reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czerwiec 2013

Dzieci śpią, ja zaraz tez odpłynę. Nie mam juz siły nawet siedzieć, leże i dopijam herbatę. Jeśli Aro liczył na "coś" to dziś nici z tego ;-)

Marys, ja też ubieram choinkę w Wigilię. A właściwie to u mnie w domu, bo ja miałam zakaz zbliżania się do puki wszystkie lampki nie zostaną zawieszone, a zawsze było ich 4-5 kompletów (nieważne ile razy tata sprawdzał lampki przed świętami, kiedy tylko pomagała wieszać, zawsze któryś komplet nie świecił; zakaz dostałam po tym, jak nie zapalił się żaden). Za to wszelkie stroiki, dekoracje ustawiano się wczesniej, a lampki na oknach na rozpoczęcie adwentu.

Madzia, zima taka może być, ale żeby choć przez święta był biały, puszysty śnieg.
Akurat w naszej klatce nawet pijaczki są ok. Jeden raz nawet zapukał do nas, żeby mi powiedzieć, ze mu się podobam :O dobrze, że Aro nie otworzył mu drzwi :p

Mikoto, teraz jeszcze się troszkę pilnuje (choć wracam juz do normalnego jedzenia), ale na miesięcznie Krysia dostanie wigilijną mieszankę. Nie wytrzymać, żeby nie zjeść choć malutkiego pierozka z grzybami (specjalnie będę z robić malutki, żeby zbytki nie kusilo i nie było mi żal).

Jutro Aro wraca juz na dobre do pracy. A my z Mikim zabieramy się za dalsze przygotowania do świąt. Popitrasimy po kolei wszystko, co można wcześniej. Aro nawet w Wigilię idzie do pracy, wiec raczej niewiele nam pomoże.

reklama
Palin odważna jesteś ;-) ale są dzieci karmione piersią, które nie reagują na kapustę, kawę czy owoce. Ja jestem przewrazliwiona na tym punkcie, bo Zosie nawet po ziemniakach i gotowanych jablkach męczyło :-( co szykujesz ba święta?

Mienie super, że mąż juz w domu! :-D dziękuję :-* czekam na zdjęcia Twoich dekoracji ;-) menu imponujące, u nas tez pieczarki w użyciu. Dzisiaj postanowiłam,że zamiast krokiety zrobię paszteciki. Także musze zmienić listę :p

Madziu brawo dla Matta! Zych chłopak! Ja też w kuchni piernicze :p

Załączniki

• 1418586078189.jpg
    1418586078189.jpg
    40,2 KB · Wyświetleń: 43
Minnie, u mnie w domu zawsze było 12 potraw (czasem i więcej), nie licząc oplatka i chleba. Nie podaje się ziemniaków, makaronu, ani ciasta.
W tym roku my z Aro i dziećmi sami, w dodatku Miki grzybów nie dostanie, ja tez oszczędnie ze wzgledu na Krysie, wiec potraw będzie mniej.
Mikoto, bedzie: barszcz, pierogi z grzybami (do barszczu zamiast uszek, bo jest więcej farszu :p ), pierogi z twarogiem, smażony karp i leszcz, pieczony pstrąg, ryba po grecku, mielone z ryby, śledź w oleju, sałatka warzywna. Odpuszczam kapustę, a grzybów naprawdę tylko aby na języku smak poczuć (dla mnie święta bez grzybów to nie święta). Krysia (odpukac, puk puk), znosi wszystko dobrze. Wiem, że z marchewką i gruszkami muszę uważać, ale np jabłka nie robią problemu (w przeciwieństwie do Mikołaja, którego do dziś wzdymają).
W ogóle widzę, że z niczym nie mogę wzorować się doświadczeniami z Mikołajem, bo ona jest kompletnie inna, prawie w każdej kwestii.

