reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2013

Palin jeszcze raz gratuluję! To urodzaj na dzieci u Was ;-)

Minnie zdrowka! Wyobrazam sobie jak Ci ciezko :-( a Ty pracowita jak mroweczka i usiedzieć w miejscu nie możesz :-o

reklama
Witajcie moje kochane Czerwcówki :tak:;-)

Dobrze, że napisałyście na fb taki post , jak usypiałam Julkę myślałam sobie jak często bywałam tutaj w ciąży i jak wiele Wam zawdzięczam . Chciała bym obiecać że będę zaglądała częściej .. hmm mogę powiedzieć , że bardzo będę się starała .

Pracy coraz więcej ( z czego strasznie się cieszę ) może się uda nie wracać do pracy po 12 godzin :tak: zobaczymy , trzymajcie kciuki kochane .

U nas chyba wszystko dobrze , ostatnio mieliśmy pecha bo wszystko nam się psuło : zmywarka, odkurzacz , samochód itd.. , mam nadzieję , że to już koniec niespodzianek ;-)

Palin, Straszne jest to , że tej kobiecie nawet schorowane dzieciątko nie daje nauczki , strasznie to przykre , ale tak na prawdę wiele takich kobiet :-( Masakra

Mikotku, Nadal jeździcie na rowerku ? Faktycznie wieczorami już zimno się robi , no i ranki też u nas kiepskie , dzisiaj o 6 u nas było 4.5 stopnia , ale w ciągu dnia było już bardzo ładnie w krótkich rękawkach biegałyśmy :-)

Gosiu, Myślę często o Was , tak się cieszę że Nela nie długo będzie już z nami :tak: Odpoczywaj kochana ile się da bo to już końcówka :-) Nie mogę się doczekać :tak:

Jeśli chodzi o "Rozmowy w toku" to oni dostają kasę , ale z tego co kiedyś słyszałam to chyba 100zł , nie wiem czy to prawda

Już niedługo jesień , troszkę mi smutno że ciepłe dni się skończą , przeraża mnie siedzenie w domu :baffled: Zosia chyba oszaleje , ona by całe dnie na dworze siedziała :tak:

Życzę Wam kochane spokojnej , przespanej nocki , będę zaglądała :-p

Minnie, Zdrówka kochana , oby szybko przeszły choróbska

Palin, :tak:Jak fajnie : Gratuluję , macie następne maleństwo w rodzinie

Mama2013, :-)Ogromne GRATULACJE , który to tydzień ?

Ostatnia edycja:
spróbuję odpisać.. nie piszę, co u nas-nastrój paskudny.. w pracy masakra tylko czekam na wypowiedzenie, a biorę pracę do domu, Tymcio zakatarzony-chodzi do żłobka choć nie powinien, Mateusz olewa wszystko m.in. szkołę.. są problemy w kontaktach z nim i w jego kontaktach z rówieśnikami, z Ł jako tako-razem ale obok-jak zawsze, ze znajomymi nadal nijako :baffled:
chyba potrzebuję psychologa.. bo mam doła 24h na dobę

Bona my mieszkaliśmy z teściami 5 lat, zainwestowaliśmy w dom kupe kasy, bo wszystko było na pół, a całą górę wyremontowaliśmy pod siebie - nawet nie liczę, ile kasy na to poszło.. od 4 lat mamy kredyt na 20 lat i mieszkanie w bloku zamiast ogródka. i święty spokój :D

Mama2013 gratuluję!!!!

Mikoto
ładne dystanse na rowerze pokonujesz :rofl2: a mój kurzy się w piwnicy :zawstydzona/y:

emku ja tego programu od czasu macierzyńskiego nie oglądałam. macierzyńskiego z Mateuszem, czyli 9 lat :-p i mam te same zdanie, co Ty

Palin jak mieszkałam z teściami, to w kamienicy naprzeciw też była taka agentka.. a dom obok dziewczyna, która poroniła x razy - i gdzie tu sprawiedliwość :wściekła/y: GRATULUJĘ CIOCIU :*

