowy. Była przerwa w zachciankach po czym wróciły ze zdwojoną siłą !!!! Ja biorę tylko folik , witaminki nie. Czekam na drugi trymestr. Gratuluję tym mamusiom które już wkroczyły w ten upragniony czwarty miesiąc. Włosy moje też się przetłuszczają masakrycznie , no i odrosty też mam. Z tym też czekam na czwarty miesiąc.

reklama
Ja biorę Pharmation mantruelle czy jakoś tak, w poprzedniej ciąży tak od 11 tc a w tej już od 7 bo kiedy w tamtej zaczęłam go brać to mdłości przeszły ale to już był taki okres wychodzenia z tych dolegliwości, ja wynika miałam cały czas bardzo dobre wiadomo erytrocyty i hemoglobina lekko poniżej normy, ale wydaje mi sie ze warto coś brać wiadomo teraz w okresie zimowym ciężko bedzie z samych owoców i warzyw tyle witaminek wyciągnąć

Do góry