Ufff wyszliśmy z kuchni. Matt już zasypia. A ja ogarnęłam kuchnie z bomby mącznej ;-)
Przypomniało mi się że na jutro mamy własnoręcznie zrobioną ozdobę na choinkę przynieść do żłobka więc wykombinowaliśmy (niestety do dekoracji Mikoto się to nie umywa)... w końcu miała być to praca razem z dzieckiem więc nie mogłam mojego :talentu" w 100% pokazać :p
Mam nadzieję że dzieci jeść tego nie będą bo pisaki z dr oectera się przeterminowały i zaschły :-/

Załączniki

• 1418590360739.jpg
    1418590360739.jpg
    25,4 KB · Wyświetleń: 43
Jej dziewczyny u Was juz wszystko pelna para a ja nadal z palcem w tylku;)
Jedyne co to mam wizje na choinke-w tym roku bedzie mocno kolorowo-mocny roz,limonka i niebieski;) specjalnie dla malej,moze tak sie na nia zapatrzy,ze bede miala chwile dla siebie;)

Mikotku cudne dekoracje,choinka boska:) jak Zosienka?

Teri to mialas niezla przeprawe na sesji:) czekamy na efekty:)

Madzia zazdroszcze tesciowej;) pierniczki sliczne:)

Gosiak mam nadzieje,ze Twoje podejrzenia sie nie sprawdza i piesiu wydobrzeje!

Kinia jak tam?Juz lepiej?

Sciskam wszystkie:)

Madzia dla mnie tez, tylko na swieta niech spadnie snieg i sylwestra, pozniej juz moze byc wiosna :-D jak bedziesz w poblizu to zapraszam na farbowanie ;-) ja uwielbiam zabawy z wlosami :-D moglabym farbowac, ścinac, czesac :-D moje niestety sa nie do ulozenia wiec tylko je myje i ukladaja sie hak chca..
Mikoto usypianie Mlodej zajelo godz :-/ a jeszcze zmywanie, kanapki, mycie i ogarniecie brwi bo troche zaroslam :-/ tez uwielbiam te swieta, dlatego wolalabym wczesniej ubrac choinke zeby miec je chociaz ciut dluzej, a i w wigilie nie man czasu ubierac choinki no będę w pracy prawdopodobnie :-/
Madzia, Mikoto oj tam zgrzeszylam :p moim zdaniem nic wielkiego nie zrobilam, tylko same rzeczy na szybko :p najgorsze przede mna... A w tygodniu raczej to odpada tym bardziej, ze M bedzie mial druga zmiane :-/ aa i zaomnialam dodac, ze przy myciu safek (tych dolnych) w kuchni mialam malego pomocnika :p
Anula, Madzia, Mikoto tez czesto sie zastanawiam skad ludzie maja na pelne kosze jedzenia, 15 toreb ciuchiow wypchanych po brzegi itp :-/

Marys - -alez sie narobilas !!! ja kompletnie w polu z porzadkami, jakos nie mam natchnienia na swiateczne sprzatnie

Minnie - -ale maz sprawil CI niespodzianke ! nacieszcie sie soba

Madzia - ja tez planuje z Tymkiem robic pierniczki o ile przyprawe do piernika w polskim sklepie dostane ;-)

Palin - E tez do pracy w Wigilie, ale dla nich to normalny dzien, nie obchodza Wigilii

Ehhh u nas dzis kiepski dzien popoludniu. Pojechalam na pchli, ale w sumie oprocz 2 drewninych ukladanek dla Tymka (zwierzaczki i kubus Puchatek) nic konkretnego nie kpilam. Popoludniu Nelka jakas nie swoja, rozdraznona, nie mogla sie wyciszyc na wieczor ani najesc.... kupy po zmianie mleka jeszcze gorsze zielone , nie pachnace zbyt ladniei. Wiec popowli od rana poworcilismy do poprzedniego melka. Kupek bylo wiecej, ale koloru i zapachu w maire dobre tylko, ze luzniejsze :-( juz glupieje. Na rynku jest jeszcze jedno melko wiec pewnie wyprobujemy bo czytalam i jak ktos mial taki problem to sugerowali. Jest jeszcze melko z obnizona zawartosci laktozy, wiec moze i to jest wyjscie.

