reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2013

Filipek już spi. Z urodzin musieliśmy wrócić o 19.00 bo Filip już płakał ze zmęczenia, więc była kąpiel i lulu.

gosiak_85 ja mam ciągle nerwy na męża bo na wszystko pozwala, ledwo wróci z pracy to synek ogląda się za jego smartfonem. Ale Nelcia ładnie pospała.

_Marys_ teściowa pracuje, więc nie zajmie się Filipem, poza tym nie zostaje u niej więc nie wiadomo jakby wytrzymał tyle godzin. Mąż ostatecznie pewnie weźmie wolne ale nie chciałby bo wtedy dniówka jest w plecy. Wstępnie wymyśliłam, że w sobotę pójdę do pracy a poniedziałek wezmę wolny. A wtorek to już może urlop się uda wziąć. Ja zrobiłam prawko właśnie z tego względu, że jak chciałam gdzieś jechać to musiałam prosić brata a nie zawsze pasowało. A teraz pełen luz, jadę kiedy chce i gdzie chce. Ładnie Karinka je, u nas to tylko wywalanie z miseczki i karmienie mamy wchodzi w rachubę.

Lecę się kapać i do łóżka

reklama
Wisienka moja cera tez nie zachwyca, tradzik jak u nastolatki (a w czasie ciazy bylo tak pieknie), wagry... A ze mnie lapki swierzbia to dlugo nie siedza ivje wyciskam a przeciez nie powinno sie tego robic..
Emka na pewno wkoncu sie uda dieta albo cwiczenoa ;-)
Gosiak nawet nie wiesz jak ja czekam na pomelo o_O aaa normalnie wykupilabym wszystko jakbym mogla :-D tak je uwielbiam :-D zjem cale jedno i jestem pelna, ale z lakomstwa zjem i drugie :-D ale Nelka slicznie spi :-D oby jej sie tak utrzymalo ;-) a ile zabkow ma już Tymek?
Justa moj M da wszystko Karinie byleby mial swiety spokoj :-/ chociaz prosze, zeby nie dawal.. U nas zaczysto tez nie jest :p

Mloda jeszcze sie bawi, oczywiscie cukru dostala to teraz siedzi.. Ehh M nigdy sie nie nauczy o_O pogoda dzisiaj beznadziejna wiec siedzialysmy w domu :-( cisnienie sie chyba zmienia bo caly dzien glowia mnie cmi...

Marys ale Karinie ruszyły włosy :-D pięknie je!

Emka tez chce 4 kg zrzucić :-/ działamy?

Nayaaa jak Wojtus? Jest poprawa?

Wisienka i u mnie problemy z cera, także rzadko wychodzę bez makijażu, a poza tym Lubie być pomalowana, dla mnie to komfort, kiedy nagle się okazuje,że musimy gdzieś jechać a ja jestem gotowa i nie tracę czasu na przygotowania. Ale milo by było, tak jak piszesz, uczesac włosy i wyjść ;-) obrobilas się już?

Justa Zosia tez dzisiaj wcześnie domagała się kąpieli i spania.

Gosiak zęby potrafią umeczyc :-( spokojnej nocy!

Po południu odwiedzili nas moi rodzice. O 18.30 juz kapalam Zosie, bawiła sie w wanience dobre 20 min. Potem szybko ogarnęłam siebie i biegiem karmienie. O 19.50 juz spala, a ja sprzatnelam łazienkę, wytarlam prysznic, umylam kuchnie, podłogi, sprzatnelam salon, zrobiłam paznokcie i padam. Juz leżę :-/

Mikotku Toś dopiero zasnął. Biorę się za robotę
Marys
Niby się nie powinno ale wiem jak to jest
Justa
Spokojnej nocy
Gosiak
Niech dzieciaki dadzą ci pospac
Madzia
A z czego robicie wino ? My z naszych winogron

