reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2013

Melduję, że żyję. Trochę łapią mnie doły, nie chcę Wam truć. Potrułam już Dmuchawcowi i mi lepiej. Skończyłam kolejną spódniczkę. Jeszcze dwie. :baffled:

Jestem ostatni strasznie nerwowa. Nie wiem czy to hormony. Zmykam, bo zacznę marudzić...
Całuję, trzymam kciuki za Wisieńkę, bo tyle doczytałam.

Palin jak się zacznie, to na fb też dasz znać, co?

reklama
Miki śpi, ja chwile odsapne przy bb i biorę się za robotę. Czekają na mnie łazienka, kuchnia i bagaże.
Wyszalał się w tym bajkolandzie, wybiegał, do domu blisko a szedł resztką sił. W domu kolacja, kąpiel, gdzie się trochę ożywił i spanko. Jeszcze w ostatniej chwili mi się przypominało, że mija 2 tygodnie i trzeba środek na odrobaczenie podać.

Gosiak, no wlasnie nie chce za dużo wziąć, ale 1 nie do końca wiem ile tam bedziemy; 2 w szpitalu będziemy 3 dni i nie wiem, czy tam nie będzie potrzeba mieć ciuszków (teoretycznie można korzystać ze szpitalnych, ale jak jest wysyp dzieci to proszą, żeby mieć swoje, bo im brakuje); 3 nie chce u mamy ciągle przepierać i pasować wykorzystanych zmian. Do tego jeszcze tetry, kocyk, rożek itd... A nie wspominał juz nawet, ze do końca nie wiadomo jaka duża będzie, wiec wszystko przynajmniej po trochu w rozmiarze 56 i 62. Miki urodził się 57 cm i te mniejsze rzeczy momentalnie były za małe.
Ładny przyrost u Nelci.

Teri, ekstra, ze kurtka jest na Ciebie idealna. Siostra musi obejść się smakiem.
Ladnie Daria podpala, tak samo jak Miki. A mięśni jak podajesz? W kawałeczkach? Miki przez te zęby zdecydowanie woli jak jest zmielone, tylko właśnie rybę uznaje w normalnej postaci.

Mikoto, pakowania jeszcze trochę zostało, ale dziś to juz tyle ile mnie znajdzie chęć, reszta jutro. Paulunia (a nie jednak jej mąż) wpadła tylko na sekundę i zaraz jej nie było. Antoś z katarkiem, wiec nie chciała nam przynieść wirusków. W bajkolandzie fajnie, akurat trafilismy, że były tez organizowane urodziny mojego byłego podopiecznego z przedszkola (jak są urodziny, to czasem land jest zarezerwowany w całości, a czasem można mimo imprezy wejść). Pogadałam chwile z jego mamą, a jego tata miał jedno oko na Mikiego.

Oczywiście, Wisienka, masz moje i Krysiowe i Mikolajowe kciuki &&&&&&

Dobra, poleżałam, odsqpnelam, biorę się za robotki.

Anilek, pewnie że dam znać. W Ostródzkim szpitalu jest Wi-Fi, ja będę miała tableta, wiec w miarę możliwości będę się starać na bieżąco dawać znać. Może i ta wideokonferencja porodowa wypali:p :p :p

Nie dawaj się tym dołkom, pewnie hormony potęgują czego nie trzeba.

Ostatnia edycja:
Czesc kochane

Mi jakos ostatnie dni przelecialy przez palce i prawie nic nie ruszylam. Najpierw @ potem ten halny i tak chodzilam niedorobiona pare dni i probuje sie pozbierac wreszcie do kupy ;)
U nas tak wialo ze nie bylo mowy o wyjsciu na jakikolwiek spacer zreszta glowe mi doslownie rozsadzalo i nie pomagaly zadne tabletki. Dzisiaj wreszcie sie uspokoilo i poszlam rano z matim a potem z obydwojgiem jeszcze po poludniu na dwor. Dzisiaj bylo tak pieknie i cieplutko ze az nie do wiary ze to listopad. Co prawda jeszcze trzeba sie bylo opatulic cieplo bo jednak troche jeszcze wialo ale mimi to bylo bardzo przyjemnie :) Dzisiaj robilam przemeblowanie u michala a wieczorem chlopcy dostali takiej glupawki ze z ledwoscia udalo mi sie ich przyszykowac do spania tak wariowali.
Ostatnio znow troszke ruszylo sie do przodu bo znow czesc plytek położona i panowie przyjechali naprawic okno tarasowe. Ciagle jeszcze czekam na kogos zeby zrobili porzadek z kilkoma drzwiami wewnetrzmymi...