Justa my też popołudnia obowiązkowo zawsze na dworze - i wszyscy jesteśmy spokojniejsi :tak: też oglądam Kuchenne.. pizzeria i flaki :-D

witam o proszę post na fb i jest co poczytać :-psuper kochane że piszecie ja często myslę co u Was... ja znów na fb mało ogarniam tego czatu to wcale nie czytam nie mam czasu jakbym siadła i zaczeła pisac to koniec a tutaj wchodzę kiedy mi pasuje i kiedy mam czas i zawsze poczytam co u dziewczyn słychać ale malutko nas zostało więc nie wiem co u większości z Was ..:-(
Palin gratuluje ale czemu ciocio babcią ? :sorry2:oby nocka spokojna nam chyba te 4 tak dokuczały bo wyszły obie i jakby lepiej ciut oby nie zapeszać ... a o tej babce to maskara szkoda tylko tych dzieci :-(
emka ja tych rozmów w toku tez z 6 lat nie oglądałam !! jakoś nie mogę słuchać jak Ci ludzie robia z siebie za przeproszeniem idiotów za pare zł bo tez słyszałam że to w granicach 100 - 300 zł dostają dziś oglądnełam kawałek tego ale musiałm sie zbierać na wywiadówkę do szkoły . akurat o tym ojcu co tak ''pięknie'' do dzieci mówił a o swoje żonie jeszcze lepiej :( ...o tej tragedii słyszałam .. brak słów :-:)no:
co do takich programów nie wiem jak ludzie mogą iść do tv i opowiadać o swoich intymnych sprawach a ten program kto poślubi mojego syna ... i co i tam po tym programie niby oni mają brac ślub tak na powaznie ? i co to miłośc na całe życie ma być ?? przecież to wszystko jest takie sztuczne ... ale to jeszcze nic przypadkiem włączyłam na tvp 1 i leci teraz też taki program: rolnik szuka żony !!!!!!!! musze przyznać że ledwo się nie udusiłam ze smiechu z tych ludzi ...........
korba super że piszesz !!! prosze pisz częściej :sorry2:napisz więcej o Zosi pewnie lubi swoją opiekunkę ? jak znosi rozstania z mamą ... też mnie przeraża wizja jesieni potem zimy nie wiem jak utrzymam Darie w domku :sorry2:
madzia o jej kochana tak zle :-(wiesz że najlepszym psychologiem jest bb i My :sorry2:pisz smęć wygadaj się nam zawsze to lżej na duszy :sorry2:
Mikoto ojjj temat rzeka .. ale nie lubię o tym mówić :-( ogólnie tak jak madzia dużo pieniędzy włożyliśmy w dom a teraz mieszkamy na wynajętym mieszkaniu ...ale mamy spokój ja nie umiałabym już mieszkać z mamą teściową ...ogólnie całe życie mamy tak zawsze pod górkę nigdy z górki :-(
justa ale świetne kaloszki !!! oj tak dużo łatwiej jak już umie smarkać ale tak jej się spodobało to smarkanie że katarek przeszedł a ona dalej co jakiś czas dopada do papieru i smarka :sorry2:ja tez czekam na kuchenne rewolucje jak będa z naszego Buska bo były jakos w lecie robione i teraz na jesieni ma byc emisja tylko nie wiem kiedy i tak co tydzień czatuje żeby nie przeoczyć ;-)

u nas znów weekend imprezowy się szykuje :sorry2: w sobotę mamy 85 lecie straży u teściów na wsi :sorry2:impreza na całego cała wieć się zejdzie hahah a że to moje panieńskie okolice ;) wiec sami znajomi potem pewnie odwiedzimy teściową no bo nie wypada nie odwiedzić :-p w niedziele jedziemy pod Sandomierz do mojej dobrej koleżanki bardzo długo się umawialysmy i zawsze coś ..
wiec znów weeknd szybko zleci ;)

Ostatnia edycja:
Witam, nie mialam od 15 netu i czlowiek jak bez reki ! Opichnieta jesyem jak balon mam dość :/ wypilam wlasnie mleko z maslem i kiodem i nrabiam

Palin - gluplota niektorych nie zna granic. Gratulacje cioci u uuu

Justa - super te kaloszki. Ja musze jakies wysokie miec bo czasem z psem w trawsko wchodzimy mokre bo on uwielbia ;)

Kroba - wow nie wierze :p zagladaj czesciej proszeeee

Msdzia - ojj czyzby u starszaka bunt jakis ?? Na zdjeciach ma takiego slodziaka wyglada

Terii - imprezka strazowa na calego sie szykuje hahahah

Dzis wiecxorem czuje sie jakos jnaczej, mam lekkie skurczyki hmmmmm straszaki zapewme, ale tak midziwnie.

