reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2013

Melduje się wieczornie!

Gosiak na tych najmniejszych oczkach marchewka, na dużych jabłko, por w piórka ;-) tez bym wolała aby Zosia wstawala po 6, ale przesypiala cala noc :-(

Madzia wszystko schnie ;-) ale się orobilas :-o fragment o pizzy przeczytałam z zamkniętymi oczami :p co by mnie nie kusilo :p jaka w końcu kupiłas maszynkę? Zelmer? Chyba tez musze kupić??? Dokładnie takie są zasady planowania :-)

Palin mieliście super dzień! Zdjęcia świetne,.oddały atmosferę spotkania :-) widać ze chłopcy się świetnie bawili, ale braklo Mi Ciebie j Pauluni :-( Kilka postów wyżej pisałam Kingusi skąd naklejki ;-) życzę wygranej w lotto :-D co oglądacie?

Justa dobrze, że zostałas w domu, nie ma.co chodzić samej po nocy, a układając drzewo wygimnastykowalas się aż! Na zdjęciu.jest kolejka do kasy ok. Godz. 9.15 :-/ za mną stało jeszcze z 10 osób :-/ co Ty mówisz? Na allegro takie rzeczy??? :-o na.pudełkach są różne.rodzaje naklejek, ponaklejalam wedle mojego widzimisię ;-) co jutro smacznego pieczesz?

Padam :-( byliśmy u moich rodziców, potem ćwiczenia, ogarnięcie Zosi i domu.na noc. J. Usypial Zosie w wózku. Nauczyła się, od kilku dni, usypiac na.noc na rękach,ale nie leżąc tylko opierając głowę o moje lub J. Ramię :-/ juz wole żeby zasypiala w wózku,bo nie mam.sił.w rękach, a co zrobię jak J. Pojedzie??? :-( mam nadzieje,ze wkrótce Zosi się odmieni.i znów będzie pięknie zasypiala w łóżeczku i przesypiala całe noce. Trzymajcie kciuki, prosimy :-*

reklama
AAAAAAAAAAAAA, CAŁA NOC PRZESPANA!!!!!!
No może prawie bo się kolo 23 przebudzilam i przetransportowalam do Mikołaja, bo troszkę poplakiwal, ale szybko sen wrócił.
Chłopaki jeszcze śpią, ja juz nie, ale co tam. Lepiej juz nie zasypia, bo się zamule. I tak dużo spałam :-)

Madzia, w planowaniu jest jeszcze jedna zasada: dzieci lubią mieć inne :p

Justa, mieszkanie ne ucieknie, a i tak się nabrudzi. Przynajmniej masz o jeden raz sprzątania mniej :p Fajnie, że dzień możecie spędzić na dworze. Filip ma gdzie poszaleć.

Gosiak, oj pełni energii, choć Miki zdecydowanie wykazuje jej aż za dużo. Santos sobie poszedł na drzemke, a Mikołaj na samo spać" reagował śmiechem o załączaniem dopalaczy, mimo, że to juz była jego godzina.
Tymek pilnuje mamy? Mikołaj tez się taki robi. Oj ciężko im będzie wytrzymać te troszkę, choć u Was lepiej, krócej. Mam nadzieje, ze raz dwa uporacie się z gumą w pojeździe Tymcia.

Mikoto, ogladaliśmy mega hit TVN "Mroczny rycerz powstaje", tyle, że nie lubimy reklam, wiec odpaliliśmy z płyty :p
No właśnie wiem, ze nie sobie nie zrobiliśmy zdjecia. Paulunia czuwała nad chłopcami (ma szybsze ruchy, nadążała ;-) ), a ja ruszalam się z aparatem. Myślę, ze jeszcze te braki nadrobimy.

No i Miki juz wstał. Aro niezbyt zadowolony. Liczył, ze może przy sobocie pośpi, skoro w tygodniu Młody śpi do 8, a tu zonk :-D :-D :-D :-D :-D

Witam się porannie!

Zosia przebudzila się po 3 :-( do 5 J.woził ja w wózku, teraz ja woze, bo znów przebudzila się z płaczem :-/ naprawdę już nie mamy pomysłu dlaczego tak się dzieje i jak to zmienić :-(

Palin ciesze się,że nareszcie przespana noc u Was :-D wiem.jak długo na to czekałas :-)

witam w ten piękny poranek :-D
kochane nie nadrobię tylko melduję sie bo pewnie do poniedziałku znowu czasu nie będzie weekend zapowiada się cudny :-)
wczoraj M wrócił dzieci juz spały wiec dzis od rana szał radości :-D mamusia już nie potrzebna :-pza oknem słoneczko choc wietrznie ale nic nie jest w stanie popsuc mi humoru nawet to że zepsułam sobie kawe kwaśnym mlekiem :sorry2:ale druga już zrobiona
mikoto o jej nie mam pojęcia czemu Zosia tak się budzi może jakiś skok ?:-(
Palin gratuluje przespanej nocy !!:tak:
zmykam kochane odezwę sie po weekendzie :tak:

Mikotku skoro zabki juz macie to tak jak napisala Teri-moze to jakis skok? U nas od kilku nocek podobnie. Juz sama nie wiem..jakies zabki musza doskwierac.
Kurde mam dwie pary butow z Lidla,te fioletowe r.22 i 23. mam nadzieje,ze do konca zimy beda ok. Szkoda,ze na foto z gazetki sa zupelnie inne niz na zywo,ale i tak sa sliczne. Na te nasze tu dziury,wertepy i pozniej zaspy beda ok. Pozniej dokupi sie jakies "wyjsciowe";)
Trzymam kciuki za powrot spokojnych nocek u Zosi.

