reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2013

Mikotku - Twoja choinka to Mistrzostwo PIEKNA !!!!

Ech naczytalam sie wlasnie odnosnie mojego psiaka - caly czas chodzi opuchniety, raz bardziej raz mniej, ale teraz ma spuchniete podgardle :-( i u wielu psow byl to czasem jedyny objaw chloniaka ...juz siedze i placze :-( jutro E ma dzwonic do naszej wet (a ona tylko do 18.12 tu pracuje) i pojedziemy, aby biopsje tego zrobila :-(

reklama
Dzień dobry.
Dzieci śpią, chwila relaksu, bo przy niedzieli nie wypada urabiac się po łokcie ;-)

Mikoto, narobilas mi smaka i dziś na śniadanie były racuchy :p niby ne robilam dużo, ze wyszło tyle, ze chyba jeszcze i jutro jeść będziemy. Nocka spokojna. Choinka cudowna!!!

Gosiak cieszę się, ze wózek juz u Was. Oby się dobrze spisywał. Ale akcja z kluczami. Ja tez ostatnio zrobiłam numer. Wrocilismy ze spaceru, usypiamy dzieci - dzwonek do drzwi. Zdziwieni, Aro otwiera, a sąsiadka z gory nam oddaje moje klucze. WTF? Oczywiście tak zajęta dziećmi zapomniałam i zostawiłam klucze w drzwiach, a Aro wniósł wózki i nie zauważył. Jednak dobrych mamy sąsiadów. Ktoś podejrzany to by sobie je zabrał i wykorzystał pod naszą nieobecność.
Biedny psiak, ale to może nie oznacza najgorszego? Myśl pozytywnie.

Marys, fajnie pospaliscie. Jak komp? Juz ok?
Tez juz myślałam, ze to może z przejedzenia i w czasie posiłku robię jej nawet przerwy. Chciałam też ją ustawić na co 3 godziny, ale ona pluje skoczkiem jak chce mleka, piekli się i koniec. W nocy ładnie trzyma odstępy, w dzień różnie. Ale np od wczoraj odbijała ładnie, nawet nie zdążyłam jej podnieść. Ech, za prosto być nie może.

Anula, dobrze, że to nie złamanie. No u nas pępowina gruba twarda. Już widać, że niewiele brakuje.

Pogoda byś do południa przepiękna. Poszlismy na spacer. Na targu odbywał się jakiś maleńki festyn dla dzieci, przedszkolaki z różnych placówek śpiewały piosenki, Święty rozdawał cukierki i zakladki do książek. Było i stoisko wojska. Na każdej imprezie czestują grochówka, a dziś mieli kapuste z grzybami. Zapach roznosil się po całym targu, a miałam ochotę wyc. Żeby nie Krysia chyba bym z kilka misek wciągnęła, ponoć pyszna była. Ech, Miki tylko spróbował, ale nie bardzo mu pasowała, zjadł 2 kromki suchego chleba i popijał barszczykiem. Za rok mam nadzieje, ze znów będzie to sobie odbije, a nawet zapasmzabiore do domu, zamrożenie i będę miała na Wigilię, a co :p ;-) :p ;-) :p ;-)

Witam,
Czekam na rodzicow, mam farbowac mame, tata przyniesie jakies kosci i miecho do zamrazalnika. Ogarnelam dzisiaj troche, okno balkonowe i u Mlodej umyte, w lazience zostaly tylko kafelki i podloga, szafki w kuchni umyte, lodowka tez, firanki sie piora, kwaitki podlane. Został jeszcze pokoj Mlodej, u nas szafki i przedpokoj i dwa okna. Mialam jeszcze ciacho robic ale zabraklo mi maki :-/
Mikoto M niezgadza sie zeby wczesniej ubrac bo to sie robi w wigilię.. ale w tym tyg ma druga zmiane wiec w piatek planuje ja ubrac :-D wpadlam tez na pomysl jak udekorowac troche mieszkanie, ale potrzebne mi wiecej lampek, lancuchy i ktos baaaardzo wysoki. Chce obwiazac lancuchy lampkami i poprzyczepiac dookola pokoju na scianach, ale chyba nie dam rady, a M vedzie narzekal ze wymyslam :-/ a choinke masz przecudna! Swieta u Ciebie pelna geba! slicznie to wszystko wygląda!
Anula alez piekne zdjecia! Jak namalowane :-D dobrze, ze z noga nic powaznego siw nie stalo. A sasiadka moze czepliwa poprostu. Czasem sie niestety zdarzaja.
Gosiak trzymam kciuki za psiaka! Oby nic powaznego nie bylo!
Palin komp na razie dziala, i mam nadzieje, ze tak zostanie. Dobrze, ze jeszcze tacy ludzie sa na tym swiecie, pozazdroscic sasiadiw ;-) a w przyszlym roku sobie odbijesz jak nie na rynku to na wigilii ;-)

