reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2013

Marcysiowa, a może cos w moczu podraznia? Co dziewczyny piją? Fajny weekend, tylko pozazdroscić.

Anilek tez pomysłu na o nad nie miałam. Wyciągając mięso na zupę dla Mikiego wchwycilam uda z kurczaka i będzie pieczony kurak.

Mikoto, Ty zawsze wypatrzysz jakaś promocje. Super. Też się zastanawiam nad taką poduszką, żeby nocą przyłożyć pod drzwi wejściowe, bo trochę ciągnie z klatki, a najbliżej pokój Mikiego. Super nocka, oby więcej takich Zosiu ;-)

Emka, wcale nie gamon. Ja Alp uzywalam do tej pory tylko żeby kupować a tez się zbieram do wstawienia ciuszków po Mikim, bo już nie mam gdzie trzymać i jakoś muszę się w tym połapać.

Madzia, u nas przez chorobę Miki tak się przyssał do TV, ze MiniMini znikało z ekranu tylko jak spał. Teraz jest na odwyku telewizyjnym.

Gosiak, oj te telefony i dopytywanie może wkurzyć. Przecież jak się urodzi dasz znać znajomym. Miki tez zaraz zasiada do rosołu.

Puszczamy sobie z Mikim piosenki, akurat trafiła się płyta Arki Noego. Siedze i jak głupia wyje do jednej piosenki (ze wzgledu na wspomnienia i na tekst)

reklama
Przez weekend nie czytałam i masakra :D

U mnie dziś humor podły :/ wszystko mnie wkurza a najbardziej mąż pracujący w domu ...ehhh

Palin jak się czujecie?? Jak Miki ? Dzięki za pomoc z sukienka, pomierze się jakoś to dam Ci znac ale watpie bo gruuuuuba jestem :(

Gosiak jak E? Faceci po prostu myślą bez sensownie albo wogóle nie myślą... mój ma ostatnio jakieś natężenie głupoty ;)

Kingusia udało Ci się jakoś ze spaniem Laury? U nas było cieżko dopóki Wojtek spał 2 razy dziennie... teraz staram się żeby miał jedną drzemke i u niego to jest różnie 10, 11, 14 jak mu wyjdzie i tego nie jestem w stanie opanować na sile go nie uspie za to też nie przetrzymam, jak jest śpiący to zasypia w miejscu w któym się znajduje ;) wieczorem zasypia około 19.40 - 20 i śpi do 6.

Emka co do biegania to Wojtek ostatnio ze śmiechem zrobił 42 okrążenia wokół stołu... liczyłam i nie wierzyłam ;) ja myślę, że dzieci muszą się wybiegac i wyszalec wiec raczej bylabym spokojna... mój brat jak był malutki i musiał siedzieć dlugo spokojnie to pożniej biegał i mówił ze on musi sie wybiegac.

Marcysiowa daj znac co u lekarza. Co do domu to my nie dawno wkońcu dostaliśmy pozwolenie. Teraz zmienilabym kilka rzeczy w projekcie ale już trudno ;) tak jak dziewczyny pisały - spiżarnia kolo kuchni, i moim zdaniem suszarnia gdzieś koło łazienki chyba ze planujecie piwnice? Koło kotlowni to ciezka sprawa.. kolezanka ma kotlownie w takim miejscu ze wszystko jej sie nosi do domu (zależy też czym zamierzacie ogrzewac) - nie maja miejsca na wegiel i skombinowali wozeczek i co kilka dni wozkiem z dworu woża wegiel co jest dosyc uciażliwe... i metraż i ułożenie na dole. Moja pierwsza kuchnia miala miec 9 m - jak ją ostatnio zobaczyłam w rzeczywistości to się załamałam i jestem wdzieczna pani w starostwie ze jednak odrzucila nasz pierwszy projekt :D

Wracam do pracy ale coś mi wogole nie idzie dzis :/

Martam&m, ja do na szczuplejszych też nie należe (niestety i nie mam tu na myśli brzuszka). Czekam na wymiary ;-) Dziękujemy, dziś jesteśmy całkiem w formie.

To ten utworek. WRZUTA - Arka Noego - Dziękuję Ci

AAAAAA, wreszcie lalek przyszedł :-D znów będę mogła po ludzki wejść na BB, zobaczyć suwaszki.

Zabieramy się za zupke i spanie. Po 14 mamy mieć gościa, trzeba nabrać sił.

Och Tymek zasnal jakies 40 minut temu, wiec skoczlam z psem i zgarnelam wozek zbagaznika, bo zapomnielismy wczoraj zabrac. Teraz rosloek dochodzi, wiec chyba poprasuje to co mam aby byc na czysto....

Pogoda taka sobie, niby zimno nie jest ale pochmurnie i juz cos kropilo. Oby dalo sie wyjsc na spacer

Gosiak nie dźwigaj!!! Prasuj i kładz się. U nas się rozpogodzilo.

Od dzisiaj w czeskim Lidlu flanelowe piżamy, Mikotkowy w pracy, a czeskie Mamimczki pewnie już wykupily :-(

Załączniki

• 1413801785338.jpg
    1413801785338.jpg
    13,4 KB · Wyświetleń: 39
  • 1413801793259.jpg
    1413801793259.jpg
    14,5 KB · Wyświetleń: 36
Miki zasnął, obiad przygotowany, Sajgon po zabawie ogarnięty, laptop odebrany (juhu), co nieco zjedzone. Teraz leże sobie z herbatka i czekam na gości. Koleżanka ma przyprowadzić swoją córkę, bo idzie na rozmowę o prace (już druga rozmowa, wiec ma wielkie nadzieje), z Mikim są na tym samym etapie tej samej choroby, wiec trochę razem się pobawią (jak juz Szogun wstanie, chyba że prześpi cały jej pobyt, bo juz też tak bywało).

Mikoto, dziś tylko rosół dla Mikiego, a na drugie pieczone udka z kurczaka. Juz gotowe, zostało tylko w odpowiednim momencie włączyć gaz.

Mikotku -BOSKIE TE PIZAMKI !!!!! sama bym dla Tymka taka chciala ! Zreszta dla Nelic tez ;) szkoda ze tu takich nie ma

Palin - milej zabawy dla Mikiego ! I sil dla Ciebie ;)

Wlasnie przyszla nam paczka z hm i zielona kurteczka na przyszla zime dla Tymka (98 rozm) i jest sliczna !! Model w ruchu wiec zdjecie rozmazane ;)

Idziemy jesc ob8ad i na spacer ;)

Załączniki

• 1413804588249.jpg
    1413804588249.jpg
    17,5 KB · Wyświetleń: 45
  • 1413804650257.jpg
    1413804650257.jpg
    31,1 KB · Wyświetleń: 42
reklama
Mikoto poprosić szwagierke żeby zajrzała do czeskiego Lidla? Jedziemy do nich na weekend więc przywiozłabym do PL i Ci wysłała.
:)

Tymcio 2godz temu miał 38.8. Teraz temperatura spadła po nurofenie. Marudzi strasznie a melodie z baby tv doprowadzają mnie do szału. Minimum w pracy wygląda tak że od kompa nie wstaje :( Wrócił Matt ze szkoły to trochę mnie odciąży bo z Tymciem na kolanach ciężko się pracuje :/ Wykończona jestem.. normalnie :p
Niejadek nie je nic. Nawet czestowany żelkami przez starszego brata-odmówił.
Na 16.20 idziemy do DR. Jak wrócimy Ł już będzie więc wybywam na zakupy spożywcze i apteczne (czyt odpocząć od marudy)

Gosiak Gratuluję zakupu

Do góry