reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2013

Witam się porannie!

Pełnia jednak ma.wpływ na spanie Zosi. W Październiku tez nie mogła spać w czasie pełni, dzisiaj od 2 do 4.30 tez nie spala. Wiercila się, nie mogła zasnąć. Dospala do 7.10, właśnie je mleko.

Justa mam nadzieje ze noc była w miarę spokojna, dużo zdrówka dla Filipa!

Palin spaliscie?

Madziu jak Tymek?

Aska :-* wyobrażam sobie, jak Ci teraz ciężko, ale czas leczy rany, a Ty pielęgnuj wspomnienia w sercu :-*

Teri jak Daria? Próbowałas jeszcze podać Jej mleko?

Kingusia Laura spala spokojnie w pełnię?

Gosiak jak noc? Tymek spał całą noc? Kochana, akurat z hydrauliki nie jestem za mocna :p ale potrafię odpowietrzyc kaloryfer i zmienić śrubunek ;-)

Marcysiowa Kochana, moja Mroweczko! Czas kiedy są Babcie wykorzystujesz pracowicie, a mogłabyś usiąść i nic nie robić ;-) a jak dziąsła Ewci? Jeżeli się prezy,to może brzuszek???

Wisienka jak Mila? Wyspaliscie się?

reklama
Mikotku u nas jak zwykle przy pełni ciężka noc. Od 23 do 2 Laura co chwile płakała. Dopiero jakoś przed 3 obie dobrze zasnęłyśmy.
Oczywiście przed 6 pobudka. Miałam nadzieję że jeszcze odeśpimy rano ale nic z tego :-(

To będzie ciężki dzień...
Tym bardziej że jest pochmurno i podobno ma padać.

Palin gratuluję ząbka!

Kingusia Zosia tez odczuwa pełnię :-/ u nas tez jakaś dziwna pogoda, ale Bona wróżka czarodziejka :-* mówi ze będzie pięknie :-)

witam
pełnia powiadacie to chyba na nas działa odwrotnie bo spaliśmy jak zabici :-D Daria zasenła już o 20 a wstała o 7 :tak:tylko raz sie obudziła o 22.30 w brzuszku z głodu jej burczało i sama zawołała o mleczko :laugh2:zjadła prawie całą porcję i spała do 7 :tak:rano też już normalnie zjadła mleczko wieć już wszystko wróciło do normy :tak:
za oknem temp wysoka ale wiatr nie odpuszcza :baffled:

Gosia na pewno ogarniesz się z dwójką nie masz wyjścia :-D choć ja jestem jakaś dziwna może ale nadal nie wyobrażam sobie siebie z 2 małych dzieci :zawstydzona/y::zawstydzona/y:czasem przy jednej Darii jestem wykończona a jakbym tak jeszcze miała takie maleństwo ... nie nie to nie dla mnie :-p:-p

ankaka kochana nadrabiaj nadrabiaj kilka stron do tył i wszystkiego się dowiesz :-p

Palin no proszę ząbek gratulację który to ? Krysi dobrze w brzuszku cieplutko :tak:

Mikoto uuu ciężka nocka znów u Was :-(to pełnia działa na Zosię :sorry2:

asiulka fajnie że piszesz brakuje tu Ciebie kurtka jeszcze nie doszła dziś pewnie dojdzie bo już 2 dni temu wysłana obawiam się trochę bo to S/M :sorry2:

Marcysiowa jesteś mega kobitka zaradna przy 2 na pewno nie jest lekko
myslę że mogą to być ząbki Daria mi tak z krzykiem się budzi w czasie ząbkowania

i tyle bo kupa poszła i smrodek :-p

Kochane :*
Bez kawusi bo ją wypiłam myjąc podłogi :)

U nas noc z pełną jak u Teri :) Gdybym wierzyła lub czuła wpływ pełni na jakość snów to bym chciała zawsze pełnie :) Hubi zasnął przed 20 i spał to 7. O 6 ja się zerwałam i z bijącym sercem nasłuchiwałam oddechu Huberta bo nie zbudził się ani razu ! Ani nie jęknął przez całą noc ! Wstał po 7 i nawet z łóżeczka nie chciał wyjść ani mleka wypić. Taki spokojny - całą rodziną staliśmy nad nim i zastanawialiśmy się czy to Hubert :)

Palin, Miki goni teraz z ząbkami :) Ile już mu wyszło ? Krysia po akcjach teraz przeterminuje się coś czuje :)

Gosiak, mi też się podobają te czarnobiałe zdjęci. I jak Teri uważnie czytam bo też siebie nie wyobrażam z dwójką maluchów :)

Marcysiowa a może to brzuszek ? My nie mieliśmy nigdy płaczów na ząbki i nie wiem jak dziecko może reagować, a nie jeden ani drugi nie przechodził ząbkowania, ząbki po ciuchu wyskakiwały, czasem była ciut luźniejsza kupka u Seweryna a u Hubisia gorączka.