Mikoto tekst o leniu pierwsza klasa no bajki mozesz pisac z powodzeniem :))))) kochana malo takich pracowitych stworzonek jak ty :)

gosiak suuuper ze nelcia tak ladnie przybiera i rosnie i w ogole tak fajnie sobie radzisz

Palin ostatnia prosta! Trzymam kciuki zeby te ostatnie dni minely spokojnie a krysia sie zbytnio nie ociagala :)

Bateria mi zaraz siadzie wiec wybaczcie ze tak skromnie

Spokojnej nocy!

Mikoto dziękuję chudzino :* tak Daria śpi od 20 tak jak wczoraj zjadła mleczko przed snem
Palin szczęśliwej podróży ale będziesz z nami pisać na bb :sorry2:odpoczywaj u mamy Daria je mięsko w kawałeczkach tak lubi najbardziej

anilek smęć od tego tu jesteśmy :-p

ja już ogarnięta nawet poczytałam gazetkę głównie to dział z przepisami na świeta był przepis na piernik długo dojrzewający Mikoto podaj swój przepis chcę zrobić teraz ten piernik na święta leże teraz i czekam na Przyjaciółki sąsiady za ściana mają już chyba weekend bo balanga na całego :baffled:puki co zerkam na program zdrady oglądacie to czasem niezłe jazdy są zawsze :sorry2:

Dzisiejsza nocka beznadziejna, spałam chyba tylko 2 godziny. Najpierw Filip miał problem z zaśnięciem a potem się przebudził po 22 myślałam, ze tylko na mleko, ale wypił i zaczęły się płaczki i nie chciał dalej spać, zasnął ok. 2.00 po podaniu Virburcol. Sama nie wiem czy to brzuszek, bo puszczał bączki czy tez pełnia dołożyła coś od siebie. Wczoraj mąż narzekał na ból brzucha, ponoc jakiś wirus szaleje. Katar jest ale myślę, ze mniejszy niż wczoraj.

Marcysiowa to mogą być ząbki

Palindromea gratuluję kolejnego ząbka, który to już z kolei? Fajnie się zgrało, że sąsiedzi będą remontować jak Was nie będzie.

gosiak_85
ale szybko zjechałaś 7kg, Tymek ma dobrą wagę

teri114 super kurtka

Nie dam rady nic więcej napisać, oczy szczypią ze zmęczenia...

Melduję się wieczornie i po basenie :tak: Udało sie wyciągnąć Matta - pływa róznymi stylami z domieszką stylu dowolno-psiego :-p Ł w tym czasie ogarnął i uśpił Tymcia i przygotował hamburgery domowej roboty.. eh.. a miałam wieczorami nie jeść :baffled:
Jakaś zmęczona jestem.. eh.. oglądam Kuchenne Rewolucje i do łóżeczka :-)

Palin nie wiem, czemu myślałam, że kombi.. coś mi się źle w Bytomiu wydawało :zawstydzona/y: Ważne że autko pakowne, a Ty spakujesz się z głową, a jak czegoś zabraknie, to przecież Aro skoczy do sklepu :tak: WiFi w szpitalu i videokonferencja-ciekawie brzmi :-D Tylko proszę nie o północy :-p

Teri a jak Ty tego dokonałaś? Jakie ćwiczenia? Jaka dieta?:confused:

Anilek smęć-może jak to wyrzucisz, to będzie Ci lepiej? Dobrze, że Dmuchawiec wysłuchała - zagoń ją na bb :tak:

Mikoto Ty jak zwykle aktywnie! Spokojnej nocy

Minnie​ zawsze zapominam zapytać, gdzie na śląsku mieszkasz?

Anilek co się dzieje? Pisz, zaraz cos zaradzimy :tak:

Palin Kobieto, kladz się zaraz jak tylko skończysz.

Minnie jak kolano? Może to bóle migrenowe albo spowodowane tą pogodą? Czekam na zdjęcia z przemeblowania.

