reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2013

Mikoto nie wiem w sumie jak Laura będzie tu spać bo bardzo rzadko śpimy poza domem. Ale w sumie w domu Laura też kiepsko śpi więc niewielka różnica...

Do tego sernika nie robi się żadnego spodu?

Maryś
myślałam kiedyś o sprzedawaniu tych tortów ale jest tego tyle w necie że ciężko się przebić... a zdolności jakiś wielkich do tego nie trzeba.

reklama
Justa jaki macie plan na dzisiaj? Miłego dnia :*

Wisienka w tajemnicy (bo też będzie foch :p ) powiem Ci że wina Ł też za słodkie są :p Ile kosmetyków.. ja nigdy różu nie używałam :-/

Gosiak a jaki podkład Ci Anula poleciła? Może powinnam zainwestować w siebie? Póki co kupiłam sobie jakieś witaminki i czosnek żeby nie łapać Wszystkiego od Tymcia :-D
Oby problemy Nelci nie wróciły! Jak dziś Tymek?

Mikoto widzę że Zosia idealnie współpracuje w nocy-oby tak dalej :-D ja na dojazdy wydaję ok 400zl. Z mojej wypłaty by mnie na to stać nie było-ona idzie na kredyt i opłaty a Ł "funduje" mi ropę :-/
Udanego spotkania!

Kingusia super tort! Zdolna Ty. A konkurencja na rynku niestety duża-wszyscy wszystko sprzedają :(
Oby Laura doskonale spala w obcym miejscu :-)

Marys rób prawo jazdy. To naprawdę dużo ułatwia. Ja nie wyobrażam sobie życia bez auta.. a kursy są przecież na raty itp. Kombinuj :-) A może dofinansowanie z Unii Europejskiej? Ja tak podyplomowe studia zrobiłam a znajoma właśnie prawko :-D
Oby się wypogodziło u Was. Ah ten Twój M-strasznie podobny do mojego Ł.. czasami

U nas nocka średnia. Zasnął ok 22 a po 4 wylądował w naszym łóżku.. płacząc. Nie widziałam czemu. A po pól godzinie odkryłam przesikany pampers! Już drugą noc z rzędu :-/ Dospaliśmy do 7:30. Teraz jesteśmy już po śniadaniu. Kuchnia ogarnieta, sypialnia też, kurze starte. Zaraz jedziemy do Lidla bo jest weekendowa promocja na łososia za 33zl za kg :-) Chłopcy wyjdą wcześniej a ja ogarnę podłogi. Potem chyba pojedziemy do teściów bo przyjechała rodzinka z Czech.
Mam dziś imprezę firmową z kreglami, bilardem ale nie mam ochoty iść. Nie z tymi ludźmi. Ł mówi że mam iść.. ale ja ich nie lubię :-/
Aha na domiar wczorajszego złego-spadło mi lustro w łazience :( A dziś stłukła się nam miseczka :-/
Kończę bo rodzinka buczy że schowałam się w sypialni z Wami :p

Madzia nie wiedzialam, ze sa dofinansowani z UE na prawko o_O ale to chyba bardziej dla szukajacych pracy :-( ale poszukam info ;-) niechce brac na raty, szczerze mowiac mam dosyc juz rat i chce sie ich calkowicie pozbyc :-/ a nie masz kogos w pracy z kim masz dobry kontakt? Moze i ja bym sie wybrala po tego lososia?

Jezeli chodzi o dojazdy to moj M dojezdza 35 km w jedna strone, a miesieczny koszt jego dojazdow to 600-700 zl, i najgorsze, ze w tej pracy podwyzki juz raczej nie dostanie :-/ a zmienic jej nie chce... Nie wiem co lub kto go tam trzyma... Jakby znallazl prace w wawie nawet za 1400-1500 to i tak na to samo by wyszedl bo tyle w realu zarabia odejmujac dojazd :-/

Ja dojeżdżam 60km w 2 strony ale bliżej nie ma żadnych firm spwdycyjnych a branży nie chcę zmieniać.
Kursy z UE są też dla pracujących. Ja tak studia robiłam za 400zl zamiast 4000zl :-) W Katowicach ogłoszenia są na stronie urzędu pracy

Madzia no to musze looknac na necie :-D moze cosik sie trafi ;-) no to moj M 10 km wiecej :p mielismy kupic ropniaka bo mozna wiecej km zrobic na baku niz na benzynie, ale cos mu sie odwidzialo :-/ M jest magazynierem i na pewno by znalazl cos blizej.. Jak by mu sie chcialo..

