reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2013

reklama
Ja czytałam, ze nie można ZA DUŻO wątróbki bo ma dużo wit. A ale z tymi podrobami to nie sadzę żeby prawda była. Na pewno nie wolno surowizny (mięso, ryba)- toksoplazmoza i niepasteryzowanego mleka (również serów niepasteryzowanych)- listerioza, ale serek camembert można np. usmażyć w panierce też pyszny, wiadomo fast food w granicach rozsądku, mocna kawa, napoje gazowane też nie dobre i oczywiście alkohol . Ja generalnie nie znam więcej zakazów, a jak ktoś mi mówi o czymś to często pytam dlaczego, i większość tych zakazów to głupie przesądy, nie mające racjonalnego uzasadnienia.

witam :)
U mnie wszystko ok tylko jak zwykle czasu brak... :dry: za 8 dni mam wizyte i juz nie moge sie doczekac

Dziewczyny pamietajcie ze forum jest po to zeby sie wspierac, Wy wiecie ze jest ok gdy nie ma objawow a inne nowo przybywajace tu nie wiedza i jestesmy tu po to aby je "uswiadomic" nie sadze aby ktoras z was chciala przeleciec z 20 stron zeby cos znalezc do tego zawsze to lepiej gdy ktos kieruje odpowiedz konkretnie do ciebie. Mi tez sie wiele tematow tu nie podoba ktore sa poruszane w kolko, ale forum jest po to aby dzielic sie tym czym sie chce. Przypomnijcie sobie jak tu bylo na poczatku, tez byscie chcialy zeby ktos wam napisal ze juz was wkurza takie gadanie i nazekanie i zeby sobie poszly na "maj" bo tam juz o tym pisaly. Kazdy przezywa i przechodzi ciaze na swoj sposob, jedne panikuja bardziej inne mniej i przychodza tu aby im pomoc, aby nie czuly sie same.

Ktos pisal ze juz przechodza objawy, mniewlasnie tez. Juz nie mam takich zawrotow. Mozna powiedziec ze wracam do zywych :-) Musze sie zaopatrzyc w spodnie bo juz mnie wszystko cisnie, bylam ostatnio na gieldzie i baba zazyczyla sobie za spodnie ciazowe 130zl!!(na gieldzie!!) nie lubie kupowac ubran na allegro, ale chyba bede musiala

Mnie sie tez nie spodobalo, ze dziewczyna sie pyta i sie martwi a ktos js odsyla z kwitkiem bo ten temat juz byl. Rowniez mozna powiedziec ze fora tego typu byly juz przed tem i po co zakladac kolejne skoro mozna sobie poczytac juz istniejace. po to wlasnie jest forum zeby sie zapytac , pozalic.

Ja jadłam ostatnio przez 3 dni flaczki-- pycha , wątróbkę też już jadłam, i coca- colę też popijam. Wszystko z rozsądkiem . Tak jak dzikabez napisała większość tych zakazów to głupie przesądy, nie mające racjonalnego uzasadnienia.

Trzymam kciuki
Anula wszystko będzie ok, daj koniecznie jutro znać po wizycie:tak:

Ptyś śpi
Ja czekam na Lekarzy i też do łóżka zaraz. Jutro papierologii ciąg dalszy.

Nie mam kurczę za wiele pomysłów na prezenty dla Synka :dry:
6 mikołajki
15 urodziny no i święta
a wszyscy pytają co mu kupić.
Mężowi zapowiedziałam, że jak nie podpowie to mu się garderoba powiększy ;-) Dla rodziców na pewno nowa zastawa stołowa. No i jeszcze 3 chrześniaków i Nela - córka mojej kuzynki. Eh.....może ten kredyt na prezenty wezmę a nie na mieszkanie :-p

Mmm flaki mojej Mamy.........o tak.....muszę ją namówić :tak:

reklama
Serki typu camebert można jesc, tylko trzeba sprawdzić w składzie, czy jest z pasteryzowanego mleka. wiem, że takie są , więc smacznego ;)

Do góry