Mikoto ..ciągle pociągający ;-) i marudny.. W ogóle od wczoraj kupki nie robił,dzisiaj chował się za kanapę,kucał i słychac stękanie.. ja patrzę a on oczy czerrrrrrwone i smrodek.. Mówię "oho kupsztalek"..i nie było. Bąki okrutn puszczał ale kupki zero :zawstydzona/y:,

jejku jejku Ty to masz turbinkę.codziennie takie porządki :) co Ty na święta będziesz robiła hehe :-D

Ja dzisiaj byłam wnieśc lodówkę i zmywarkę do naszego gniazda. No i przy okazji rzucic okiem (i nosem) na moją kanapę czy nie zaśmiergła. Zrobiłam nieślubnemu zakupy z prowiantem z Polszy i heja..niech chłop ma siłę żeby zarabiac :-D a na zakupach spotkałam tą panią u której byłam w sprawie "pracy".nieśmiało się uśmiechała :sorry:

Madzia zadna gafa ;-) zdarza sie ;-)
Mikoto Karina mialaby dluzsze wloski, ale jej scieliamy w lipcu :p a juz nie moge sie doczekac az bedzie miala dluzsze i bede mogla robic kucyki i warkoczyki :-D oj biedna bedzie moja cora :-D oh Ty pracusiu :-* nawet paznokcie zrobilas.. Ja swoich juz daaaawno nie malowalam o_O
Nayaa ale chyba nie wnosilas tego sama? o_O oj niech juz Wojtusiowi da spokoj to chorobsko!

Mloda wkoncu zasnela, teraz ja leze i wcinam wafelki... Ehh... a mam smaka na lays'y solone z pieca.. A od wczoraj chodzi za mna jajko na miekko o_O a na dobranoc cosik na wesolo ;-)

Załączniki

• 1416088646332.jpg
    1416088646332.jpg
    19,5 KB · Wyświetleń: 41
  • 1416088666766.jpg
    1416088666766.jpg
    23,3 KB · Wyświetleń: 47
Emka Mikoto działamy od poniedziałku - na fb założymy wątek - i będziemy się "spowiadać" co i ile jadłyśmy i ile ruchu miałyśmy :tak:

Wisienka ja czasem rano po wyjściu spod prysznica, nakładam nivee i tusz i wychodzę, dopiero w aucie orientuje się, że włosów nie przeczesałam :-D
my wino robimy z winogron lub z ryżu.. to ryżu ma swoją moc-wystarczy jedna lampka....

Gosia oby Nelcia spała dalej tak ładnie, a dopiero rano odreagowała :tak:

Mikoto​ skąd Ty bierzesz te energię??

My mieliśmy dziś intensywny dzień-po drzemce Tymka pojechaliśmy do teściów i do bawialni. Dzieci miały godzinkę na zabawę, a Tymcio dopiero po 50 minutach oswoił się i zaczął beztrosko szaleć - ach ten pierwszy raz :-p Potem do znajomych (zrezygnowałam z imprezy firmowej) i Tymcio do 22 bawił się z 3letnią koleżanką. Bardzo ładnie. Bez marudzenia. Wróciliśmy do domu, pograł w piłę i chyba śpi a ja soczę drineczka, bo byłam kierowcą :tak: A Matt ogląda Piratów z Karaibów :szok:

Ostatnia edycja:
reklama
Madzia jak ja napisze co jadlam to mnie wykreslicie z tego odchudzajacego watku;)

Mikotku litosci...tylko nie cwiczenia;) najpierw to musze odstawic slodkie.

Gosiak Nelcia jak przystalo na kobietke jest bardzo grzeczna zakupach;)

Nayaa zdrowk dla smyka.

Marys po tym blysku w oczkach widac,ze mala to niezla lobuziara;) pewnie ma tysiac pomyslow na minute i tak za nia biegasz caly dzien jak ja za moja;)

Cudnej niedzieli zycze:)
U nas od wczoraj mega wiatr,pewnie ze spacerkow nici.

Do góry