Wiesz pewnie jest leniwy.. poza tym chyba nikt nie lubi zmian. Ja miałam zmieniać ale chyba zrezygnuje na razie. Szefa mam spoko. Wychodzę o 15. Nie mam problemów z wolnym jak Tymcio choruje. Jest Iskierka Nadziei na podwyżkę po Nowym Roku. Zobaczymy :-)
Może Ty poszukaj M pracy? Jak Ł pracował w Oplu na produkcji na trzy zmiany to znalazłam mu normalną pracę :-)
Aha u nas te kursy są na stronie powiatowego urzędu pracy. Trzymam kciuki żebyś coś znalazła :-)

witam ależ się dzisiaj wyspaliśmy !!!! spaliśmy aż do 9 :-pa potem jeszcze godzine leniliśmy sie wszyscy w łóżku przed 10 stwierdziliśmy że chyba pora wstać bo się brzuchy śniadania domagają :-puwielbiam takie leniwe poranki :-p
zaraz wybywam na miasto i do lidla po rybki ;-)

Maryś ale ja też nie mam foremek do mafinek kupiłam takie papierowe za 3.99 za 45 sztuk także nie ma wymówek kupuj foremki i działaj Daria chciała jeszcze surowe jeść jak nakładałam :sorry:hihi Daria jest taka że jej wystarczy powiedzieć nie ruszaj i nie ruszy a czasem wystarczy tylko spojrzeć i juz wie że nie wolno ;-)
wisnieka mmmm bal sylestrowy super !!!!!!!!! my sie wstępnie ugaduję do znajomych lub oni do nas też maja córe w wieku darii wiec jakos za specjalnie dlugo nie poszalejemy ale zawsze to cos ;-)Daria tez sprząta zabawki na noc i czeka na brawa :-D
oo matulu jak dużo tracicie na dojazdy :-(ja mieszkam na miejscu wieć dojazdy by mi odpadły tylko przedszkole opłacic wiec nie tak zle tylko prace znajść :confused2::shocked2:
coś ten katarek sie pojawia od czasu do czasu aaa Daria dziś w nocy ok 3 nagle wstała z łózka poleciała po swoją sarenkę po ciemku przywlokła ją do łóżka i jakby nigdy nic spała dalej przytulona do sarny :eek::eek:

Jestem. Goście niedawno wyszli, a Zosia przed chwila usnela.

Marys piękna pora na pobudkę :-D czym karmisz storczyki? Swoje nowe Przestawilam, za radą Wisienki, na wschodni parapet, bo zaczęły im zolknac pąki :-/ do muffinek, tak jak pisze Teri, wystraczaja papilotki. Bez żadnej specjalnej blachy. Twój mąż będzie odsypial przy Swojej Mamie?

Kingusia nie robisz spodu. Na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia układasz pierniki i wlewasz masę.

Madziu fajny dzień się Wam zapowiada ;-) nie wierz w przesądy :-)

Teri no pięknie pospaliscie :-) udanych zakupów! Daria jest niesamowita :-D

Zosia była cudowna. Pięknie bawiła.się ze straszą kuzynka, dostała ogromnego Teletubisia, a ja dwie torby jedzenia. To właśnie cała moja kochana Cioteczka. Cześć idzie do Rodziców, bo Renia i dla Nich smakołyki dala. A teraz czeka mnie sprzątanie. Mycie podłóg i posegregowanie jedzenia.