Oj Madzia, uparciuch z Matiego, ma charakterek, ale może i dobrze ? Nie da sobie w kasze dmuchać, no ale rodziców trzeba słuchać.
Seweryn ostatio dwóje przyniósł z angielskiego, wkurzyłam się na maxa też był szlaban. Zapomniał, że miał się nauczyć sówek i był sprawdzian. Potem porawił i dostał szóstkę. On często zapomina, że coś ma się nauczyć, zabrać książki itd. Strasznie muszę go pilnować pod tym względem.
Myślę, że jak Mat będzie dostawać szlabany to może zacznie słuchać ? u nas to bardzo działa, rzadko ma ale mu wystarczy tylko wspomnieć o szlabanie:) A z pasa i osiągnięć Aikido do szacun i gratki ! Chciałabym by Seweryn też na coś takiego chodził ale on nie che, nawet trochę się nie nadje :(
o Tymka sięmartwię :( Poszedł do żłobka ? Jak nocka ? Zdrówka dla przystojniaka !

Gosiak ależ mi zrobiłaś apetyt na bananowe mufinki !!!!!

Mikotko, Ty to taka złota rączka ! Podziwiam ! I Nigdy słowa , że musisz robić " nie kobiece" rzeczy ! Wiem, jak się nie ma wyjścia, ale znam babki co też nie mają wyjścia i wciąż narzekają ...

Kingsia,
jak Laura będzie miała drzemkę to też się połóż. Piękna fotka jesienna.

Lecę do pracy

Witam się na szybciocha!

Dziś pracuję do 14, bo muszę zawieźć mamę do pracy, a potem M bierze auto, żeby jutro mieć wolne, bo mnie nie będzie cały dzień :-(
Dziś pobudka chwilę przed 6, ale wczoraj wcześniej położyliśmy Misia, więc to było do przewidzenia. Nawet dobrze się stało, bo musiałam umyć głowę, więc na spokojnie się wyrobiłam.

Mikotku- będzie pięknie, zobaczysz :-D Ja dziś w samej bluzce wyszłam z domu. Co prawda tylko do samochodu i z samochodu do biura, ale naprawdę jest cieplutko!

Kingusia, Mikotku- współczuję nocek :-( Na Misia na szczęście pełnia nie działa.

Kingusia- ładną drzemkę miała Laurka! A zdjęcia urocze!!! Taką jesień to ja rozumiem :tak:

Palin- gratuluję ząbka!!! Michaś jak Miki też ma rytuał zasypiania, więc zasypia szybko. Niedługo wypróbujemy ten schemat na obcym gruncie, bo planujemy jechać do znajomych na weekend pod koniec listopada.

Marcysiowa- podziwiam Cię! Ja z jednym dzieckiem czasem nie wyrabiam, a co dopiero przy dwójce! :szok:

Madzia- to Mati ma charakterek :baffled: Dziś emocje opadną ;-)

Gosiak- my też większość czasu spędzamy w domu, a jak wychodzimy, to osobno, żeby nie zostawiać Michasia rodzicom. M często spotyka się ze swoimi znajomymi, ja też wychodzę do przyjaciółki i jest ok. Mamy równowagę :-) Ostatni raz bez Michasia byliśmy razem w styczniu. Pojechaliśmy wtedy do znajomych w Turku i na spektakl mojej przyjaciółki w Łodzi. Oboje rozmawialiśmy, że chcielibyśmy wyjść gdzieś sami, no i się udało! Rodzice już się zgodzili, żeby zostać z Misiem :-)

Justa- jak Filipek? Nadal męczył Go katar?

Aśka- miło Cię widzieć na bb :-D Muffinki... mniam... Kolejny raz obiecuję, że się spotkamy ;-)

Lecę, bo o 9 zaczynam spotkanie, a muszę jeszcze coś wydrukować :baffled:

Miłego dnia!!!

Teri, super, że akcja "nie chce mleka" poszła w zapomnienie. Super nocka. Zapraszamy do nas, ciepło i tylko delikatny wiaterek.
Czwóreczka lewa dolna wypuściła jeden rąbek. Od raz Miki spokojniejszy. Krysia chyba po wczoraj czym poczuła, że wszystko wraca do normy, mama znów na chodzie.

Robaczku, mam nadzieje, ze nie przeterminuje. Daje jej czas max do 22 listopada i wyeksmituje ją wbrew jej woli :p
To juz 9 ząbek. I pomyśleć, ze do września były tylko 2.

No i remont nad nami zaczął się na dobre. Kują, wiercą, wala. Dobrze, ze wyjeżdżamy. Wrócimy to będzie po remoncie.

