reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czerwiec 2013

Mikoto mozna powiedziec, ze troche wyspana wstalam ;-) czegos takiego wlasnie od poczatku sie wystrzegam, nie nosze jesli nie trzeba, bawienie samodzielne (ale nie caly czas ;-) ) zeby czegos takoego uniknac w przyszlosci.. Jak raz dam wejsc na glowe to juz koniec o_O musze teraz oduczyc ja ciaglego noszenia bo mi plecy wkoncu siada o_O a ciezko jest ja czegokolwiek nauczyc, jezeli ktos inny robi inaczej, wiec to co ja wypracuje z Mloda przepada w chwile.. Ehh... A jak Zosia? Widac juz ostatnia piatke na wylocie?
Gosiak no to kupicie wozek, zaraz sprzedacie mieszkanko :-D super! :-D dobrze, ze chociaz wczesniej E wykapal Tymcia.
Palin moze i brutalne ale jezeli inne sposoby zawodza... Spij ile mozesz :-)
Teri, Mikoto a to nie jest norma, ze dzieci od 3 roku do przedszkola moga isc?
Kingusia sprobuj jesc choc troche, oby jutro bylo lepiej!
Anula obu ze stopa nic nie bylo! Mi M w maju nadepnal pieta na stope (w okolicy malego palca), spuchlo mi, i jakis dziwny czerwony szlaczek mi sie zrobil i bylo sine, poszlam na przeswietlenie, ale cos z kompem sie im zrabalo i niebylo opisu, ale lekarka ktora to robila powiedziala, ze raczej zlamana nie jest.. Do dzisian tego opisu nie odebralam, a szlaczek czerwony mi zostal o_O Tosia w domu inaczej sie zachowuje bo wie, ze jest u siebie.. A sasiadka faktycznie dziwna, ale z drugiej strony nie powinna miec pretensji jezeli dzieje sie to przed 22 o_O
Madzia wow ale zapas :-D sporo kosztow Ci odejdzie ;-)
Wisienka usmiala sie z tego 'piwa' :-D
Teri u nas tez strasznie wieje, przez co Mloda chyba kiepsko zasypiala bo swiszcza jej wywietrzniki :-/

Hmm... Mloda zasnela, choc nie obylo sie bez wziecia na raczki przez ten wiatr :-/ ale w konch porzadnie zasnela.. Zrobilam dzisian tak jak radzila Gosiak, jak nie pomagalo proszenie i blokowanie raczek, dalam jej klapsa i powiedzialam, ze to boli mnie tak samo jak ja (oczywiscie nie mocno).. Hmm... Wydaje mi sie, ze zrozumiala ale sie okaze jutro.. jutro przyjezdza moj brat zobaczyc kompa co sie z nim dzieje.. Poki co dziala, ale wczoraj nie chcial sie wlaczyc, albo sie restartowal.. moze uda sie uniknac wydatkow.. Tak gonicie z robota, ze az mi glupio :-/ jeszcze nic nie ruszylam i tu zaraz swieta o_O moze jutro sie uda..

reklama
Madzia - oj obys miala racje co do mieszkania :-D moj tez wymusza placze, no ale zasypianie to isnt szantaz z jego strony i ni wiem jak to ugrsc :dry:

Palin -62 ??? !!!!! ja dopiero odlozylam 56 bo za male sie zrobily :-p teraz mamy rozm . 0-trzy m-ca czyli nasz 58-62 i poki co sa dobre. Krysia z pewnoscia juz wazy ponad 4 kg ! biedna z tymi baczkami, ale jakby miala kolke to by plakala mysle i to bardzo. Kurcze nie mam pojecia co to moze byc. Wiem, ze sa te katatery do pupki, moze to by szybciej ulge prztnioslo :-( Ja dzis dalam nowe mleczo i tez troche pierdziuszkow bylo, ale kupka tylko jedna (moze nie idealna, ale nie lecialo z niej w czasi kazdego karmienia)

Terii - u nas przestalo nareszcie wiac, co prawda jest nadal wierznie ale dalo sie wyjsc. Pociesze Cie, ze t okna gorzej pomontowane a nie wylecialy :-p

Marys - oby zadzialalo !

Gosiak, no właśnie to nawet kolki nie przypomina. Sama położna stwierdziła, ze to nie kolka. Dziś sprobowaliśmy termometrem pomasować na spieciu, ale prócz uśmiechu na pyszczku nic to nie dało. Na dobrą sprawę nie wiem, czy to w żołądku, czy jelitach. Ona ma też problem z odbija niem. Bardzo długo trwa zanim sobie beknie. I ani noszenie w pionie, ani poklepywanie nie działają (może czasami).
Krysia urodziła się 58 cm, wiec spodziewała się, że ciuszki poniżej 62 są dosłownie na chwile. No jeszcze niech nam pępowina odpadnie i zacznie się szaleństwo przebierania :p

A tymczasem dojadamy cyca i idziemy spać.