Palin Ty spiochu nasz;)super,ze odespalas.

Zaraz wyruszam na lowy do niedawno odkrytego przeze mnie lumpka. Juz tyle cudenek tam wynalazlam dla malej.

Milego weekendu kochane.

Teri! :-D cieszcie się sobą przez te dni! :-D ja z kolei wylalam dzisiaj kawę :-/ zawsze stawiam daleko od Zosi, chciałam.sięgnąć po poduszkę i fru :-/ właśnie skończyłam myć podłogi :-/

Emka nie mam pojęcia skąd te noce??? to chyba nie żeby, jednak jest za wcześnie na piątki :-o to ze u Łucji MatkiTrojki wyszły to naprawdę odstępstwo chyba jest??? Nie wiem, nie chce się doszukiwać tych zębów na.siłę, tym bardziej ze Zosia nie da sobie tak głęboko zajrzeć w buzię. Musimy jakoś to przetrwać :-( udanych łowów! Pochwal się co kupiłas :-*

J. Uspal Zosie, akurat zdążyłam ppodkurzac, wynieść dywaniki z sypialni na.dwór, pomyc podłogi. Zaraz biorę się za jakieś gotowanie, może naleśniki??? potem prasowanie, pakowanie i.po.drugiej drzemce Zosi jedziemy do Bony! :-D :-D :-D

Palin już wiem co czujesz co noc :( Przebudzilam się po 2 i nie mogłam zasnąć, po 3 dołączył do mnie Tymek i do po 5 nacikał mi na nos z uśmiechem od ucha do ucha :banghead:
Za to pospalismy do 9 :D

Cieszę się że nocka przespana u Ciebie!

Mikoto a może to jakiś ząbek? A może Zosia chce jak najwięcej czasu z J spędzać :what:

U nas za oknem śliczne słoneczko. Idę z Tymciem ba dwór a potem przyjeżdża moja mama - powiedziała, że posiedzi z chłopcami a my możemy na motorze pojechać. Ł wymyślił kawkę na krakowskim rynku :D

Madzia Zosia ma już komplet od dawna. A na piątki przecież za wcześnie :-( pięknie pospaliscie! :-D Masz Mamę Anioła ;-) ja swojej Zosie zostawiam w chwilach naprawdę kryzysowych, kiedy nie mogę jej wziąć ze sobą :-/ taka kawka sam na sam z mężem ;-) bawcie się dobrze :-* czekamy na zdjęcia :-D

Zosia śpi, J. Porządkuje podwórko, a ja smaże naleśniki :-)

Dzien dobry,

deszczowow u nas od rana Tymek wstal o 5:40 ale pokrecil sie u nas i przed 7 wstalam z nim, bo spac mi sie nie chcialo to tatus do 8 mogl pospac. Potem pojechalismy do bawialni - pierwszy raz Tymka, ale podobalo mu sie. W drodze powrotnej juz nam odlatywal i wlasnie od 20 minut spi. Padl od razu

Palin - nareszcie pospalas !!!!! Z Tymkiem to jest tak, ze jak mnie nie widzi to jest oki, ale jak ma sie pobawic z tata a ja jestem przy stole czy w drugim pokoju to i tak przyjdzie do mnie, zlapie za reke i prowadzi gdzies ;-)

Mikotku
- a moze warto tak twarda reka odkladac Zosie do lozeczka i wychodzic, az zasnie. Ja wiem ze to trudne tymabrdziej, ze pewnie placz przy tym bedzie (u nas byl), ale po 2 nocach bylo juz dobrze. O ile oczywiscie wykluczas, ze cos Zosienke boli czy 5 ida :-(

Terii - ciesz sie czasem z cala rodzinka !!!!!

Emka
- udanych zakupow !

Madzia -ach ja zazdroszcze tego motorku ...ehhhhhh co czytam to przypomina mi sie ten "wiatr we wlosach" (kasku :-p)

My na obiad mamy dzis pizze, a dla Tymka gulasz, ktory my zjemy jutro. Lece przygotowywac wszystko poki Tymek spi :tak:

reklama
Pół dnia za nami. Zrobiliśmy porządek w domu (Aro tylko niem miał weny brać się za okna, wiec muszą poczekać) mega tygodniowe zakupy, kupilismy też cieplukie buciki dla Mikołaja (zastanawiamy się jeszcze nad śniegowcami, ale w razie co chyba ciut czasu na decyzje mamy). Wrocilismy i mega zmęczony Miki poszedł spać. W miedzy czasie podszykowało się obiad. Myślałam, ze dłużej pospi, a tymczasem po iespelna 1,5 godzinki zaczęła mu przeszkadzać w drzemce potrzeba skorzystania z nocnika (cos dziś kupoli na raty). Jeszcze chwila i zrobimy obiecanego Aro kebaba z frytykami, a potem na dwór. Dziś jest tak ślinie, ze place zabaw aż wołają...

Madzia, współczuje nocki. Dobrze, że potem dospaliście.

Mikoto, no co też Zosi przeszkadza spokojnie pospać do rana? Biedulka. Dobrze, że jesteście oboje, mozecie się zmieniać z J i zawsze jakoś pospać.

Teri, udanego weekendu i pięknej pogody.

Emka, pochwal się łupami ;-)

Gosiak, Mikołaj identycznie. Mamy moze nie byc i bedzie sie nladnie bawil, ale jeslinjestw domu to nie może spokojnie poleżeć. Niech chociaż siedzi obok, kiedy on się będzie bawił z tatą.

Do góry