Witam się wieczornie :-)
Taka zima jak dla mnie może być. Nie trzeba się w puchowe kurtki ubierać i przyjemnie się spaceruje :-)

Marys Ty torpedo! Zgrzeszyłaś tak sprzątając w niedzielę hihi ;-) Ja miałam do wczoraj skończyć ale jeszcze została lodówka i ubrania Matta do przegrzebania. Może jutro się uda?
Ładnie pospałaś. Zazdroszczę! Widzę że "trudnisz" się w farbowaniu-szkoda że mam do Ciebie tak daleko :(

Gosiak kciuki za psiaka, żeby nie sprawdziło się najgorsze! Czekam na zdjęcie ze spacerku!
Ale przygoda-uratowani dzięki magnezowi ;-)

Palin dobrych sąsiadów macie. Ja ostatnio tezt zapukałam jak widziałam klucze w drzwiach. Może nawet złodzieje mają sumienie i swoim sąsiadom krzywdy nie robią :p
Następna i racuchy.. chyba w końcu muszę je zrobić bo nawet jak o nich zapominam to pojawiają się na bb ;-)

Mikoto miszczu mój-jak już będę miała swój domek to zatrudniam Cię w doborze dodatków i ozdób!! Szczękę zbieram z podłogi :-)
Mikoto nasze nocki ostatnio kończą się między 4 a 5 z powodu kupy. Na szczęście na nocnik.. ale chodzę nie wyspana, ziewam cały dzień a teraz gdyby nie telefon w ręce już bym miała zamknięte oczy :-/

Anula szybkiego powrotu do zdrowia, dobrze że to nie złamanie!
Co to za ciotka? Super fotki!!!

Teri kiedy będziesz miała zdjęcia z sesji?

Niedziela minela nam leniwie. Noga dalej boli, przy dzieciach nie da sie jej oszczedzac...
mikoto - szczena mi opadla, cudna choinka, och ale bym chciala zobaczyc Twoj dom
Madzia - To ciotka z Ameryki haha a tak serio, to chrzestna mojego brata, zaraz po studiach wyjechala do Stanow, tam poznala meza, Wlocha. Od tamtej pory spelnia swoj amerykanski sen... zagraniczne wakacja dwa razy w roku, luksusowy samochod, przepiekny dom pelen przepychu i blichtru.

Anula i gdzie tu sprawiedliwość.. jedni mogą pozwolić sobie na wszystko a inni liczą każdy grosik :-/ Dziś byliśmy na zakupach odzieżowo-przedświątecznych.. skąd te ceny? Skąd Ci ludzie na to mają kasę.. Każdy szedł z kilkoma siatami :-/

Tymek śpi. Idziemy z Mattem do pierniczków-coś nam się ciasto klei :-/

Dokladnie Madzia. Ja to sie smieje, bo ona co roku przyjezdzajac daje mojemu bratu 100 dolarow. Hahah od 15 lat :p ok liczy sie gest, ale jakbym ja miala taka sytuacje materialna to wstyd mi by bylo dac tyle, raz ze dolar troche stracil na wartosci, dwa ona tyle na manicure wydaje :p
A ciasto podsyp maka :-)

Gosia dziękuję :-* o matko, obu Twoje podejrzenia się nie sprawdziły! Biedna psina :-(

Palin dziękuję :-* hi hi super! U nas tez ostatnio racuchy królują. Zosia i mój dzidziuś je uwielbiają. A ten przepis, który wstawiłam jest naprawdę super ;-) dobrze, że sąsiadka interweniowała. Doskonale CIE rozumiem.z wyrzeczeniami w czasie karmienia.