Nie spie od ok 1... Lol sie krecil niesamowicie, ostatnio wszystkie takie nocki, wierci sie, rzuca,.pojekuje ehhhh no i 6:30 wstal.
Noga mnie boli, czekam na Luke, a wroci ok 12 i jade na przeswietlenie.
Marys - no dziwna ta sasiadka, zwlaszcza, ze nie zachowujemy sie przesadnie glosno, no normalnie... jest dwojka dzieci, to normalne ze im czasem spadnie zabawka, czy przebiegna, podskocza... nie bede wyciszala podlogi przeciez. No chyba ze chodzilo jej o te spazmy i wrzaski Toski, nie wiem. Luka powiedzial, ze jak ja spotka to zapyta...
Palindromea, a moze sprobujcie pozycji do karmienia, ktora pomaga w odprowadzaniu gazow i zapobiega polykaniu powietrza. Ja po kolkach Tosi z Karolem bylam juz madrzejsza. Karmilismy sie brzuch do brzucha. Tzn ja kladlam sie na plecach a on kladl sie brzuchem do mojego brzucha. Podczas karmienia raz ze byl mocniej do mnie przytulony, dwa przez moje oddychanie moj brzuch masowal jego brzuszek. Ani razu nie mial problemow, potrafil beknac podczas jedzenia a i pruty pieknie sie odprowadzaly.
Dziewczyny glupie pytanie. Chcielismy kupic w tym roku zywa choinke. Ile taka mi sie utrzyma :p tzn jesli kupimy w sobote nastepna to bedzie ok?? nigdy nie mielismy zywej :p

Dzien dobry

zaczelismy dzien juz o 6, akurta Nelka byla karmiona jak Tymek wstal wiec nawet nie moglismy polezac troszke ;-)E juz w trasie po wozek, szybciej worci to moze pomoze mi jeszcze posprzatac do konca ;-)

Anula- choinka spokojnie wytrzyma, pewnie bedzie troskze iglu gubila ale to normalka. U mnie w domu beda kupowac chyba jutro, wrzuca na srtych do wody, a potem dzien przed wigilia bedzie ubieranie. CHocinka spokojnie stoi do Trzech Kroli ;-)

Witam się z kawką!

Wczoraj po obiedzie pojechalysmy z moimi rodzicami do galerii. Zrealizowałam rabaty w hm, zaczęły się tam już fajne przeceny, także można wyruszyć ;-) mnie udało się kupić Zosi komin i śliczny szary świętej, oba po 20 zł :-D otworzyli u nas nowy sklep, kik, kupiłam tam Zosi świetny trojpak rajtuz za 15 zl! A sobie metalowe gwiazdki zasilane bateriami :p

Kingusia jak się czujesz? Jak Laura?

Anula współczuję nocy :-( może to zęby? Co do Tosi, myślę że minie ten etap nieśmiałości. W domu zachowuje się inaczej, bi wie jakie są Wasze reakcje. Sąsiadka dziwna, naprawdę. Nie brałabym tych słów aż tak do serca. Kochana, glowa do gory, pierś do Produkcji i do sił na dzisiaj. Oby ze stopa nie było nic poważnego! Choinka spokojnie wytrzyma. Wczoraj oglądałam piękne żywe w obi! Jejku, żywa choinka cudo!

Madzia super klient! Jesteś kilkanaście stów do przodu :-D jak noc? Pospaliscie dłużej?

Teri wyspałas się?

Marys jakie plany na dzisiaj? Dziękuję ze pytasz. Zosia nie pozwala zajrzeć sobie do buzi, a paluszkiem wciąż pokazuje. To norma, przepis, ale u nas dyrekcja nie przyjmuje 3 latków, bo jest tylko.jeden nauczyciel :-/

Gosiak ale super, że udało się z tym.wózkiem! Etap ciężkiego zasypiania trzeba przeczekać :-/ mowie z własnego doświadczenia.

Palin Krystynka ma jeszcze kikutek? Długa się urodziła, także szybko zmienia rozmiar ubrań ;-)

Wczoraj wieczorem Zabrałam.się za pakowanie prezentów. Zeszło mi 2 godz. Ale na własne życzenie. Zaczęłam łączyć papiery, wstążki, pracochłonne ale jestem.bardzo zadowolona ;-) położyłam się chwilę po północy i wtedy Zosia sir zaczęła kręcić. Kiedy ona zasnęła,ja nie mogłam. Koniec końców zasnęłam przed 3. Dospalysmy do 8. Dopijam kawę, z przerwą na pokazywanie jak robią zwierzątka, dopisuje kolejne punkty na listę rzeczy do zrobienia i biorę się do działania.

Mikotku - dostalas w HM szary komin dla dzieci ??? potrzebny mi dla Tymka i chcialam robic ale jakby byly to bym kupila , chyba ze typowo dla dziewczynek ;-) skle KIK widzialam kiedys w wiedniu i x lat temu mieli tam mase fajnych rzeczy . WIem, ze ten etap trzeba przeczekac, ale Tymek w 100 % krzyczy szantazujac i nie wiem czy cos z tym robic czy to minie ....

Gosiak komin ecru ze złota nitka, a sweter szary ;-)

Załączniki

• 1418457962642.jpg
    1418457962642.jpg
    13,6 KB · Wyświetleń: 45
  • 1418457972940.jpg
    1418457972940.jpg
    36,3 KB · Wyświetleń: 42
reklama
Były w różnych kolorach :-)

Pulpety poporcjowane i pomrozone. Zrobiliśmy tez przegląd zabawek z Zosia. Zabawy co nie miara :p zalozylysmy tez lampki na choinkę, jak Zosia usnie, a ja skończę smażyć racuchy, to pozakladam resztę ozdób.

Do góry