Spokojnychhhh nocek :*

No i jest wreszcie czym zapełnić bezsenne chwile, bo po wpisach naszej garstki zostawało jeszcze kupe czasu.
My juz po mleku, Miki się uspokoil, nawet pochrapuje :p

Teri, no skoro moja rodzona siostra została babcią, to ja raczej nie taką typową ciocią ;-) wow, juz 4 wam wyszły, super, gratulacje. U nas etap 2, nie wiem, kiedy się zakończy. Oby go tylko z zębami Krysia nie przegonila.

Gosiak, spokojnej nocy. Juz niedaleko finish, ale wytrzymajcie jeszcze ciut ciut.
Mnie dziś Bałda trochę odpuściła i tylko chwilami bolalo/piekło w boku. Żadnych nowych pęknięć nie ma na szczęście.jeszcze weekend i wizyta!!!

Co do tej palary to mi kopara opadła. Juz współczuje temu malenstwu. Życzyłabym jej, żeby się zapaliła na amen, ale przecież nie będę życzyć jej dzieciom zostania pół sierotami :-( Ale jak to mówią, głupich nie sieją...

Polska wygrała mecz, czyli jeszcze o wieczorach z mężem mogę zapomnieć. Echhh...

Na dodatek jestem zła, bo Aro specjalnie gromadzi dni wolne, żeby je wykorzystać tuz po porodzie, a tu na 2 tygodnie przyszedł na zastępstwo jakiś matoł i mu wyznacza kiedy ma brać wolne. Wrrr. W dodatku coraz więcej gadają o listopadowym poligonie. Nie dadzą człowiekowi spokoju :-\ :-(

Smece :-( Ide spać ;-) :p

Witam się z poranna kawa!

Na szybko, bo zaraz zbieram się załatwić kilka spraw. Z Zosia zostanie moja siostra, to będzie czas jej drzemki, a w aucie i na mieście w wózku nir usnie :-(

Korba!!! :-* zaglądaj,pisz, nir zostawiaj juz nas! :-( super,że interes się rozkręca! :-D oby to był koniec przykrych niespodzianek! Tak, Kochana, nadal jezdzimy, poki tylko pogoda pozwala :-) masz opiekunkę dla Zosi? Jak się czujesz? Korbus, jesień w Twoim ogrodzie musi być piękna!

Madzia dobrze,że piszesz. W pracy tak tragicznie? Szukasz czegoś? Przyjmują w zlobku z katarem? 6 niech Tymus szybko zdrowieje! Co tam znajomi :-/ najważniejsze żeby między Wami się układało. Zamiast psychologa polecam bb :-* w porównaniu z Waszymi trasami, nasze eskapady to pikuś :p

Teri prawda? Mam nadzieje,ze reszta dziewczyn tez napisze i będą w miarę regularnie na bb :-D dokładnie to samo myślę o.forum, wchodzisz i.nic nie ucieka :p kto poslubi to żenujący program :-/ tez nie.wyobrazam sobie siedzenia w domu :-( Zosia jest nauczona, że większość dnia spędza na powietrzu. Kochana, jestem pewna, że wkrótce los wynagrodzi te wszystkie trasy pod górkę! :-* gratuluję kolejnych ząbków! :-D ależ będziecie mieli super weekend!

Gosiak Biedactwo :-( jak się czujesz? Wyspalas sie?

Palin Pospalas? Mój J. co roku bierze urlop,kiedy firmie pasuje :-/

Uciekam Kochane :-*

Dzień dobry.

U nas jak zwykle dzień zaczął się 6.20. Miki jeszcze kilka razy zawołał, ale Aro wstawał. Ja po spalam aż do pobudki Mikołaja.

Mikoto, urlop tez Aro ma wyznaczany z góry. Ale teraz ze swoim dowódcą ma ugadane, ze zbiera dni do wykorzystania (za służby, nagrodowe, za dodatkowe zajęcia) i wykorzysta wszystkie (chyba, ze sporadycznie bedzie ktorys dzien potrzebny, np na szeczepienie alergiczne) jak ja urodze. I nie było z tym problemu. Tylko teraz jego dowódca jest na tatusiowym i przyszedł cymbał na zastępstwo, co robi sobie co mu sie podoba. Wyznacza wszystkim kiedy maja te dni wykorzystać, a jak ktoś przyjdzie z pismem o konkretny dzień to odmawia. Wredny ******* :-( Aro chciał wlepić dzis i następny cały tydzien, ale on odmówił (jutro ma służbę, dziś musi przejąć obowiązki, wiec i tak by musiał się pojawić, wiec co to za wolne?). Oczywiście skończyło się warczeniem. A żeby było zabawniej ta konieczność szybkiego wykorzystywania zebranych dni wolnych to jest tylko widzimisie tej jednostki - wszędzie indziej tego nie ma. Normalnie śmiech na sali.