Marys my zawsze ubieralusmy w Wigilię, ale od 3 lat ubieram wcześniej. Nie wyobrażam.sobie robić tego w biegu, a tak wygląda.kilka dni przed Wigilia u mnie. Ciągle coś. Poza tym.kocham te święta. Uwielbiam.ich klimat. Szkoda, że Twój M. Jest taki zasadniczy i tak.obstaje przy swoim :-( dziękuję :-* nie proznowalas dzisiaj :-o tyle zrobiłaś! Brawo! Kładz się spać razem z Karina. Odpoczywaj. Należy Ci się.

Madzia polecam racuchy i dziękuję za tyle miłych słów :-* jeszcze będziesz piekła teraz? Szacun!

Anula jejku, dziękuję :-* kochana, jesteś :-* wiele bym teraz zmieniła, ale kiedyś, gdy będziemy remontowali dół, to wiem.juz jak chce mieć :p a te zdjęcia to tylko wycinki dekoracji ;-) Twoja Ciocia jak mój Wujek :p ale mnie to już śmieszy niż smuci ;-)

Madziu, Anula zgadzam się! Ceny są tak wywindowane ze głowa mała :-o :-( zazwyczaj kupuje na wyprzedażach, ale teraz chyba zrobiłam.sir bardzo wybredna, bo.nic mi.się nie podoba :-/ kiepska.jakość za wygórowanaą cenę :-/

Zosia.dzisiaj nie spala :-/ właśnie zasypia.

Anula Dziękuję za radę z mąką.
Mikoto piekę właśnie pierniczki-siedząc tu z Wami.. a w kuchni

Załączniki

• 1418583917832.jpg
    1418583917832.jpg
    20,5 KB · Wyświetleń: 42
reklama
Czesc dziewczynki,

Moj m. pokombinowal i przyjechal caly tydzien wczesniej :)
Wieczorki bede musiala oddać jemu wiec prosze o wyrozumialosc ;)
U mnie przedświątecznych przygotowan ciąg dalszy. Dol juz nareszcie skonczony, od zyrandoli po listwy przypodłogowe, wszystko wypucowane ;) gora juz tez zaczeta, pojdzie na szczescie juz duzo szybciej, bo pilnie musze stworzyc liste zakupow na potrawy swiateczne zeby potem nie przepychac sie wsrod tlumow.
U mnie juz od lat w menu zupa pieczarkowa (poki dzieci male bo tak to zawsze robilam z prawdziwych lesnych) ziemniaczki z ryba (dorsz albo losos) do tego kapusta z grzybami, pierogi z kapusta i grzybami, karpie w zalewie octowej i na deser dwa ciasta. W tym roku po latach znowu sernik z pierniczkami i jakis przekladaniec, jeszcze nie zdecydowalam.

Gosiak biedna psinka mam nadzieje ze najgorsze obawy jednak sie nie potwierdza. Ale mieliscie przygode z kluczami dobrxe ze sasiedzi pomogli :)
Mikoto padam do Twych stop, piekna choinka i dekoracje! Kochana, u mnie podobnie z ta robota, jedno zadanie zmazuje z tablicy a wpisuje 3 dodatkowe... no ale ja tez taki typ co w miejscu nie usiedzi i sobie robote wyszukuje ;) ja generalnie lubie byc w ruchu. Jak spedze caly dzien bezczynnie to jestem chora ;)
Palin fajnie ze jest juz poprawa z odbijaniem. Moze zoladeczek dojrzeje i bedzie juz lepiej
Marys szkoda ze twoj m. tak kiepsko współpracuje. Ale fajnie, ze po dniu spędzonym w pracy myslisz jeszcze o stworzeniu swiatecznej atmosfery i dekorowaniu domku.

Kochane, dzieciaki spia wiec pedze do mężusia sie wyprzytulac bo wczoraj byl wymeczony a dzis nie mielismy zbytnio czasu dla siebie ;)

Spokojnych nocek :*

Do góry