22.12 idzimy z mala na kontrola wiec wtedy wypytamy lekarke co robic, Niby to lekarz ogolny, ale z Tymkiem mowila konkretnie i do rzeczy (mimo, ze widzielismy ja raz )...
Jutro E dzowni do weta sie umawiac, az sie boje...

Najbardziej mnie boli, ze Emil za to wszytsko mnie obwinia , bo ja chcialam drugie dziecko, wiem, ze nie mysli tak calkiem powaznie ale mimo wszystko boli mnie to. Widzialam jak mial dzis dosc placzacej Nelki i Tymka , ktory co chwilke mnie ciagal i marudzil :-(Niech sie cieszy ze kolki nie mielismy
Juz nie smece bo atmofere swiat bede psuc

Madziu ale super pomysł! Pięknie wyszło! Lepiej uprzedzić opiekunki odnośnie tych pisakow :-/

Emcia juz nie mogę się doczekać Twojej.choinki :-D kiedy ubierasz? Zosia dzisiaj marudna, pokazywała ciągle paluszkiem miejsce z zebem :-( dałam.jej przeciwbólowe. Jak Nina?

Marys to ja też chcę do Ciebie! Uwielbiam mieć robione przy włosach :p nigdy nie farbowalam, ale na czesanie albo modelowanie się pisze ;-) ubieram.choinkę.wcześniej, w końcu trzeba Wprowadzić ducha tych świąt! ;-) co masz najgorszego.do.zrobienia?

Gosiak smutno mi.się zrobiło po przeczytaniu Twojego posta :-( E. Pewnie rzeczywistość odrobinę przerosła. Niewielka.różnica wieku daje teraz we znaki, ale z miesiąca na miesiąc będzie coraz lepiej! Niech będzie Twoim wsparciem! Mogę sobie wyobrażać jak się czujesz :-( głowa do.góry! Będzie lepiej! Mono.Cie przytulam <3 co do mleka, jeżeli to laktozy to.kupy są strzelone, zielone, ze ślubem, kwaśne. Bardzo częste. Po.każdym karmieniu. Tak to.było u Zosi. Hubi Robaczka tez miał takie częste :-(

Juz, albo też dopiero, leżę. To był ciężki i długi dzień.

Witam
Kochane nie piszę bo czasu mi brakuje na jedzenie. Zwariowany czas. Zakupy prezentowe, wizyty, goście, sprzatanie, ubieranie choinki, pierniczenie ...jak na karuzeli.
U nas w porządku goraczka po szczepieniu szybko przeszła. Tosiu już w humiorku. Mila daje popalić okropnie. Z P mamy tak cudowny okres, że czuję się jakbyśmy dopiero się poznali:-p
Maryś
ale z ciebie pracuś, u nas dziś znowu się nabałaganiło przy ubieraniu choinki i pół dnia z tym walczyłam a jeszcze jutro musze odsunąc kanapę
Na ogądanie zdjęc zapraszam na FB )))))

Gosiak bardzo mi przykro, że E tak reaguje. Na pewno nie jest wam łatwo. Trzymam kciuki żeby wszytsko wróciło na tory
Mikotku
piękne dekoracje i choinka, ale to ci już mówiłam. Mam nadzieję, ze śpisz już słodko. Ja się przespałam godzinę po południu i teraz nie moge zasnąc
Mini
radości we dwoje;-)
Palin
oj jak ja zgłodniałam czytając twojego posta:-D
Madzia
sliczne pierniczki, nasze jeszcze nie dekorowane:sorry:
emka
czekam na zdjęcie choinki
Nasza baaaaardzo kolorowa i słodka :-p
Miłych snów.P mnie woła;-)

reklama
Do góry