Ostatnia edycja:
Teri odespalyscie, super! Czekam na zdjęcie w kurtce ;-) co dzisiaj będziecie robiły?

Robaczku ależ piękna noc za.Wami! Oby tylko.takie juz były! Nie narzekam, bo ja lubię pobawić się kielnią, gladzią, czy śrubkami ;-) taka odskocznia ;-)

Bona robi się pięknie! Jak Ty nie wyrabiasz? Wszystko na.tip.top zawsze.zrobione!

Palin kiedy wyjeżdżacie?

Gosiak masz rację, że czarno-białe zdjęcia mają w sobie to coś :tak: Rumianek na ząbki? Chyba zaparzę.. bo Tymek wczoraj zjadł pół rękawka z dresu i pogryzł sobie paluszek że aż ślady były :baffled:
Jak nocka?

Marcysiowa mam nadzieję, że Ewka szybko zasnęła. Tymcio też czasem ma takie objawy, jak opisujesz, ale ja bym bardziej ból brzuszka obstawiała..

Palin my na nogach 20minut dłużej niż Ty, ale Ł chyba coś zrozumiał i nawet mleko zrobił i trzymał Tymka za rączkę, jak marzyliśmy o tym, żeby jeszcze zasnął, a on kręcił się wyspany w najlepsze. Niby nic ale od razu mi na sercu lepiej, że oboje nie wyspani jesteśmy :-pKochana miłego dnia :tak: Tylko spokojnie, nóżka za nóżką, na tą pocztę idź :tak: A Miki grzecznie koło Ciebie drepta - czy lata jak szalony w prawo i w lewo i wszędzie nie tam, gdzie powinien?

Mikoto kawka? bo pewnie niewyspana jesteś :-( Tymcio ładnie przespał noc i nawet dospał po 6 aż do 8 - z racji tego, że żywy budził "nawalił" Matt na szybko biegł do szkoły, bo obudziliśmy się o 7:30. No i byłam zmuszona zostać w domu, bo przecież na 8 bym nie zdążyła :-p

Kingusia współczuję nocki! Dużo sił dla Ciebie :* Może w ciągu dnia odeśpisz z Laurą? U nas rano świeciło słońce, aż Ł chciał na motorze jechać do pracy, ale robi się już pochmurno - no i zapowiadają deszcze :baffled:

Robaczku tak Tymek w żłobku, ale jakby zadzwonili, to w 5 minut jestem - chyba że zadzwonią teraz, to za 20, bo jeszcze w piżamie siedzę :-p Szlabany mało działają na Matta - bo od razu krzyczy, że mamy wziąć komputer, sprzedać tv albo że nie będzie do 18stki wychodził na dwór. Ręce opadają. A było już dobrze. Znów czeka nas etap rozmów rozmów i jeszcze raz rozmów.. Dziś może zabiorę go na basen :tak: Czasem mam wyrzuty sumienia, bo jemu prawie kazania z Tymciem na rękach, który się przytula. On jest taki jak Seweryn - dużo dusi w sobie, widzę że go coś męczy, ale słyszę: nie ważne :zawstydzona/y: I też zapomina wszystkiego.. oj ile już bluz i czapek zgubił w szkole.. a teraz notorycznie zapomina o kurtce :crazy: A w szkole robi głupie błędy ortograficzne, nawet odpowiadając na pytanie, które ma napisane. Wczoraj mnie szlag trafił, jak dobrze zrobił zadanie z matematyki a w odpowiedzi napisał: szustek.. pytam, jak się pisze, a on: no ó :crazy: To wszystko wina pośpiechu.. Nawet takie małe dzieci żyją w biegu :zawstydzona/y:

Bona o której Michaś poszedł spać? Ładnie pospał :tak: Miłego dnia

Teri u nas teraz tylko mleko w łaskach, nawet flipsa nie chciał. Ale najważniejsze że pije, dziecko samo się nie zagłodzi

Czas wrócić do pracy. Mam plan umyć okno w sypialni, którego nie zdążyłam ostatnio - zobaczymy czy się nie rozpada i czy klienci mi pozwolą :-p
Fajnie tak pracować w piżamie i z Wami :laugh2:

reklama
Daria śpi lecę po śniadanie i do dzieła ;-)musze spakować pare paczek udało sie sprzedać kilka rzeczy zimowych Darii z zeszłego roku no i kolejne pranie czeka na prasowanie a jeszcze kolejne siedzi w pralce uprane i czeka na wywieszenie :sorry2:
Mikoto pięknie ????????? u nas wiatr aż hula :szok:ale przez szybę jest pięknie swieci słonko i nagrzewa mieszkanko ale boję sie o pranie które wisi na balkonie żebym szukać nie musiała po osiedlu :baffled:
dobra nie rozsiaduję się bo nic nie zrobię więc uciekam

Do góry