reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2013

Kingusia dobrze, że Laura ładnie spała - powinna mieć dobry humorek na cały dzień :tak: Gdzie udało Wam się go sprzedać?

Marys niech idzie do apteki skoro wyjadł. Mam to samo-puste opakowania schowane do szafek, jakby miały się na coś przydać :baffled: Marys my często jemy spaghetti na obiad (ale odkąd mamy maszynkę, to kupujemy odtłuszczoną szynkę), schabowe, chińskie z fixem knorra, gulasz.. wszystko smażone.. Ł tak lubi, ja staram sie kombinować bez tłuszczu. A wieczorami podjadamy sery, sałatki (oczywiście z majonezem) - i tak jest lepiej, bo był czas, że jedliśmy np kiełbasę z warzywami z patelni o 22 :szok:

Mikoto rzeczywiście dobra przekąska, ale jak to zabrać do pracy, przecież nie wezmę blendera :-p

Plany zmienione - Tymcio leży już w łóżeczku, taki marud z niego, że nie odważyłam się na spacer :zawstydzona/y: Idą mu zęby - ślina kapie mu na podłogę.. ręce non stop w buzi.. W dodatku on pije ok 1,5litra płynów dziennie - pampersy nie dają rady, nie dość, że w nocy, to jeszcze za dnia. Przewijałam go po 7:30 a pół godziny temu miał mokre body i spodenki.. Piszę skargę do producenta :-D

reklama
Kingusia super, ze macie u rodziców łóżeczko. Jakie plany na dzisiaj?

Madziu nie, nie szukamy wymówek :-pkoktajl robisz w domu :tak:na cały dzbanek wsypuje 2-3 płaskie łyżki stołowe płatków, wszystko blederujesz i przelewasz do słoika czy kubka termicznego i sio do pracy :tak:;-):-D u nas bardzo wieje :no:

Mikoto też pomyślałam o kubku termicznym :tak: Mój dzień jedzeniowy wygląda tak:
7:00 kawa (o ile posiedzenie Tymcia na nocniku nie wydłuży się :-p)
ok 9:00 - 9:30 śniadanie - waza (Sonko) z serem żółtym, jakąś wędliną, pomidorem/ogórkiem - 4szt
ok 12:00 - 12:30 musli z Biedronki z bananami i kawałkami czekolady + mleko 1,5%
czasem jeszcze jem w pracy jabłko
ok 16:00 - 16:30 obiad
ok 20:00 napad na lodówkę i podjadanie :zawstydzona/y:

mnie gubi miłość do żółtych serów. zrezygnowałam z cukru. mogę nie jeść słodkiego (poza okresem bo wtedy mnie ciągnie..). mogę zmienić makarony i ryże na ciemne. chleb jem tylko w weekend, w pracy wasa.. no ale sera nic nie zastąpi :-p

witam
pospaliśmy do 8 Daria ma teraz drzemkę wstanie zjemy i jedziemy na wybory nasza ciocia startuje i już wczoraj dzwoniła czy pamiętamy o wyborach :cool2:

ale strasznie wije dziś a Daria się rozkręca z katarem :(

hmmm watek na fb bedzie odchudzający proszę o dopisanie :p niby nie jem tłusto ale właśnie te ciasta mufinki robią swoje a zaraz święta to dopiero będzie pokus :p

co do cery to u mnie bardziej jak mu nastolatki wypryski co rusz jakieś wągry świecące czoło echh :(

Maryś
też nie mogę sie doczekać tych warkoczy :p Darii teraz też ruszyły włoski nareszcie ale z tył rosną jak szalone już 2 razy jej podcinałam szkoda mi było bo miała by chyba już za ramiona ale lepiej teraz ścianć niech gęstnieją za to jej grzywka do tej pory nie rosła teraz widze ze powolutku powolutku coś tam idzie do przodu do lata będą już kucyki na bank
chyba wisnieki Mila tak miała z tego co pamiętam z tył długie a z przodu łysinka :p
Daria ma teraz takie z tył akurat jej ze 2 tygodnie temu ściełam jakieś 3 cm z przodu na zdjęciach wygląda jak łysolek :p

aaa i mamy dziś 1,5 roczku :0

Załączniki

• DSC04133.jpg
    DSC04133.jpg
    33,4 KB · Wyświetleń: 33
  • DSC04135.jpg
    DSC04135.jpg
    31,4 KB · Wyświetleń: 37
Odnosnie jogurtu naturalnego-lubie Tola z biedronki ale ten z wapniem(mały kubek 1zl) . Owsianka mi w gardle stoi jak klucha. Nie moge :/ ja raz wytrzymałam bez słodyczy tydzień po czym urodziny dziadka i ooo:/ a zauważalnie miałam mniejszy bębenek . Dzisiaj to dosłownie az sie pobeczalam,bo w nic sie juz nie mieszczę. Ok. Od jutra zero słodkiego i chipsów!!