Teri już piszę :tak:

Pierniki świateczne

1 kg mąki
2 jaja
4 łyżeczki sody
1/2 szkl.mleka
20 dkg cukru
50dkg miodu płynnego prawdziwego
kostka masła prawdziwego
30 g przyprawy do piernika
płaska łyżka kakao

Do miski wkładamy wszystko prócz masła. Masło topimy i wlewamy, a sode rozpuszczamy w letnim mleku i dopiero dolewamy do reszty składników. zarabiamy ciasto i odstawiamy w chłodne miejsce na kilka tygodni. Wałkujemy na grubość 0,5 cm, wycinamy foremkami i pieczemy bez termoobiegu 10 min w 170 stopniach.

Dobry wieczor,

dzieciaczki spia, choc pewnie Nelka niedlugo na melczko sie obudzi

Terii - WOW wygladasz BOSKO !!!! chudzinka takze i z Ciebie :tak:

Wisienka - w takim razie &&&&& za wazny dzien !!!!

Anielek - jesli tylko masz ochote pisz co sie dzieje, wiesz ze zawsze wysluchamy i wesprzemy ! tule mocno i oby jutro bylo lepiej :*

Palin - doskonale Cie rozumiem bo faktycznie oprocz ciuszkow jest jeszcze cala masa innych rzeczy. Ja jakos do rozka nie moge sie przyzywczaic ;-) Tymka trzymalam w nim ze 2 raz, Nelke polozylam raz ale jej jakos zle bylo

Minnie - radze sobie, ale moja mama odciaza mnie z Tymkiem jak moze, zreszta on sam lgnie do babci, a Nelcia pieknie spi...boje sie co bedzie pozniej, ale damy rade ;-) dobrze, ze glowa odpuscila

Justa
- oby dzis bylo lepiej w nocy !!!! ee te 7 kg to Nelka plus wody i lozysko...teraz pozostal tluszczyk do zgubienie, co pewnie bedzie juz trudniejsze :-p

To na tyle - juz umyta jestem, to ide troche posiedziec i czekam na Nelke

Spokojnych nocek !!!

reklama
Kochanemoje
Własnie ogarnęłam obiad na jutro, sprzatanie, drobne naprawy odzieży czytaj guziki, rozprute szwy itp, pranie, szykowanie ubrań na jutro i oczywiście w międzyczasie połozyłam maluchy i trochę nadrobiłam papierzyska. Zaraz musze się pouczyć jeszcze. Przepraszam, że taka jestem niedostępna ostatnio. Wczoraj Milusia zagorączkowała, Tosiu marudził jak szalony, Pol ciagle pracuje a ja od 5 juz ostatnio bo mały drań wstaje tak wczesnie do 12, 1 w nocy na nogach. Chyba, że zasnę usypiając młodego bo zasypia nadal na naszym łózku.W weekend mam studia a , ze teraz inny tok nauczania i na okrągło mam 4 przedmioty to w następny zjazd mam już zaliczenia a teraz prace, prezentacje i elearningi. Więc proszę wybaczcie mi ten egoizm i prywatę. Nawet nie macie pojęcia jakbym chciała z wami popisać. No ale, ale od jutra mam 4 dni wolne! Więc trzymajcie się, nadchodzę!
Pochwalę się kochane, że mój kochany łobuz i pędziwiatr, bardzo słodki i niebieskooki, chociaz pod niebieskim czai się coś co jedna pani polityk miała w oczach...; mój blondyn przecudny, czytaj Antonino zaczął pięknie mówić, łaczy po 2 a nawet krótkie 3 słowa, jesli oczywiście chce, bo zapytany milczy murem! Idą mu też trójki i strasznie go to boli, slini się, płacze i marudzi, nocki bardzo kiepskie. Mój bidulaczek. Najchętniej spałby ze mną i to tym tłustym kuperkiem na mojej twarzy i nosem wciśnięty w wałki tłuszczowe koło pępka, sybaryta, jak nic. Strasznie mi brakuje czasu spedzanego z maluchami. O Polu juz nawet nie mówię, bo jego prawie nie widuję ostatnio. Gonitwa w tym tygodniu okropna. No jeszcze tylko cięzkie jutro! Dziękuję za kciuki I cięzka sobota w szkole i potem luzzzzzzzzzzzzzzzz do środy rano.

Przepraszam za ten egoizm i prywatę! Przeczytałam kilka ostatnich stron ale nie chcę nikogo wyrózniać ani pominąc więc ściskam was tylko wszytskie na placuszki i zyczę spokojnych nocek:yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes:

Do góry