My dziś pospaliśmy do 6.00, więc tradycyjnie. Filipek śpi a ja ogarniam bb, jak się obudzi robimy rybkę na obiad, mam nadzieję, ze będzie mu smakowało. Znalazłam fajne meble na olx ale kobieta nie odbiera telefonu, pewnie już nieaktualne. Ogarnęłam już biurko i łazienkę, musiałabym się zabrać za kuchnię. Moja mama w przyszły weekend jedzie do Niemiec do wujka co ma raka trzustki, z jednej strony bardzo chciałabym też pojechać, a z drugiej musze kogoś poszukać na dwa dni do Filipa bo w pracy w tych dniach szał i nie dostanę wolnego.

Nayaa ja jak mam nawał pracy to też nie myślę o jedzeniu, ale jak jest luźniej to co chwilę jem w pracy, najlepsze że szef czasami kupuje nam ciastka z cukierni i nas tuczy

_Marys_
mój mąż od jakiegoś czasu nie gra na kompie i bardzo się z tego cieszę, widzi, że jak wraca z pracy to czas na zabawę z synkiem. Jak mały spi to gra na telefonie ale to już nie to samo

Wisieńka fajnie, ze idziecie na bal sylwestrowy. Gdzie zostawicie dzieci?

madzia128 na 17.00 idziemy na urodziny do m chrześnicy, też wydaje ok. 400zł na dojazd do pracy z podwożeniem Filipa do Babci, bo tak wyszłaby połowa.

teri114 ale sobie pospaliście

Idę wieszać pranie.

reklama
Dzien dobry,

Nocka u nas dobra u Tymka bylam raz zanim sie polozyam aby go przykryc i spal do 7. Nelka 2 razy jadla mleczko, ale E sie zdeklarowal wczoraj ze on bierze nocke wiec tylko go budzilam ja malutka zaczynala sie kręcić.
Hmm poranek zacselismy z Tymkiem od awantury. E razy posadzil go na nocnicsku i wlaczyl tv, wiec maly teraz za nocnikmi eeeee ale tylko aby w
Aczyc bajki. Oczywiscie nie wlaczylam i bul krzyk... potem marudzenie ciagmal i coahmal. Teraz spi. Odcielam kawalek smoczka a on nadal go w buzi ma - myslalam ze szynciej go wyrzuci. No nic nie trace nadziei.

Mikotku - wy juz po gosciach ??? Ja to ledwo co zdarzylam glowe umyc ;) ciasya tez bym zjadla jakiegos...chyba cos upieke...

Marys - prawko super sprawa. Sama zrobilam i w sumie w polsce niewiele jezdzilam bo nie bylo czym ale dokument juz jest. Za to tutaj jezdze i sama sie sobie dziwie bo jednak inaczej :p teraz na wakacjach zle sie czulam za kierownica po lewej stronie ;)

Kinia - Torcik pamoersowy super !!! Udanego weekendu u mamy ;)

Madzia podklad polskiej firmy INGRID ( ideal face) do kupienia na allegro za jakies 15 zl ;) . Myslalm , ze to tylko ja tak sie praktycznie nie malje. Jikt nihdy mi nieokkazal co i jak, a w sumie chcialabym umiec ladnie sie zrobic raz na jakis czas ;)
Idz koniecznie, mimo ludzi koze troszke sie oderwiesz ! Ja wczoraj zbilam E szklanke... jednaa jedyna bomz jakiegos tam festiwalu piwnego :/

E teaz sie boi zmian... nasz decyzje odnosnie mieszkania czy innej pracy odlozone do 15 grudnia. Wtedy mają dac im w pracy co sie z nimi bedzie dalej dzialo (z ich dzialem)...

Terii - tylko pozazdroscic takiego poranka !

Ale naprodukowalyscie...Tumke wstanie i po obiedzie wybi zemy sie na jakis spacer. Co prawda jest chlodno i mgliscie, ale nie pada wiec trzeba wykorzystać dzien ;)

Do góry