Miki zaczyna marudzic, może dziś się uda zaliczyć 2 drzemki...

Dzieńdoberek!

U nas słonko od świtu, pszczoły bzyczą jeszcze w piżamkach, a ja maaaaaarzę o kawie. Ale powiedziałam sobie: dziś post na bb, a dopiero potem kawa :-)

A co u nas słychać? Wstrętne choróbska nadal nas nie opuszczają, Dziewczyny ledwo wyzdrowiały, już znowu mają katary.
Zosia od wtorku chodzi znów do szkoły i ma mały kryzysik.
Marysia zazdrosna jada kanapki wyłącznie z pudełka śniadaniowego , a pija z bidonu:-) Zapisałam ją na zajęcia taneczne do MDK ,są nieodpłatne, dwa razy w tygodniu. Niech i ona ma swoją "szkołę".

Helenka rośnie, pomaga mi w domowych obowiązkach:tak: Wyłażą nam własnie górne trójki, brakuje wiec tylko dolnych i bedzie komplet uzębienia. Hela we wszystkim chce nasladowac siostry wiec jest mega samodzielna. Sama je ,za wyjątkiem zup, używa widelca:-) Zaczyna wołać kupę i oczywiście robi na sedes-jak siostry:sorry2:.
Wciąz ją karmię piersią i to bardzo intensywnie. Postanowiłam teraz ograniczyć do 3 razy na dobę. Trzymajcie kciuki bo nie będzie to łatwe.

Daniel, gdy tylko się da, jeździ na działkę. Roboty tam full, nie ma go więc często od rana do wieczora.Powoli jestem tym zmęczona, więc choć uwielbiam ciepłą pogodę, czekam juz na chłodniejsze dni.

Generalnie mamy trochę trudniejszy czas. Kłopoty finansowe sa mam nadzieję, przejściowe. Oszczędzam ile się da. Jeżeli będę do tego mięc zamóienia szydełkowe, to do końca zimy będzie ok.

Po ciuchutku marzę o kolejnym dzidziusiu. Wiem, że Daniel też. Fakt, ze trzeba z tym czekać z powodu pieniędzy smuci mnie strasznie:-(
Ale muszę wziąć się w garść. Damy radę i z tym.

Sorki za smęcenie. Idę po kawę!!!!!:-)

reklama
O jak miło gdy tu taki ruch :-) jak za starych dobrych-ciążowych czasów :tak:
Korba bardzo się cieszę że interes się rozkręca i macie coraz więcej pracy :tak: jak tam dziewczynki?
Madzia czuje się podobnie jak Ty... z tym że u mnie problemem jest brak pracy :dry: mam nadzieję że wszystko Wam się poukłada a nastój szybko się poprawi :*
Teri ale Wam się imprezy szykują :-D my pewnie weekend spędzimy znów same bo M. będzie w pracy. Mam nadzieję że dostanie wolny poniedziałek.
Mikotku super że siostra zostanie z Zosią. Ja też mam dzisiaj parę spraw do załatwienia, między innymi ubezpieczenie od auta ale muszę iść oczywiście z Laurą... mam nadzieję że będzie współpracować.
Palin mam nadzieję że po tych 2 tygodniach wróci "stary" dowódca i będzie jak dawniej. Ja też miałam przed porodem stres czy M. dostanie w ogóle wolne :dry: Miki idzie spać?
Dmuchawcu jak miło czytać twój post :tak: cieszę się że wychodzicie na prostą :tak: Marysia zadowolona z tych zajęć? Jak Zosia sobie radzi w szkole? Trzymam kciuki za ograniczenie cycania &&&&&&&&&& powoli skończycie i może pojawi się nowe maleństwo :-)

U nas dzisiaj jakoś pochmurno i chłodno.
Laura zbiera się na drzemkę choć jeszcze śpiewa w łóżeczku :-p
Ostatnie dwie noce rewelacyjne, budzi się tylko po 2-3 razy co u nas jest mega sukcesem :-) Pupcia już prawie zagojona.

Ja ostatnio kiepsko się czuje. Mam takie momenty że ciężko mi się oddycha. Coraz częściej mam te problemy pomimo leków i chyba muszę znów iść do lekarza :-( moje płuca są w coraz gorszym stanie...

Jak Laura się prześpi, to zje drugie śniadanie i ruszamy na miasto pozałatwiać sprawy. Oby nie padało.

Miłego dnia moje czerwcóweczki :*

Do góry