Marys ale Twoja Karinka to śliczna dziewczynka :))

Mikoto dzisiaj dzień na leniucha:p
Tez musimy iść do jakieś bAwialni. dwa razu był na kulkach i to wsjo.
A kanapa hehehe no ja nic nie czułam,i mam nadzieje ze sie przesmiergnie :p
Dzis miałyśmy plan jechac do babci a ona mieszka obok mrówki,ale ma w kościele swoje zebranie i nic z tego. Za to Kacpra wysłałam w nl po zakupy i tylko mnie ten buc wkurzył :/ ale puszkę mam! I literki do wianka wiklinowego.

Po obiedzie idę spełnić obywatelski obowiązek, trzeba przegonić panującego prezydenta :D

Dzien dobry,
dopiero mam chwilke aby cos skrobnac a i tak na szybko bedzie
Nelka oczywisice w nocy budzowala o 2 do 4 :sorry:
Tymek spal ladnie do 6:30, po czy chlopaki poszli urzedowac a ja do praiwe 9 pospalam jeszcze.
Tesciowa za godzine bedzie wiec blagam o wielkie poklady cierpliwosci :-p Tymek wlasnie zasypia na drzemke, w sumie godzine poznij, ale wpadli E znajomi z pracy na chwilke zobaczyc dzieciaki

Madzia - tez musze odkopac ze strychu jakies naklejki swiateczne i pewnie cos dokupie niech dzieciaki maja radoche. U nas tez zdecydowanie 4 wychodzi, napuchniete ma dziaelko , slina kapie , reke zjada wrecz ...ale Tymcio pije !!!

Ja to sie obawiam o choinke. Juz wim, ze na pewno zwyklych bombek nie powiesze w razie gdyby choinka "spadla" juz widze Tymka przy niej...oj bedzie sie dzialo...oby postala choc pare dni :-D

Terii - alez Daria ma dlugie wloski !! Najlepszego dla niej !!!

Oki na razie tyle bo jeszcze lazienka mnie czeka :-p

Kingusia moze to poczatek lepsszego spania Laury ;-)
Madzia a moze majonez light? Chyba jest taki ;-) to moze postaraj sie zmniejszyc smazone ;-) chociaz moj M potrafi jesc kielbase lub kanapki po polnocy albo i pozniej o_O ale to juz jego sprawa.. Obiady robie pod Karine wiec zadko smazone, ale sie trafia ;-) ja za to zajadam sie slodyczami, a ser zolty mi sie przejadl :p haha pisz pisz noevh ulepsza pampersy :-D
Teri u nas tez grzywka prawie joe rosnie o_O tylko boki i tyl o_O ale ma juz dlugasne! Ja juz bym kucyka probowala robic :-D jej 1,5 roku hak to zlecialo! Najlepsiejszego :-D
Nayaa dziekuje :-*
Gosiaj zycze ogromu cierpliwosci! Widze Nelka ma jak Karina jak byla mlodsza (alez to brzmi, jak by byla juz dorosla :-D) w nocy nie spala, a w dzien cisza :p

Bitki sie robia, buraczki gotuja, czekam na rodzicow.. Wkoncu poszlam sama wkurzona do biedry po ibuprom :-/ niechce mi sie go prosic, wiedzial, ze nie ma nic w domu i ze mnie brzuch boli... Oczywiscie nie pomyslal, bo po co, trzeba wszystko mowic jak dziecku... Kurna ile razy jego cos bolalo albo byl chory to sama pytalam czy mu cos kupic itp, nie czekalam az mnie poprosi.. Grr... No nic, zaraz walne kawe :p

reklama
Ale nudna niedziela.. jestem nią zmęczona :-/ Tymcio ma problem z zaśnięciem-stoi w łóżeczku i wyje :-/
Popołudniu wpadła szwagierka i z wyrzutem stwierdziła że nie ma muffinek. Może gdyby zadzwoniła wcześniej a nie pół godziny wcześniej to bym zrobiła :p
Qrde zdołowana jestem. Daria taka posluszna. Zosia tak ładnie je. Toś gaduła. A Tymek jak zwykle w tyle :( I ja wiem że na niego też przyjdzie pora ale choć raz chciałabym żeby nie był w ostatniej trójce ;-)

Marys mam nadzieję że tabletki pomogły?
Gosiak miło z ich strony że dali Ci pospać :-D W sumie też obawiam się choinki ale zaryzykuje z normalnymi bombkami. I tak są niebieskie i ich nie lubię więc będę miała pretekst żeby kupić nowe jakby zbyt mocno zainteresowały Tymcia :p

Do góry