reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2013

Mikoto nie wiem, co z lekarzem. Ja nie lubię latać z katarem.. Poza gorączką w nocy - 37,8 (czyli nie jakaś wysoka) dziś jest dobrze-Tymcio chętnie pije i nawet zjadł całą kromeczkę z almette i ogórkiem zielonym.
Chyba poczekam do jutra, bo i tak musimy iść po zaświadczenie, że ew. w poniedziałek może iść do żłobka :tak:

Już wróciliście od DR? Szok.. u nas nigdy nie jest tak, że dzwonisz i od razu możesz przyjść albo przyjdziesz i od razu Cię przyjmują :baffled: Po 7 listopada zmieniam przychodnię, bo wtedy mamy umówione ostatnie szczepienie m.in. na pneumokoki.

Nie nadrobię Was, od rana siedzę na kompie i coś wyjaśniam w pracy :wściekła/y:

Od rana mam włączony TVN24 na zmianę z BABY TV. Tulę mocno ​Natis :*

reklama
Madziu u nas cały dzień przyjmują pediatrzy. Akurat nie było żadnych pacjentów. Zosia była jedyną. Od 8 do 18 non.stop przyjmują, a jeżeli kończy się dyżur to prywatnie można. Nasz doktor nawet jak.akurat ma prywatny dyżur to nie bierze pieniędzy od swoich stałych pacjentów. Nigdy. A przychodnia jest własnością jego żony. Obok mają też aptekę. Dzwonie zapytać tylko.kto przyjmuje u czy dużo ludzi.

Tez wciąż myślę o Natis :-( w tle włączony tv. Mówia ze w nocy były odczuwalne 3 wstrząsy z pobliskiej kopalni.

Madziu jutro lepiej iść, chociażby osluchac Tymka. Właśnie rozmawiałam.z kuzynka. Zaszczepila dziecko po chorobie, właśnie wróciła z.Kolejnym antybiotykiem, mała lekko kaszle a ma.ostre zapalenie górnych dróg oddechowych :-(

ja też przed tv.. w jednej łapie telefon,w drugiej żelazko a oczami w tv..to jest straszne :((

Teraz kawką się uraczam bo jakiś parszywy dzień mam..
Miłego dziewczynki !

Mikotku - oby z oczkiem raz dwa klopoty sie skonczyly i tylko pozazdrościć takiejrzychodni i postawy lekarzy.

Ja dzis kompletnie bez mocy, wszystko mnie drazni, dobrze ze Tymek sie teraz troszke sam bawi.
Pogoda beznadziejna co prawda nie padamale pochmurno i wieje, ale co tu robic ....

Ja nie mam kompletnie w czym chodzic, mam 1 spodnie resowe i bluzeczke ciazowa w ktoruch jeszcze sie mieszcze, zero cieplej bluzy, w kurtke sie nie dopinam... ahhhh znowu smece :(

Teri: z Adasiem mi moja gin w 12 t 0d powiedziała, że na 70% chłopak. No, ale chłopakom narządy rozrodcze o tydzień wcześniej się uwidaczniają. Ja idę za tydzień w piątek. Będzie 12t 1d. Jak ma być dziewczynka, to mogę czekać i do kolejnej wizyty. ;)

Natisku: <3 <3 <3 Tulam

Mikoto, Madzia: buziaki dla choruszków.

Nayaa przybij piątkę, pijemy razem.kawusie ;-)

Gosiak Smec :-* mnie pogoda dobija :-(

Wstawilam zupę, Zosia od 20 mon usypia w Wózku dla lalek Felicje i Konstancję, swoją Slonice i Lalkę

oj tak Mikoto pozazdrościc przychodni.. ja kiedys mialam jakis glupi przypadek,ze doslownie "zaniewidzialam i zanieslyszalam" i do tego okrutnie brzuch mnie rozbolal ze nie moglam nic zrobic.. Mama zadzwonila do przychodni zeby ktos przyszedl to zapomnij!! jak mi przeszlo i dokustykalam (w polowie ulicy jest przychodnia)to mi babsko powiedzialo ze "nie wygladam na umierajaca".. a ja do niej "trzeba sie dobrze prezentowac w kazdej sytuacji".. (nie szkodzi ze w dresie poczochrana i nieumalowana).. U nas totalna znieczulica.w okresie grypowym bedac w ciazy poszlam do lekarza bo mialam problem z pecherzm.mowie wyraznie ze JESTEM W CIAZY i PECHERZ CHORY .. ani nikt nie przepuscil ani nic.i musialam siedziec w tej poczekalni. U nas te piguly sa straszne,nie cierpie chodzic :/ teraz sprobuje dac Wojtkowi zwykle mleko mm,zamiast pepti bo juz nawet po recepty nie chce mi sie chodzic :(

Nayaa to jest znieczulica, choroba cywilizacyjna Naszych czasów :-( boje się,aby nasze.dzieci nie przesiakly ta chorobą :-( zawsze mówiłam, że nasze dzieci mogą mieć mój charakter, ale serce niech mają Mikotkowego. J. Jest bardzo dobrym człowiekiem.

reklama
Tymek zasnął sam w łóżeczku - dziękuję Wam za cenne rady :* Czas na Chodakowską :tak:

Ł mi właśnie pisze, że chyba chory będzie-wyprowadzam się: chory facet w domu :-p

Nayaa czy Ty chodzisz do mojej przychodni? masakra :baffled:
Mikoto Zosia chyba bardzo dorosła jak na swój wiek-lalki usypia, koloruje.. a Tymciowi tylko autka w głowie :-D
Anilek kciuki za dziewczynkę :-) Tylko wiesz.. prawdziwa dama każe na siebie czekać więc pewnie tyłkiem będzie się na usg obracać :rofl2:
Gosiak Tobie kurtka nie potrzebna, bo przecież już zaraz rodzisz :tak: Ja nie w ciąży, a też ciągle w dresie śmigam - wczoraj był kurier z Tesco, a ja mu otworzyłam w zielonych skarpetkach, pomarańczowych spodniach i posmarkanym przez Tymka sweterku - prawdziwa matka polka :-)
Palin &&&& za kombinezon
Kingusia
dobrze, że już szczepienie macie za sobą!
Dmuchawcu ja raczę się herbatką z miodem i cytrynką :tak:
Fioletowa mam nadzieję, że wszystko szybko załatwicie-szczególnie DR!

edit: już się obudził :confused:

Ostatnia edycja:
Do góry